02 Eylül 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Kaotik...

Geçen hafta değindiğim yeşil pasaport konusuna bir ek yapmakta fayda var. Bazı partilerin ortak teklifiyle yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesi ya da sayısının epey artması gündeme gelmişti. Ancak bir çok meslek grubunun dahill edildiği o grubun içinde uçuş ekipleri yoktu. 

Bu da haliyle tepki çekti. Ancak burada iş TALPA, TASSA ve PİLVAK'A düşüyordu. Oldukça etkisiz olduğu eleştirileri de yerinde olmuş oldu haliyle. Girişim olmaması ve çok da üzerine düşünmemeleri eleştirileri ne kadar hak ettiklerini de göstermiş oldu. 

Yeşil pasaportun kapsamının bu kadar genişlemesinin pek mümkün olmadığını ifade etmiştim. Nitekim Ticaret Bakanı Ömer Bolat da açıkladı.

Bakan Bolat; 'uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız' dedi. Konu da böylece kapandı.

DÜNYA HAVACILIĞI

Son dönemlerde dünya çapında gelişmiş olduğunu söyleyebileceğimiz bir çok ülkede olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Kazalar, uçakların yaşadığı olumsuz teknik hadiseler, hava şartlarından kaynaklı aksaklıklar vs...

Çok şükür bizim ülkemizde bu tür olumsuz hadiseler pek yaşanmıyor. Düşünüyorum da bizde olsaydı neler olurdu?

Her ülkede zor yönetilebilecek olaylar bizde ne yazik ki sadece yolcu ve yolcuyla direkt iletişimde olan personelein üstüne yıkılıyor. Personel yolcu tarafından yerden yere vurulurken, yolcular da sefil oluyor.

THY gibi devasa şirketin yolcularına tahsis ettiği otel odaları anında doluyor, sistemleri kilitleniyor ve ortada bir tane yetkili bulunamıyor. Olan TGS'deki memurlara oluyor.

Yaz sezonunun son demlerini yaşadığı ve kış sezonuna doğru gideceğimiz şu süreçte özellikle THY'nin ders alması gereken, daha doğrusu çözmesi gereken sorunlar var. 

-Otel planlaması yapan personel sayısını artırın,

-Teknik cihazları artırın,

-Anlaşmalı otel sayısını artırın,

-Kaotik ortamlarda yetkili bulundurun

Yer hizmetleri ya da THY'nin yetkili personeli sadece memurları denetlemek için mi var? Yoksa bu tip durumları yönetmek için mi var? Çünkü sefer iptal durumlarında bir yetkili bulabilmek imkansız.

Önümüzdeki yıllarda yüzlerce uçağı filosuna katacak ve agresif büyüme planı belirlemiş olan THY bu tip durumların da içinden çıkacak potansiyele sahip. Ancak o potansiyeli içinde tutmaktan vazgeçmeli. 

Bu kış, bu durumların çözümü için en iyi fırsat olacak. Nasıl bir kış olacak bilemeyiz ama, bir sefer iptalinde bile ortalığın karışmaması için THY gereken tedbirleri mutlaka almalı. 

Herkese hayırlı haftalar...

Kaotik...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000