Astaldi ve IC İçtaş ortak girişimi Pulkovo Havaalimanı'nın genişletilmesi için açılan ihaleyi kazandı...
Proje, havalimanı yönetiminde uluslararası düzeyde lider olan Fraport'un da bir parçası olduğu uluslararası konsorsiyum Northern Capital Gateway (NCG) tarafından hayata geçiriliyor. Projeye destek veren diğer kuruluşlar arasında ise Rusya'nın ikinci en büyük kredi kuruluşu VTB Grup'un bir alt kuruluşu olan VTB Capital ve sanayi/teknoloji sektörlerinde uluslararası düzeyde aktif bir iş geliştirme firması olan Copelouzos Group yer alıyor. Astaldi-IC İçtaş ortak girişimi tasarım, inşa metodları, finansman ve optimizasyon konusunda St. Petersburg'a pek çok yenilikçi çözüm getirecek.
NCG'nin desteklediği ve proje için kredi sağlayan ana bankalar arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Uluslar arası Finans Kuruluşu (IFC), Rus Vnesheconombank, İskandinavya Yatırım Bankası (NIB), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Avrupa Ekonomik Kalkınma Bankası (EDB) bulunuyor.
Yapılan Mühendislik, Tedarik ve İnşaat sözleşmesi gereğince Pulkova 1 Terminali'nin yenilenmesin yanı sıra yeni bir terminal de inşa edilecek. Bu projeler tamamlandığında havalimanı yılda 14 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Pulkovo Havalimanı, proje sayesinde Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından belirlenmiş olan, iyi servis kalitesi anlamına gelen "C" seviyesine yükselecek ve Baltık Bölgesi'nin en önemli havalimanı konumuna ulaşacak.
Proje kapsamında 95.475 metrekare alan üzerine yeni bir Pulkova Havaalanı ana binası inşa edilecek. 85 check-in masasına sahip olacak bina için ayrıca yeni jet köprüleri ve otoparklara direkt bağlantılar inşa edilecek. Yapılan anlaşma aynı zamanda "Pulkovo 1" ve "North Pier" terminallerinin modernizasyonu; 11.600 metrekare alan üzerine kurulacak olan iş merkezi; 200 odalı 13.800 metrekare dört Yıldızlı otel ve tesisin faaliyete geçirilebilmesi için yapılacak tüm çalışmaları da kapsıyor. Haziran ayında başlayan çalışmaların 36 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Projeyi birlikte gerçekleştirecek olan her iki firmanın da havalimanı inşaatı konusunda halen devam eden önemli projeleri bulunuyor. Romanya'da Otopeni ve Cluj-Napoca havalimanları, Türkiye'de de Milas_Bodrum Havaalanı Astaldi'nin havalimanı inşaatı konusundaki devam eden çalışmaları arasında yer alıyor. IC İçtaş'ın aynı konuda devam eden inşaatları ise Azerbeycan'da Bakü Uluslararası Havalimanı ve Türkiye'de Zafer Havalimanı. Astaldi ve IC İçtaş firmaları uluslararası deneyimlerini bölgenin yararına kullanabilmek amacıyla özellikle yerel pazarlardaki büyük ulaşım alt yapı projelerine odaklanıyor.
Yorumlar