21 Nisan 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Guzel yazi
  • muhteşem bir yazı olmuş, kaleminize sağlık. tavsiye ettiğiniz kitabı hemen temin edeceğim.
  • APTAL MAKİNE SÖZÜNE ESTFRLH DİYORUM. EVET ŞİRKETLER DE DESTEK OLSA TABİİ Kİ DAHA İYİ OLACAK. BİR GÜN BU TUTUMLARINDAKİ HATALARINI ANLAYACAKLAR. ŞİRKETLERİN EĞİTİM FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİM. LÜTFEDİP CEVAPLARLARSA IŞIK TUTAN BİR YAZI OLACAK. YİNE DE SİZ OKUMAYI VE KENDİNİZİ GELİŞTİRMEYİ İHMAL ETMEYİN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • Bize güvendiğinizi çalışırkende gösteriyordunuz.bunu bilen bir kisi olarak yazınız bana daha anlamlı geldi.eksikliklerimiz konusunda haklısınız.bunları kendimiz icin gidermemeiz gerektiğinde sizle aynı dusunuyorum.bırazda calıstıgımız şırket bu konuyu dusunse tabıkı daha ıyı olur. Onlar bizlere bellı saatlerde ıse gelıp belırsız bır saatte ısten ayrılacak, dugmeye basındca calısacak bir daha basınca duracak bır makıne, gozu ıle bakıyorlar. Yagını yakıtını koyunca calısan aptal bir makine. Mumkun olsa yag ve yakıtıda az koyarlar.. Egıtım gostermelık. Nasıl yetiselimkı..Sız bunları bızden ıyı bılıyorsunuz.
  • Cetin bey, yine cok guzel bir yazi olmus, tesekkurler...Simdiki genclerde is var diyorsunuz dogru var ama onlarin kiymetini bilen var mi bence pek yok. Bir tek havacilik degil hemen hicbir sektorde yok. Is ilanlarina bakin hep tecrubeli,iyi okullarda okumus eleman araniyor cogunlukla.Tecrube calismadan nasil kazanilir ki? Diyorsunuz ki daha iyisini bulmadan en iyi is sahip oldugunuzdur dogru ama ya daha iyisi yoksa ve simdiki calistigimiz yerde de sartlar iyi degilse ne olacak? Bildigimizi de unutuyoruz sayelerinde koreliyoruz.Maalesef ulkemizde esitlik,hak,hukuk,liyakat yok hep torpili olanlar hep birilerini taniyanlar tabiri caizse kaymak yiyor. Genciz, cv'miz dolu ama birinin adami degiliz ya is bulamiyoruz ya da zar zor bulsak hak ettigimiz sekilde calisamiyoruz. Mesela THY muhendislik diplomasini kabul etmiyor ayrica kendi bir daha sinav yapiyor! Sertifikali dil biliyoruz,bilmeyenler yurtdisina gidiyor.Bu sartlarda da ulkemizden ne umudumuz ne de beklentimiz kalmiyor maalesef..
  • yazılarınız guzel. hep anlayana diyor. galiba anlayan yok. sesiniz yukarılardan duyulmuyor. ruzgar ugultusundan dolayı olmalı. ben sektörde bir yılımı doldurmadım.boyumun olcusunu altı aylık olmadan aldım. gecırdıgım bu sure tecrubelıyım dememe ve baska bır sırkette ıs aramama uygun deıl..bır sure daha dayanmak ıstıyorum. bırakırlar mı becerebilirmiyim tabii ki bilmiyorum..Bu sabah kıtabı aradaım.bulamadım. hafta sonu getırecekler. tesekkur edıyorum. hıc olmaz ıse burdakı yönetıcılerın soyleyemedıgı bır seylerı sızden ogrenıyorum
  • Çetin bey, ne kadar açık sözlü ve alçak gönüllüsünüz böyle. Bu şekilde yazdıkça gözümüzde iyice büyüyorsunuz. Neden hava yolları ve yer hizmetleri şirketlerinin çalışanlarına eğitim vermiyorsunuz. Sizi dinlemekten zevk duyardık. Herhalde yöneticiler istemezler değilmi? Yazdıklarınız doğru maalesef durum anlattığınız gibi. Teşekkürler. İyi ki varsınız.
  • Sizin thy'de çalıştığınız dönem ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var...Eskiden de torpil,adam kayırma,hemşehricilik vardı şimdi de var gelecekte de olacak ve bu zihniyete devam ettikçe bu ülkede,kurumları da ilerleyemeyecek ve ayrıca bu zamanlarda bu ülkede istisnalar hariç istediğiniz kadar okul okuyun,bilgili,tecrübeli olun bir adamınız,arkanız yoksa şucu bucu veya iktidara yakın değilseniz bir işe girmeniz,yükselmeniz vs mümkün değil maalesef !

ŞİMDİKİ GENÇLERDE İŞ VAR. ONLARA GÜVENİN

Zıpkın gibi bir gençsiniz. Ve de iş arıyorsunuz. Bira gazetede hiç alışık olmadığınız türde bir personel arama ilanı gördünüz diyelim. İlanda “ Paylaşmanın kendini azaltmak olmadığını, yüz yüze konuşmanın arkadan konuşmaktan daha etkili olduğunu, Günaydın demenin  borç vermek olmadığını, lütfen demenin utanılacak bir şey olmadığını, işyerinde şarkı mırıldanmanın suç olmadığını, astları ile aynı asansöre binmenin asansörü düşürmeyeceğini, saygının el pençe divan durmak olmadığını, gülmenin laubalilik sayılmayacağını, yöneticiye duymak istediğini söylemenin iyilik olmadığını, eğitimin dinlenme olmadığını, iletişim kurmanın yalnız konuşmak olmadığını, özür dilemenin küçültücü olmadığını, çalışanların yaşamında sevinçler kadar, hüzünlerin de bulunabileceğini, mutluluk maskelerinin satılmadığını bilen,  tüm dünya ile barışık olan ve de tüm bunları çevresine anlatıp aşılayacak olan bir kişi aranmaktadır.(*) şeklinde olsun. Ve ilandaki bu iş için aranan tüm vasıflara da sahip olun. Tahsil, lisan, bilgisayar bilgisi vb… Bu iş için müracaat edip tüm bu vasıflara sahip olduğunuzu söyleyebilir misiniz? Cevabınız evet ise sizden mükemmel bir yönetici olacaktır. Kendinizden hiç şüphe duymayın.

Geçmişte bir üst görev için genç bir kardeşimizi uygun görüp evrakını imzalamıştım. Yanılmıyorsam kısa bir zaman diliminde iki basamak atlamış oluyordu.  Genç olmanın suç olduğunu işte o zaman öğrenmiştim. Genç yerine de kullanılan kelime “ tecrübesizdi “. İnat ettik, ısrar ettik ve sonuçta zar zor da olsa bu atama yapıldı. Aradan çok uzun  zaman geçti. Yönetimler değişti. Tecrübeliler, başka bir deyişle genç olmayanlar ayıklandı. Biz de zannettik ki bu yönetin gençlere değer veriyor. Meğer iş başkaymış. Her ne ise ısrarımızın ne denli doğru olduğunu halen görüyor ve mutlu oluyoruz.

Genç ve tecrübesiz beceremez. Orayı dolduramaz. En çok kullandığımız sözlerden biriydi

Sanki o gençlik her ne ise, biz onu yaşamamışız gibi.

Kimse bize anlatmamıştı. O zamanlar bilmiyorduk ki;

Michael Jordan lise ikinci sınıftayken okul basketbol takımına alınmamıştı. Antrenörü yetenekli olmadığını ve boyunun kısa olduğunu söylemişti.. Zaman geçti, şimdi o dünyanın yetiştirdiği en büyük basketbol yıldızı diye anılıyor.

Enrico Caruso’nun müzik öğretmeni ona “ Sesin pencere kenarından giren rüzgârın ıslık çalmasına benziyor “ diyerek ders vermenin zaman kaybı olacağını düşünüp reddetmişti. Zaman geçti kendisi İtalya’nın ve dünyanın en büyük tenorlarından biri oldu.

Walt Disney ise müracaat ettiği her işten ret cevabı almıştı gençliğinde. Kansas City’ de bir gazetenin editörü

 “ onda zerre kadar resim yapma kabiliyeti olmadığını” söylemişti. O ise bir dünya kurdu. Disneyland. Şimdi ise tasarımları torunumun en sevdiği çizgi kahramanların başında geliyor.

Ve bilmiyorduk ki;

İsaac Newton yer çekimi kanununu keşfettiği zaman henüz 24 yaşındaymış.

Bill Gates, mikro bilgisayarları çalıştıran ilk yazılımı 20 yaşında tasarlamış. Arkadaşı Paul Allen ile birlikte

Microsoft şirketini kurdu ve bu gün dünyanın en zengin iş adamı.

Wolfrang Amadeus Mozart “ Saraydan Kız Kaçırma “ adlı ünlü eserini bestelemeye 22 yaşında başlayıp, 25 yaşında bitirmiş.

Biz bir tek Sultan İkinci Mehmet’in kendisine Fatih unvanını kazandıran ve yeni bir çağın başlamasına neden olan İstanbul’un fethini 21 yaşında gerçekleştirdiğini bilirdik o zamanlar. 

Başkaları ne düşünür bilemem ama benim açımdan aşağıdaki itirafım samimidir ve de doğrudur.

Dönemin gençlerinin CV’ lerine bakınca kâğıt üzerinde gördüğüm o dur ki bu günün gençleri bizde bulunmayan birçok özelliğe sahip. Bizim çalışmaya başladığımız dönemlerde gençlik gerek kültür ve gerekse iş yaşamının gerektirdiği tamamlayıcı unsurlar açısından bu denli güzel giyinmiş değildi. Haliyle çıtada o günün şartlarına uygun bir yüksekliğe konulmuştu ki, 1970’li yıllarda merdivenlerden olabildiğince rahat tırmanmıştık. Eh buda bizim şansımızmış diyelim.

Bu arada dikkatle bakınca bizim kuşağın gençlerinin yani bizim bir takım farklılıklarımızın da göze battığı açık. Şimdi düşünelim. Farklılıktan kasıt eksiklikse bunların hatasının kimlerde olduğunu düşünelim. Karar sizlerin.

Bizim kuşak çalıştığı şirkete daha fazla bağlıydı. Bu bağlılık çalışanları birbirine iyice yaklaştırıyordu haliyle.  (Tabii ki kuruma bağlılığın personelin aldığı maaş ve yöneticilerin çalışanlara karşı davranışları ile bir bağlantısının olmadığını ifade etmek realist bir yaklaşım olmayacaktır.  Ben fazla hatırlamıyorum ama o dönemde THY’ de aldığımız maaş ile ihtiyaçlarımızı orta seviyenin hayli üzerindeki bir çizgide karşılayabildiğimizi, başka bir deyişle iyi yaşadığımızı eşim - kendiside çalışıyordu-  halen söyler. Yöneticilerimiz ise, hem üstümüz, hem ağabeyimiz hem de arkadaşımızdı, önümüzde değil, yanımızdaydılar. Gerektiği zaman da sağlam duruşları ile arkamızda) Ve de bu yakınlaşma tabii ki hakiki bir arkadaşlığa ve güzel dostlukların oluşmasına yol açıyordu. İşin yoğun olduğu günlerde vardiyalı işyerlerinde, çalışanlar bir sonraki nöbetteki görevli arkadaşlarına destek olabilmek için çalışmayı sürdürürlerdi. Çoğunluk bu fazla çalışma için bir görevlendirme beklemezdi. Kısaca hem işyerimizi, hem işimizi hem de birbirimizi severdik.

Ayrıca o dönemlerde çalışanlar yetki kullanımı açısından kesinlikle daha tecrübeli ve de karar verme konusunda bu günkü arkadaşlarımızla kıyaslanamayacak bir pratiğe sahiptiler. Zira üstler yetki devri açısından bu günkü yöneticilerle kıyaslanması mümkün olmayacak bir şekilde bonkörlerdi. Benim yetkimi kullanın, sorumlusu benim diyebilen yönetici tanımıştım.

Benim görüşüme göre, bu günkü nesle göre çok önemli artımız da öğrenmeğe daha açık olmamız ve de daha fazla okumamızdı. Televizyonlardaki yarışmalardan görüyor ve anlıyorum ki, genç neslin genel kültür konusunda küçümsenmeyecek derecede eksiklikleri var. Bunun da okuma ile giderilebileceği açık. Her ne kadar okuma eksikliği ülkemiz insanlarının genel bir noksanlığı ise de tahsil seviyesinin hayli üst seviyede olduğu görünen sektörümüzde böyle bir eksikliğin olmamasının gerektiği kabulü zorunlu bir gerçek. Bunlar tamamlanması mümkün olmayan eksiklikler değil. Ama önce niyetli olmak gerek. Bana kalırsa son belirttiğim iki husus bizim en büyük farklılığımızdı.

Roger Bannister’in hayali, bir mil koşusunda dünyanın en hızlı adamı olabilmekti. O dönemlerde bir milin dört dakikanın altında koşulamayacağı düşünülüyordu. Çeşitli dergilerde bunun mümkün olamayacağı ve de insan vücudunun buna dayanamayacağını yazıp duruyordu. Tüm önyargılara rağmen Bennister 1954 senesinde bir mili dört dakikanın altında 3 dakika, 59 saniye ve 4 salise’ de koşarak imkânsız görüleni başardı. İşin asıl ilginç yanı R. Bennister’in bu rekoru kırmasını takip eden iki sene içerinde tam 213 atlet daha bir mili dört dakikanın altında koşmayı başardı. Değişen ne olmuştu. Hiç bir şey değişmemişti.  Sadece kafalarda mevcut engeli kaldırmıştı Bennister.

Genç kardeşlerimizin şansızlığı önlerinde duran örnekler. Bazıları hem önlerindeler. Hem de duruyorlar. Daha doğrusu oldukları yerde durabilmek ve yaşamı bu şekilde idame ettirmek için kıpırdamadan duruyorlar. Evet, önemli olan asıl engel nerede onu bulmak ve onu ortadan kaldırmak. Duranları mı? Yoksa onları durmaya mecbur edenleri mi? İkincisi biraz zor tabii ki. Onlar mal sahibi sonuçta. Ancak açıklıkla görülen o dur ki bu günün tepe yöneticileri iplerin kendi ellerinde olmasını istiyor ve de bu davranışları ile de özellikle orta seviyede yöneticilerin ve yönetici adaylarının gelişmelerine farkında olmayarak engel oluyorlar. Bu da gösteriyor ki günümüz gençlerinin bahse konu eksikliklerinin önemli bir bölümünün hatası kendilerinde değil, işverenlerde veya  onların temsilcilerindedir.

Evet; bu arada bizim kuşağı da biraz hırpalamış olduk galiba. İyisiniz dedik ama unutmayın ki Pasteur kuduz aşısını bulduğunda 60, Galileo ise ayın günlük ve aylık hareketlerinin çizimini yaparken 70, Goethe ise en büyük eseri Faust’u bitirdiğinde ise 82 yaşındaydı. Bilmem anlatabildim mi? Bizler daha ne 70 yaşındayız ne de seksen. Bu saatten sonra yeni bir şey bulamayacağımız belli. Büyük bir eser ortaya koyamayacağımızda ortada. Ama sizler yukarılara tırmandıkça sevinerek bizden iyilerdi derken siz gençlerimizi alkışlayabilecek olgunluğa sahibiz. Bu bir vasıf sayılır mı? Onu tam bilmiyorum. Ancak bunun insani bir yaklaşım olduğu açık. Söz konusu yaklaşım başka bir deyişle bu olgunluk günümüz insanlarının en büyük eksikliklerinden biri. Ve bizler insani vasıflara sahip olmaktan ötürü mutluyuz.

Size iyi bir yönetici olmanız için ne gerektiğini anlatayım diyen Reggire Jackson “ Harika bir yönetici oyuncularına olduklarından daha iyi olduklarını düşündürtme marifetine sahiptir. Sizi kendinizi iyi görmeye zorlar ve size inandığını söyler. Kendinizden daha çok faydalanmanızı sağlar. Ve gerçekten ne kadar iyi olduğunuzu bir kez öğrendikten sonra elinizden gelenin en iyisinden azını yapmaya asla razı olmazsınız “ derken yarın bir görev değişikliği halinde ilerleyeceğiniz yolunuzu bu deyişi ile aydınlatıyor.

Evet; bu yolda ilerlerken size destek olacak birçok neşriyat var kitapevi raflarında. Birini önermek isterim. Yanılmıyorsam son çalıştığım şirkette patronumuzun mutabakatı ile bu kitabı yöneticilere dağıtmıştık. Bunu elinizin altında bulundurun demekteki amacım içinde yönetim teknikleri ile ilgili her şeyi bulabilecek olmanızdır. Etik sorunlardan performans değerlendirmesine, ekip oluşturmaktan işbirliğine karşınıza çıkacak tüm sorunları geliştirilmiş yeni stratejilerle karşılamanın yollarını kısa ama öz bir şekilde anlatan bu kitabın. İsmi” Management for Dummıes- Meraklısına, Yöneticilik “ Yazarları Felsefe Doktoru Bob Nelson ve sayısız benzeri kitabın yazarı, Drucker Liderlik Vakfının ödüllü neşriyatı olan Leader to Leader’ın Editörü Peter Economy. Çok güzel ve faydalı bir başucu kitabı olacaktır sizler için.

(*) Doç. Dr Kahraman Arslan

ŞİMDİKİ GENÇLERDE İŞ VAR. ONLARA GÜVENİN

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

serkan ~ 11 yıl önce
Guzel yazi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ice pilot ~ 11 yıl önce
muhteşem bir yazı olmuş, kaleminize sağlık. tavsiye ettiğiniz kitabı hemen temin edeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ICE PİLOT ~ 11 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. EĞER KİTABI BULAMAZ İSENİZ, LÜTFEN BENİ BİLGİLENDİRİN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP TRF27 ~ 11 yıl önce
APTAL MAKİNE SÖZÜNE ESTFRLH DİYORUM. EVET ŞİRKETLER DE DESTEK OLSA TABİİ Kİ DAHA İYİ OLACAK. BİR GÜN BU TUTUMLARINDAKİ HATALARINI ANLAYACAKLAR. ŞİRKETLERİN EĞİTİM FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİM. LÜTFEDİP CEVAPLARLARSA IŞIK TUTAN BİR YAZI OLACAK. YİNE DE SİZ OKUMAYI VE KENDİNİZİ GELİŞTİRMEYİ İHMAL ETMEYİN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trf27 ~ 11 yıl önce
Bize güvendiğinizi çalışırkende gösteriyordunuz.bunu bilen bir kisi olarak yazınız bana daha anlamlı geldi.eksikliklerimiz konusunda haklısınız.bunları kendimiz icin gidermemeiz gerektiğinde sizle aynı dusunuyorum.bırazda calıstıgımız şırket bu konuyu dusunse tabıkı daha ıyı olur. Onlar bizlere bellı saatlerde ıse gelıp belırsız bır saatte ısten ayrılacak, dugmeye basındca calısacak bir daha basınca duracak bır makıne, gozu ıle bakıyorlar. Yagını yakıtını koyunca calısan aptal bir makine. Mumkun olsa yag ve yakıtıda az koyarlar.. Egıtım gostermelık. Nasıl yetiselimkı..Sız bunları bızden ıyı bılıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah genclik ah ~ 11 yıl önce
Cetin bey, yine cok guzel bir yazi olmus, tesekkurler...Simdiki genclerde is var diyorsunuz dogru var ama onlarin kiymetini bilen var mi bence pek yok. Bir tek havacilik degil hemen hicbir sektorde yok. Is ilanlarina bakin hep tecrubeli,iyi okullarda okumus eleman araniyor cogunlukla.Tecrube calismadan nasil kazanilir ki? Diyorsunuz ki daha iyisini bulmadan en iyi is sahip oldugunuzdur dogru ama ya daha iyisi yoksa ve simdiki calistigimiz yerde de sartlar iyi degilse ne olacak? Bildigimizi de unutuyoruz sayelerinde koreliyoruz.Maalesef ulkemizde esitlik,hak,hukuk,liyakat yok hep torpili olanlar hep birilerini taniyanlar tabiri caizse kaymak yiyor. Genciz, cv'miz dolu ama birinin adami degiliz ya is bulamiyoruz ya da zar zor bulsak hak ettigimiz sekilde calisamiyoruz. Mesela THY muhendislik diplomasini kabul etmiyor ayrica kendi bir daha sinav yapiyor! Sertifikali dil biliyoruz,bilmeyenler yurtdisina gidiyor.Bu sartlarda da ulkemizden ne umudumuz ne de beklentimiz kalmiyor maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AH GENÇLİK ~ 11 yıl önce
YAZIMI BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM. UMARIM FAYDALI OLABİLİYORUMDUR. EVET; İNSANLAR TECRÜBELİ BİRİLERİNİ ARIYOR BU DOĞRU. ANCAK İYİ KARİYERİ OLANLARDA SEKTÖRÜMÜZDEN YAVAŞ YAVAŞ UZAKLAŞIYORLAR. ( ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KONUYU YAZACAĞIM ) TORPİL HER DÖNEMDE VARDI. ŞİMDİ ÖLÇÜSÜZCE VE AÇIK SEÇİK YAPILIYOR OLABİLİR. ÇALIŞMA ŞARTLARININ VE ÜCRET ÖLÇÜMLEMESİNİN DE YANLIŞ DERECELENDİRİLDİĞİ DE ORTADA. İŞ YERLERİMİZİ ÜLKEMİZİN ŞARTLARINDAN SOYUTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL DAHA İYİSİNİ BULANA KADAR EN İYİSİ SAHİP OLDUĞUNUZ İŞ. HOŞUNUZA GİTMEYEBİLİR AMA BU DA DOĞRU. DAHA İYİSİ YOKSA DİYORSUNUZ. ÖYLE VEYA BÖYLE BU DEVİRDE NEREDE OLURSA OLSUN ÇALIŞABİLMEK İŞSİZLİK ŞARTLARININ SIKINTILARINI YAŞAMAKTAN DAHA AVANTAJLI DEĞİL Mİ? BİLDİĞİM KADARI İLE DE EN İYİ İŞ ARAYIŞI BİR YERDE ÇALIŞIRKEN YAPILABİLİYOR. İFADE ETMEK İSTEDİĞİM DE BUDUR. SİZİN İŞ YAŞAMINIZIN SİZE NE ZAMAN NASIL BİR FIRSAT SUNABİLECEĞİNİ GÖREBİLMENİZ İÇİN EKSİKLİKLERİNİZİ GİDERİP HAZIR OLMALISINIZ. ENDER DE OLSA ŞANS ANCAK HAZIR OLANLARA GÜLÜYOR. Ü
MERT ~ 11 yıl önce
yazınız airporthaber'e ve bu sitenin takipçilerine yakışmayacak cinsten! burada nefretten, aşağılamadan, hakaretten beslenen bir kültür var. Eminim ziyaretçilerin birçoğu yazınızın daha ortalarına gelmeden sıkılmıştır. Aradıklarını bulamamıştır! Onlara Sefa Bey gibi yazan kişiler gerekli.. Bu nedendir ki yazınız az yorumlanır az okunur. Ben bir genç nesil olarak şahsım adına teşekkür derim. zevkle okudum yazınızı.
CVP MERT ~ 11 yıl önce
SELAMLAR. BEN OKUNMA VE YORUMLAMANIN MİNİMUMA İNECEĞİNİ BİLE BİLE BU TÜR YAZILARI SÜRDÜRÜYORUM. BELKİ AZ DA OLSA BİR KAÇ KİŞİYE YARARLI OLABİLİR. SAFA BEYİN YAZILARINI BENDE TAKİP EDİYORUM. THY'DEKİ DENEYİMLERİNİ KULLANARAK BU GÜNLERİ DEĞERLENDİRİYOR VE YORUMLUYOR. KİŞİSEL GÖRÜŞÜM İSE ANLATIMLARININ DOĞRU OLDUĞU MERKEZİNDE. GÜNCEL OLAYLARI YAZDIĞI İÇİN DE TABİİ Kİ DAHA FAZLA OKUNUYOR. BENİ TAKİBİNİZİ SÜRDÜRMENİZ RİCASI İLE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
anlayana ~ 11 yıl önce
yazılarınız guzel. hep anlayana diyor. galiba anlayan yok. sesiniz yukarılardan duyulmuyor. ruzgar ugultusundan dolayı olmalı. ben sektörde bir yılımı doldurmadım.boyumun olcusunu altı aylık olmadan aldım. gecırdıgım bu sure tecrubelıyım dememe ve baska bır sırkette ıs aramama uygun deıl..bır sure daha dayanmak ıstıyorum. bırakırlar mı becerebilirmiyim tabii ki bilmiyorum..Bu sabah kıtabı aradaım.bulamadım. hafta sonu getırecekler. tesekkur edıyorum. hıc olmaz ıse burdakı yönetıcılerın soyleyemedıgı bır seylerı sızden ogrenıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANLAYANA ~ 11 yıl önce
KİM NE ANLAR, KİM NE ANLAMAZ BİLEMEM. ZATEN YUKARIDAKİLER İÇİN YAZMIYORUM KARDEŞİM. SEN DENEYİMİNİ ARTIRMAYA VE ÖĞRENMEYE BAK. DOĞRU DÜŞÜNÜYORSUN. ANCAK SEKTÖRÜN % 90' I AYNI BUNU DA UNUTMA.DAHA İYİSİNİ BULANA KADAR EN İYİ İŞ ŞU ANDA SAHİBİ OLDUĞUN İŞTİR. BU DÜSTURU AKLINDAN ÇIKARTMAMAYA GAYRET ET. VE YANLIŞ VE ACELE BİR KARAR VERME. KİTABIN SANA FAYDALI OLMASINI DİLERİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
tks ~ 11 yıl önce
Çetin bey, ne kadar açık sözlü ve alçak gönüllüsünüz böyle. Bu şekilde yazdıkça gözümüzde iyice büyüyorsunuz. Neden hava yolları ve yer hizmetleri şirketlerinin çalışanlarına eğitim vermiyorsunuz. Sizi dinlemekten zevk duyardık. Herhalde yöneticiler istemezler değilmi? Yazdıklarınız doğru maalesef durum anlattığınız gibi. Teşekkürler. İyi ki varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TKS ~ 11 yıl önce
EĞİTİM VERMEK TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BANA BAĞLI DEĞİL. BAZI KİMSELERİN İSTEMESİ GEREKİR. ÇELEBİ’ DE ÇALIŞTIĞIM SÜRE DE PERSONEL İLE YÖNETİM VE DE ACİL DURUMLARLA İLGİLİ SOHBET TOPLANTILARI YAPMIŞTIM. İŞTİRAK EDEN ARKADAŞLARIM HATIRLAYACAKTIR, O GÜNDE BU GÜNDE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORDUM. PATRONLARDA BUNA RAĞMEN MÜDAHALE EDİP, ŞUNU KONUŞMA BUNU ÇIKAR VB. TELKİN VE TALEPLERDE BULUNMADILAR. ŞU ANDA KİM İSTER, KİM İSTEMEZ BİLEMEM. BENİM Kİ ALÇAK GÖNÜLLÜLÜK FALAN DEĞİL. DOĞRULAR BÖYLE. BİRAZ TAKVİYE, OKUMA VE İŞYERİ YÖNETİCİLERİNİN TEŞVİKLERİ İLE BU GÜNÜN GENÇLERİ DAHA İYİ OLABİLME ALT YAPISINA SAHİPLER. KULLANILABİLMESİ GEREKİR. BU GÜNKÜ ŞARTLARDAN ÇALIŞANLAR MUTLU DEĞİL. ANCAK İŞ YAŞAMININ SİZE NE TÜR DEĞİŞİKLİKLER GETİRECEĞİNİ VE DE BU GÜN BULUNDUĞUNUZ YERDE NOKTALANIP NOKTALANMAYACAĞINI BİLMİYORSUNUZ. ŞU ANDA BİR ŞEYLERİ KENDİNİZ İÇİN YAPMALISINIZ. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.SEVGİLERİMLE.
maalesef ~ 11 yıl önce
Sizin thy'de çalıştığınız dönem ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var...Eskiden de torpil,adam kayırma,hemşehricilik vardı şimdi de var gelecekte de olacak ve bu zihniyete devam ettikçe bu ülkede,kurumları da ilerleyemeyecek ve ayrıca bu zamanlarda bu ülkede istisnalar hariç istediğiniz kadar okul okuyun,bilgili,tecrübeli olun bir adamınız,arkanız yoksa şucu bucu veya iktidara yakın değilseniz bir işe girmeniz,yükselmeniz vs mümkün değil maalesef !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MAALESEF ~ 11 yıl önce
GÜNÜN ŞARTLARINI BİLİYORUM ARKADAŞIM. ANCAK İNSANLAR BAZI ŞEYLERİ KENDİSİ İÇİN YAPMALI. BUNU YAPARKEN EDİNECEĞİNİZ BİLGİLERİ NE ZAMAN, HANGİ ORTAMDA KULLANACAĞINIZI / KULLANABİLECEĞİNİZİ BİLMENİZ TABİİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL.AMA İNSAN HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR ZAMANDA BUNLARA İHTİYAÇ DUYUYOR. TÜRKİYEMİZİN GENEL ŞARTLARI KAFANIZIN BİR YERİNDE MUTLAK DURACAKTIR. BUNUN MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ BİR BÖLÜMDE SALAMURA EDİLMESİ SİZİN ELİNİZDE.AKSİ TAKDİRDE BU DÜŞÜNCELER TÜM YAŞAMINIZI ETKİLER. EVİ DE, EŞİ DE, ÇOLUK ÇOCUĞU DA. SİZİN YAŞINIZDA BU DENLİ ÜMİTSİZLİĞE DÜŞMEK İYİ DEĞİL.BUNU YAPMAYIN. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
' ~ 11 yıl önce
Bilgi,birikim tazeyken kullanabiliyorsunuz aradan zaman geçtikten sonra maalesef unutulup gidiyor, hazır tutamıyorsunuz kendinizi ne yapsanız da..İşin acı başka bir yönü de budur...
CVP MAALESEF 2 ~ 11 yıl önce
ARKADAŞIM. BU İNSANIN KENDİSİNİ PROGRAMLAMASINA BAĞLI. BEN ÇOK UNUTKAN BİRİYİM. HER GÜN TELEFONUMU BİR YERDE UNUTURUM. HER GÜNE BAŞLARKEN BİR ŞEYLER ARARIM. İNANMAYACAKSINIZ AMA ARABAMI UNUTUP EVE DOLMUŞLA GELDİĞİM BİLE OLDU. ANCAK İŞİMLE İLGİLİ HİÇ BİR ŞEYİ UNUTMAM / UNUTMADIM.NE BİLGİYİ NE DE YAŞANMIŞI. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM TAKİBİNİZ İÇİN.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000