14 Ağustos 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Varsa yoksa THY ve onun yönetim kurulu başkanları. İlker beyi yıllarca yazdınız o gitti sıra Ahmet beye geldi. Dalga geçmeler, ilk okul çocuklarının yapacağı fotoşop resimler, aşağılamalar her yazınızda bol bol var. Yöneticilerin soyadlarını alaya almalar (Bol at, Ekşi, Çay, falan) Kendinizi ne sanıyorsunuz siz. Her hafta oturup insanlara hakaret ediyorsunuz. Dünyada ilk 10'a giren THY'mizi yerdenyere vuruyorsunuz. Merak ettim. Siz havacılık deyince sadece THY ve Yöntm Kur Başkanlarını mı anlıyorsunuz? havacılıkla ilgili başka konu bilmez misiniz? ONURda, TGSde neler oluyor? Niye yazmıyorsunuz.Son 5 yıl içinde 250 yazı yazdıysanız her halde 240 adedi THY ve yöneticileri ile ilgilidir. Sizin dalga geçtiğiniz sürekli kötü yönetildiğini söylediğiniz milli havayolumuz nasıl oluyorda dünyada ilk sıralarda? Ayıptır ayıp.
  • Yorgun
  • Değerli üstad,her şirket ve çalışanları dürüst,sözüne güvenilir ve güçlü bir lideri hak eder demişsiniz de kurumlara torpille doldurulup,makam sahibi yapılanların hemen hiçbirinde o meziyetler yok o yüzden huzursuzluk,nefret,öfke,kızgınlık,kırgınlık had safhada,insanlar sırf geçim derdi yüzünden birçok şeye katlanıyor ama inanın bu böyle gitmez,gidemiyor da zaten ama ne giderlerse gitsinler diyen iktidarın ne de torpille makam sahibi yaptıkları güya yöneticilerin zerre umurunda değil. Onlar için varsa yoksa para,makam ve çıkar,onlara göre dışarda işsiz de bu şartların daha azına çalışmaya dünden razı insan da çok. En iyi iş sahip olduğumuz iş doğru da baskı,mobbing,stres ortamında nereye kadar? İşimize sahip çıkıyoruz tabii ama şirket yönetimi bize sahip çıkıyor mu? İnsanları baskıyla öyle bunaltıyorlar ki parasına da işine de lanet edip,verimi düşen,aidiyeti biten,sağlığı bozulan ya da bozulması muhtemel niceleri var onu da kaybedince bulmak kolay olmayabiliyor maalesef. Saygılarımla.
  • Eylül Ekim Kasım Aralık 2 net prim hakkımız
  • Yahu ülke değişti, bu ülkede ne matematik ne fizik, ne ekonomi bilimi, ne insanlık, ne de binlerce yıldır oturmuş belli değerler, değer yargıları işlemez oldu. Bu bağlamda yazdıklarınız şimdilik anlamsız. Artık biz ülke olarak alternatif bir evrende yaşıyoruz, şahlanma evrenine geçtik. Yine de elinize sağlık.
  • Çetin bey durumu gayet güzel açıklamış. Yazıda, tek bir gerçek dışı tespit, değerlendirme, nezaket dışı ifade vb yok. Buna rağmen, İLK BAKIŞTA kişinin itibarının zedelendiğine karar vermişler.Keske bu ilk bakışla yetinmeyip, biraz daha dikkatli okuyup, değerlendirselerdi! Netice itibarıyla yargı kararı olduğu için, yazı kaldırıldı. Şüphesiz yargı kararları da kesin doğru ve eleştirilemez değildir.
  • En iyi iş konulu bölüm için teşekkür ediyoruz. Malum biz gençler nasihatten pek hoşlanmayız ama sizinkiler bizi rahatsız etmiyor.
  • Çetin bey, Daha bu yazınızı okumadık. Dün ve bu gün Size telefonla ulaşamadık. Yazıyı cuma günü neden kaldırdınız. Bir hafta önceki Rahmetli Koray Ozbay ile ilgili yazı tekrar köşeye koyuldu. Bu konuda ki notumuzu da cevaplamadınız. Hayırdır?

Her Şirket ve Çalışanları Dürüst, Sözüne Güvenilir ve Güçlü Bir Lideri Hak Eder.



Evet, hepimizin bildiği üzere güven her ilişkinin temelini oluşturur ve özellikle de iş yaşamında büyük hayati önemi haizdir. İş yaşamının en önemli faktörlerden biri, çalışan ile yöneticinin güvene dayalı bir ilişkiye sahip olmasıdır. Çalışanların 82 %’ ü yöneticilerine doğruları söyleyecek kadar güvenmediğini ifade ediyor.   Çalışanların 45% ise   lidere güven duyulmamasının performanslarını etkileyen en önemli faktör olduğu hususuna dikkati çektiklerini söylüyorlar. Bu bilgiler internette kayıtlı olan uluslararası ünlü bir eğitim şirketinin internet notları arasında. Kaydetmişim.

HER NE KADAR BAZI ŞİRKETLER PERSONELİN BU KARARI ALMASINA İMKÂN VERMEDEN ÇALIŞANI KAPI ÖNÜNE KOYUYORSA DA NORMAL SİSTEM İŞLEYİŞİNDE “ÇALIŞAN YÖNETİCİ İLE ANLAŞAMIYORSA BAĞLASANIZ DA O ŞİRKET DE DURMUYOR. (HRdergi)

Güvensizliğin hüküm sürdüğü bir iş ortamının özelliklerini çoğumuz bilmekteyiz.  Yöneticiler genelde bilgi saklar, çalışanlar birbirlerinin arkasından konuşur, insanlar endişelerini söylemekten çekinir ve kimse sorumluluğu üstlenmez. (Bu bize ne kadar uygun değil mi?) Tüm bunlar düşük morale ve sağlıksız bir iş ortamı oluşmasına yol açar.  Buna karşın, güvenin yüksek olduğu kurumlarda 32 kat fazla risk alınır, 11 kat fazla inovasyon vardır ve de performans 6 kat fazladır. İşte genel tablo bu.”

Yöneticiniz ister iyi bir yönetici olsun isterse kötü, onun yönetim tarzı işinizin her yönünü etkiler: Çalışan bağlılığını, üretkenliği, çalışan devrini ve elde edilen tüm sonuçları. Güçlü yöneticilere kendiliğinden sahip olamazsınız. Yöneticiler çalışanlarını nasıl destekleyip geliştireceklerini ve motive edeceklerini doğuştan bilmezler.

Şimdi oturup düşünelim. Bizim tepedekiler bu vasıflara sahipler mi? Sizler daha iyi bilirsiniz.

Yöneticilerimize neden güven duymuyoruz. Çalışanlara ve eşit ve adil davranarak onları ayrıştırmadan yönetmedikleri için. MÖ ‘de adalet ve eşitlik konusunda sorun yaşanıyormuş ki düşünürler bu konudaki sözleri kaydetmişler. Ve bugüne kadar o sözler unutulmamış. Tabii ki bunlar bizim yöneticilerin yaptıklarının / yapmadıklarının mazereti değil.

Evet, hepimizin bildiği gibi, Adalet sözcüğü eşitlik anlamına gelmez. Adalet herkesin ihtiyacı olanı almasıdır. Eşitlik ise herkesin ayın şeyi almasıdır ve bunun her zaman da adil olmadığı da malum.

Bizim yöneticimiz manevi açıdan dürüst veya dürüst değil diyebilmek zor hayli. Çalıştığımız yerdeki uygulamaları alt alta sıralayıp bunları değerlendirerek bir noktaya gelebilmek mümkün. Bunu yapmanızı önermiyorum. Moral bozmanın alemi yok.

Arzu ederseniz izleyiniz. DEĞERLER EĞİTİMİ. DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK. (https://www.slideserve.com/beate/de-erler-e-t-m-do-ruluk-ve-d-r-stl-k)

G. BETHÜNE / BATAK’ DAN ZİRVEYE’ DEN 25 YIL SONRA, THY’ NİN BUTİKTEN ZİRVEYE 20 YIL KİTABINA

Türk Hava Yollarımızın kısa bir süre önce Genel Kurul toplantısı katılımcılarına hediye ettiği “BUTİK’ DEN ZİRVEYE 20 YIL- GELECEK ON YIL” isimli kitabı tesadüfen elime geçti. Çok güzel hazırlanmış. Emeği geçenleri kutluyorum. Tabii ilk önce kitabı dizayn eden, tasarlayan “FİNAR Kurumsal Ajansı”

Kitabın ilk sahifesinde 1933 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Riyasetinin Havayolları Devlet İşletme İdaresi Teşkilatına gönderdiği Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal imzalı 4/470 sayılı yazı yer alıyor, Önsöz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve takiben Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Beyefendinin seslenişi yer alıyor. Kitapta geçen 20 sene içerisinde yapılanlar ve de THY’ nin 2033 yılındaki görünümünün nasıl olacağı anlatılıyor.

“Butikten Zirveye” ismi bana ne hatırlattı? Continental Hava Yolları büyük bir kriz içindeyken, şirkete atanan tepe yönetici Gordon Bethüne’ nin yazdığı Kontinentali batmaktan nasıl kurtardıklarını anlatan kitabını hatırladım. Kitabın ismi “From Worst To First” Türkçesi “Bataktan Zirveye” Amerika eski Başkanı GEORGE BUSH 23 ŞUBAT1998: günü Bethüne’ ye şöyle seslenmişti   Sevgili Gordon. Continental Airways’ deki başarının sırlarını ve diğer pek çok şeyi aktaran bir kitap yazmandan çok mutlu oldum. Bu kitapta muazzam dersler var. Çok zor bir işin başına geçtin ve gerçek bir liderlik yaparak bu zorluğu önemli bir başarı öyküsüne dönüştürdün İnanıyorum ki kitabın havacılık sektöründe yankı uyandıracaktır. Tanrı biliyor ya, başarılı bir liderden hepimizin öğreneceği çok şey var.”

Ben THY’ deki görevden ayrıldıktan seneler sonra daveti üzerine ziyaretine gittiğim Genel Müdür Yardımcısı bana bu kitabın Türkçesini göstererek bunu hazırlatıp kilit personele dağıttıklarını ve de bu çalışmanın çok faydalı olduğunu söylemişlerdi. Kitabı daha önce de görmüştüm. Çok güzel yapmışsınız, Faydalı olmuştur mutlak deyip kendisini cevaplamıştım.

2000-2001 yılında Türk Hava Yolları tüm sektör kuruluşları gibi belirli sıkıntılar yaşıyordu. Bu kitaptan bahsetmiş   ve okumamı önermişti bir arkadaşım. Tercüme ettirdik, okudum ve etkilendim. Genel Müdürümüze sundum. Çok faydalı buldular. Amerika’ da ki yayıncı ile yazıştık. Talep ettikleri telifi ödedik. Ve de fotokopi yolu ile çoğaltarak yöneticilere dağıttık. Tabii ki Genel Müdür yardımcısına bunu söylememeyi tercih ettim. Tercüme ettiğimiz bu kitabın ilk sayfasında Halit Ürkmezgil, Buket Engin ve benim arkadaşlarımıza bir seslenişimizi koymuştuk. Her halde daha sonra yapılan bu çoğaltım için bu sayfanın çıkartılmasını söylemişlerdi ki, çalışmayı yapan kuruluş o sayfayı kaldırıp atmak yerine kitabın en sonuna koymayı tercih etmişti. Bunu ben de o tarih deki THY Genel Müdür Yardımcısının masasındaki kitapta görmüştüm. Dağıtmaya dağıttılar da acaba kendileri okumadılar mı, yoksa görürlerdi diye düşündüm ama, tabii ki benim sorunum değildi.

THY’ nın Butikten Zirveye 20 Yıl Kitabına isim bulma aşamasında gösterdikleri alışkın olmadığımız nezaket ve incelik için FİNAL Kurumsal Ajansa teşekkür ediyorum.

ŞU ANDA EN İYİ İŞ SAHİP OLDUĞUNUZ İŞTİR. TAKİ DAHA İYİSİNİ BULUP SÖZLEŞME İMZALAYANA KADAR.

Evet; bu yazıyı geçen hafta salı günü beni arayan ve işten ayrılma kararı aldığını söyleyerek nedenlerini sıralayan arkadaşımız için yazıyorum. Ebeveynlerinin arkadaşımızın bu kararından bilgisi yokmuş. Başlıkta da ifade ettiğim gibi bu yazıyı anne ve babalarınıza ve eşinize okuyun. Onlar bu yazıyı beğenecektir. Zira onların sizi herkesten fazla sevdiklerine inanıyorum. Sizi onlar kadar düşünen, hep iyi olmanızı isteyen başkalarının olmadığına da eminim.

Ekonomik kriz var mı? Yok mu? Kimine göre var. Baştakilere göre yok.  İşsizlik bizde ne boyutta dersiniz?  Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK) açıklıyor. Doğru değil diyorlar. Daha fazla diyorlar. Doğru veya değil, bu bile konudaki durumumuzu ortaya koyuyor. Hangi partinin temsilcisi söylerse söylesin, kısa veya orta vadede halledilebilecek bir sorun değil bu. Enflasyon ve pahalılık bildiğiniz gibi. Gelirler ise malum. Sonrası zor, yine de Allah kerim demek gerek. Evet; kısaca hal-i pürmelâlimiz işte bu minvalde. Allah herkese kolaylıklar versin. Şunu da unutmamak gerekir ki işsizlik dünyada birçok ülkenin başını ağrıtıyor. Yalnız bizim değil.



Evet: Bu şartlar altında en iyi iş hangisi? Bu sualin cevabı yukarıda sıralanan hususlar ile ilgili.  Görünen o dur ki, en iyi iş, sahip olduğumuz iş.  Bunun farkına varmak için o işi kaybetmemize gerek yok Anlayacağınız, yöneticinin kaşının üzerinde gözü var diye efelenmenin zamanı değil. İşe siyasi görüşleri karıştırıp maraza çıkartmanın hiç zamanı değil. Bazı arkadaşlarımızın beni haksızlıklara karşı sessiz mi kalalım diye cevaplayacaklarını biliyorum. Tabii ki söylemek istediğim bu değil. Ancak bugüne kadar sessiz kalmadığınız, haykırdığınız konulardan nasıl sonuçlar elde ettiğinizi iyi düşünün ve değerlendirin. Bu arada, benzeri şeyleri yaşamadan önce hepimiz önce kendine dönmeli ve kendimizi mümkün olduğunca realist bir gözle değerlendirmeliyiz. Tabii ki ülkenin durumunu ve de kişisel özelliklerimizle kariyerimizin iş yaşamında ne derece aranılır olduğunu da.

Ne hikmettir bilinmez. Kimse işinden memnun ve mutlu değildir. Ben onun, oda başkasının işine imrenir. Herkes birbirine kendi işinin kötü taraflarını anlatır. Örneğin bir kısmı maaşlardan şikâyetçi. Haklılar. Bu arada ülkemizdeki işsizliği de düşünmelidirler. Bu hususu dikkate almadan veya sonuç üzerinde hiçbir müspet etkisinin olmayacağını bile bile serzenişte bulunmak her zaman için özellikle içerisinde bulunduğumuz bu dönemde gereksiz olduğu kadar da kişisel hiçbir amaca hizmet etmeyecek bir davranış gibi geliyor bana.  Bilmem haklı mıyım?

Eski bir tarihte genç bir kardeşimizin iş başvurusu bir vesile ile bana ulaşmıştı. O dönemde de ekonomik bir kriz yaşıyorduk. Sektörün saygın bir işyerinde çalışan bu genç, içinde bulunulan şartları değerlendirmeden, fevri bir kararla ve de yaşı ile bağdaşmayan " fazla yorulma " gibi bir nedenle işinden ayrılmıştı. Çok büyük bir özgüven sahibiydi. İşini iyi bilen biriydi. Ve de başka bir iş arayışına geçmişti.  Bir seneye yakın bir süre iş aradı. Ne kadar daha süreceği ise hali ile hiç belli değildi. Yaptığı ve sonuç alamadığı her iş başvurusu özgüveninden bir parça

Kopartıyordu sanki. Hayli uzun bir süre sonra, bir akrabasının yanında mesleği ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bir konuda çalışmaya başlamıştı. Evet, günümüzün şartları o günlerden daha ağır.  Bu duruma düşmeden önce çalışan önce kendine dönmeli, konunun tüm faktörlerini mümkün olduğunca realist bir gözle değerlendirmeli. Kişisel özelliklerinin ne derece aranılır olduğunu da. Aslına bakarsanız bu bile bugün için çare değil. İki fakülte bitirmiş gençlerin kurye olarak falan Fastfood kuruluşunda çalıştığını düşünün.

Evet: özellikle bu dönemde ve hele hele ülkede işsizlik bu boyutta iken insanların işine dört elle sarılması gerekir. Bu dönemde çalışanların işlerini, sağlıktan sonra sahip oldukları en kıymetli yaşam unsurlarından biri olarak görmeleri ve ona göre davranmaları gerekir.

Her Şirket ve Çalışanları Dürüst, Sözüne Güvenilir ve Güçlü Bir Lideri Hak Eder.

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Serdar ~ 1 yıl önce
Varsa yoksa THY ve onun yönetim kurulu başkanları. İlker beyi yıllarca yazdınız o gitti sıra Ahmet beye geldi. Dalga geçmeler, ilk okul çocuklarının yapacağı fotoşop resimler, aşağılamalar her yazınızda bol bol var. Yöneticilerin soyadlarını alaya almalar (Bol at, Ekşi, Çay, falan) Kendinizi ne sanıyorsunuz siz. Her hafta oturup insanlara hakaret ediyorsunuz. Dünyada ilk 10'a giren THY'mizi yerdenyere vuruyorsunuz. Merak ettim. Siz havacılık deyince sadece THY ve Yöntm Kur Başkanlarını mı anlıyorsunuz? havacılıkla ilgili başka konu bilmez misiniz? ONURda, TGSde neler oluyor? Niye yazmıyorsunuz.Son 5 yıl içinde 250 yazı yazdıysanız her halde 240 adedi THY ve yöneticileri ile ilgilidir. Sizin dalga geçtiğiniz sürekli kötü yönetildiğini söylediğiniz milli havayolumuz nasıl oluyorda dünyada ilk sıralarda? Ayıptır ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SERDAR ~ 1 yıl önce
Ahmet beyin Bol-AT şeklinde anılmasının kimden / kimlerden çıktığını yorumları araştırırsanız görebilirsiniz. Bay Bolat’a bu şekilde hitap ettiğimi hatırlamıyorum. Bu hitaba rastladığınız yazıyı bildirirseniz bakar ve kendilerinden özür dileyebilirim. Vurguladığınız diğerleri ise insanların soy isimleri. Bir insana soy ismi ile hitap etmenin dalga geçmek olduğunu sizden öğrenmiş oluyorum. Yazılarda kullanılan görselleri beğenmeyebilirsiniz. Buna bir şey diyemem. Türk Hava Yollarını fazla tenkit ettiğim doğrudur. Eğer dikkat ettiniz ise serzenişlerim yalnız istihdam ve çalışanların ayrıştırılması konuları ve ayrıştırılan insanlara haklarının verilmemesi ile ilgilidir. Bu konular dışında kötü yönetimden bahsettiğimi tahmin etmiyorum. Şirketin sürekli kötü yönetildiğini ifade ettiğimi nereden çıkarttığınızı anlayamadım. THY ile dalga geçmek haddim olamaz. O yuvada uzun seneler çalıştım.ve THY’ nin Avrupa’da ve dünyadaki konumu beni en az sizin kadar mutlu ediyor. Yine de duygularınızı açıkça belirttiğiniz için teşekkürler.
Serdar Bey ~ 1 yıl önce
bu güzel yorumu yazmak için neden bu saate kadar beklediniz ki. Bundan sonra yorumunuzu okuyan kimse olmayacaktır
Tgs personel ~ 1 yıl önce
Yorgun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin Bey, ~ 1 yıl önce
Değerli üstad,her şirket ve çalışanları dürüst,sözüne güvenilir ve güçlü bir lideri hak eder demişsiniz de kurumlara torpille doldurulup,makam sahibi yapılanların hemen hiçbirinde o meziyetler yok o yüzden huzursuzluk,nefret,öfke,kızgınlık,kırgınlık had safhada,insanlar sırf geçim derdi yüzünden birçok şeye katlanıyor ama inanın bu böyle gitmez,gidemiyor da zaten ama ne giderlerse gitsinler diyen iktidarın ne de torpille makam sahibi yaptıkları güya yöneticilerin zerre umurunda değil. Onlar için varsa yoksa para,makam ve çıkar,onlara göre dışarda işsiz de bu şartların daha azına çalışmaya dünden razı insan da çok. En iyi iş sahip olduğumuz iş doğru da baskı,mobbing,stres ortamında nereye kadar? İşimize sahip çıkıyoruz tabii ama şirket yönetimi bize sahip çıkıyor mu? İnsanları baskıyla öyle bunaltıyorlar ki parasına da işine de lanet edip,verimi düşen,aidiyeti biten,sağlığı bozulan ya da bozulması muhtemel niceleri var onu da kaybedince bulmak kolay olmayabiliyor maalesef. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN ÇETİN BEY ~ 1 yıl önce
Evet en iyi iş sahip olduğunuzdur. Ancak yenisini bulana kadar’ı eksik yazmışsınız. Bu yazıyı benimle görüşen bir arkadaşımıza hitaben yazdığımı ifade etmiştim. Yorumda söylediklerinizin hepsi doğru. Ama bunları zor durumda olan birine ifade etmek hata olur gibime geliyor. Evi çoluğu çocuğu olan bir çalışanın lanet olsun diyerek basıp gitme hakkı olmasa gerek. Bunu açıklıkla yazıyorum zira o arkadaşımız dün yeni işine başladı. Çok sevindik. Saygı bizden.
Tgs ~ 1 yıl önce
Eylül Ekim Kasım Aralık 2 net prim hakkımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burada çalışmaz ~ 1 yıl önce
Yahu ülke değişti, bu ülkede ne matematik ne fizik, ne ekonomi bilimi, ne insanlık, ne de binlerce yıldır oturmuş belli değerler, değer yargıları işlemez oldu. Bu bağlamda yazdıklarınız şimdilik anlamsız. Artık biz ülke olarak alternatif bir evrende yaşıyoruz, şahlanma evrenine geçtik. Yine de elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal Yıldız ~ 1 yıl önce
Çetin bey durumu gayet güzel açıklamış. Yazıda, tek bir gerçek dışı tespit, değerlendirme, nezaket dışı ifade vb yok. Buna rağmen, İLK BAKIŞTA kişinin itibarının zedelendiğine karar vermişler.Keske bu ilk bakışla yetinmeyip, biraz daha dikkatli okuyup, değerlendirselerdi! Netice itibarıyla yargı kararı olduğu için, yazı kaldırıldı. Şüphesiz yargı kararları da kesin doğru ve eleştirilemez değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEŞEKKÜRLER ~ 1 yıl önce
En iyi iş konulu bölüm için teşekkür ediyoruz. Malum biz gençler nasihatten pek hoşlanmayız ama sizinkiler bizi rahatsız etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayrola? ~ 1 yıl önce
Çetin bey, Daha bu yazınızı okumadık. Dün ve bu gün Size telefonla ulaşamadık. Yazıyı cuma günü neden kaldırdınız. Bir hafta önceki Rahmetli Koray Ozbay ile ilgili yazı tekrar köşeye koyuldu. Bu konuda ki notumuzu da cevaplamadınız. Hayırdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAYROLA ~ 1 yıl önce
RAHMETLİ KORAY’IN GEÇEN HAFTAKİ YAZISINA BU KONU İLE İLGİLİ TEK YORUM GELDİ. ONU DA CEVAPLADIM. BULUNDUĞUM YERDE İSE TURKCELL İLE ULAŞIM MAALESEF ZOR. GEÇTİĞİMİZ HAFTA KÖŞEMDE YER ALAN BİLAL YILDIZ BEYİN YAZISI MAHKEME KARARI İLE SİTEDE YAYIMLANMANIN SONLANMASINA İKİ GÜN KALA AİRPORTHABER’ DEN KALDIRILDI. MAHKEME KARARINDA” TALEBE KONU YAYIN İÇERİKLERİ İNCELENDİĞİNDE; TALEP KONUSU PAYLAŞIMLARLA TALEP EDENİN KİŞİLİK HAKLARININ İLK BAKIŞTA İHLAL EDİLDİĞİ, BU PAYLAŞIMLARIN YORUM VE ELEŞTİRİ İLE İFADEYİ AÇIKLAMA HÜRRİYETLERİ KAPSAMININ DIŞINDA KALDIĞI, TALEP İLE İLGİLİ OLARAK GÖRÜNÜŞTE HAKLILIK BULUNDUĞU, ZARARIN SÜRATLE GİDERİLMESİNİN ZARURİ OLDUĞU ANLAŞILMAKLA, TALEBİN KABULÜNE… DENMEKTEDİR. İLK BAKIŞTA VE GÖRÜNÜŞTE BANA GÖRE HUKUKİ TERİMLER DEĞİL. ŞİKAYETÇİNİN KİŞİLİK HAKLARININ İHLALİ İÇİN İSE YAZIDAKİ İFADELERİN YALAN, YANLIŞ, İFTİRA VB. OLMASI GEREKİR. ANCAK YAPACAK BİR ŞEY YOK. AİRPORTHABER BU KONUDA HUKUKA UYMAMAK KONUSUNDA SÜREKLİ ZEMMETTİĞİ KURUM YÖNETİCİLERİNİN BU KONUDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLARINI BENİMSEMEZ VE AYNI GÖRÜŞTE OLMASA DA HUKUKUN KARARLARINA UYMAYI GÖREV ADDEDER. İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000