07 Ekim 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Teknofest'ten Airshow'a... Havacılık tazminatı ve elektrik personeli konusu

Geçtiğimiz hafta sona eren Airshow'un ardından bu hafta da Teknofest'in heyecanı yaşandı.

Bu kez Teknofest'in merkezi Adana oldu. Oldukça ilgi çeken ve ses getiren bir organizasyon oldu. Zaten Teknofest hem içeriği itibariyla hem de katılım açısından epey başarılı bir havacılık festivali. Adana'daki Teknofest'te adeta yok yoktu. Yerli hava araçları, gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları ve Solotürk, Türkiye'nin ilk milli turbofan uçak motoru... 

Ayrıca ANKA-3 ilk kez halka açık bir uçuş yaptı. Hatta Hürkuş, Hürjet ve ANKA-III kol uçuşu icra ettiler. Harika bir gösteri sundular.

Bu organizasyon dediğim gibi gerçekten Türk gençlerine havacılığı sevdirmesi açısından takdir edilesi bir festival. Gittiği her yerde aynı hissi uyandırıyor. Havacılığa merakı olmayanları bile cezbediyor.

Ancak buraya verilen önemin 20'de birinin Airshow'a verilmemesi bir o kadar üzücü. İstanbul Airshow bu alanda en eski organizasyonlardan biri. Yerli hava araçlarının hepsini Teknofest'te sergilerken en azından bazılarını neden Airshow'a getirmedik?

Geçtiğimiz dönemlerde gösteri uçuşları yapan Türk Yıldızları ve Solotürk neden Airshow'da yoktu?

Meselemiz havacılığımızı büyütmek ve geliştirmekse organizasyon ayırt etmek bu mantığa hizmet değil köstek olur. Dilerim ilerleyen yıllarda benzer şeyler yaşamayız.

Havacılık tazminatında elektrik personeli

Geçtiğimiz hafta içi havacılık tazminatı konusuyla ilgili bir haber yaptık. Danıştay'ın Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği'nin (HAVELTED) başvurusu sonucu aldığı kararda elektrik personelinin hak ettiği ücreti alamadığı ortaya konuldu.

Haliyle yeni tartışma da başladı.

Daha önce de yazmıştım; Havacılık tazminatı konusuyla ilgili bir komisyon kurulmalı. Bir an önce kim neyi hak ediyorsa verilmeli.

Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'nün Ulaştırma Bakanlığı'na, Ulaştırma Bakanlığı'nın da DHMİ'ye ilgilenilmesi konusunda yazısı var. 

Havacılık Elektriği Teknik Elemanları Derneği (HAVELTED) açıklamasında; DHMİ'nin aynı havalimanında çalışan aynı hava sahasında aynı hava aracına hizmet veren aynı okul mezunu mühendis tekniker teknisyen unvanına sahip personeli yanlış politikilar sebebi ile 2 gruba ayırdığını ve elektronik personeline yüksek orandan havacılık tazminatı verirken elektrik personeline düşük orandan havacılık tazminatı ödediğini iddia ediyor.

Yukarıdaki cümle eğer gerçekten durumu tam olarak ortaya koyuyorsa mevcut durum bir adaletsizliği temsil ediyor.

DHMİ'nin konuyla ilgilenmesi ve mutlaka somut bir adım atması gerekiyor.

Teknofest'ten Airshow'a... Havacılık tazminatı ve elektrik personeli konusu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000