30 Eylül 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Şu Thy de çalışan özellikle yer ve uçuşta tuzunun kuru olduğunu düşünenler sallıyor da sallıyor, yöneticiye sallıyor, ülkenin airporthaberi var sayın Çetin be beye sallıyor , saldıracak yer arıyor, şirket tekmeyi basınca vay efendim ah efendim hakkıma girdiler diye salya sümük ağlıyorlar , Thy olmasa bu ülkede hepiniz bir hiçsiniz, karılarınız yüzünüze bakmaz Thy den atılsanız ,hele çirkin pilotlar var Allahım evli bu adamlar ! belli parası için evlenmişler, sokakta görsek selam verilmeyecek tipler ve hareketleri var bu heriflerin, Thy ile var oluyorlar ama nedense salyaları aka aka klavyede yazıp duruyorlar , Thy kimin ne olacağı belli olmayan bir çatı, çatı üstünüze çöküverir kalakalırsınız….bir de en alt seviye çalışanlar daha çok sallıyor , ulan senin sıfatın sorumlu en fazla memursun, ya dulsun ya evde kalmış çak çak sakız ağzında sanki şirketi yönetiyor , bu tiplere iş teslim ediyorlar ya—pa—mı—yor—lar!,,, planlama eksik, takip eksik,işi bilen yok, lafa söze gelince hepsi bilir
  • Geçen gün birinde gördüm mail adresini. Anlayamadım. İsminin yabancı bir lisanla yazılışıymış adresin ilk kelimesi. Bunu geçelim. Yahu yorumların tıkandı. Yakındır sansürleyecek yorum da bulamayacaksın. Pilot'u bile arar olacaksın. Ne oldu sana. Eminim yazılarında okunmuyordur artık. İnsanlar senden bıktı mı ne? Bunlar yine de iyi günlerin. Hepsi daha da düşecek. Bolat beyle uğraşmanın sonu işte böyle. Çalışanlarının bu kadar lehinde olan, şirketi seven bir idareciye takılmak pek akıl karı değil ama. Beter ol.
  • şu eleştiri sınırlarınızı bi açıklasanız da gerçekten keyfi sansürlenmenin mutluluğunu yaşasak
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ahmet Bey istediği sonucu aldı. En çok okunan site olan AIRPORTHABER büyük okur kaybetti. İşin kötüsü bizle de Ahmet beye küçümsenmeyecek kadar büyük katkıda bulunduk. Yanlış mı? Ahmet Bey bu siteyi okuyanları belirleyip işten çıkartırım demiş gibi. Kaldı ki adam böyle bir şey de söylemedi. Neden okur adetleri azaldı dersiniz. Yazılar mı değişti? Kısmen. Yazarlar ne yapsın? Kişisel olarak savcılığa gitmeyi, ifade vermeyi kabullenseler bile site için bunu nasıl göze alsınlar ki? Yazdıkları yalan mı? Uydurmam mı? Yazılarında Hakaretamiz sözler mi ver? Hayır Sitenin engellenmesi hepsine çok şey kaybettiriyor. Okur kaybettiriyor. Bunu göze alsa alsa Ali bey alabilir. Onun tutumunda bir değişiklik yok.Allah hepsine kolaylık versin. Yine de kişisel olarak onlardan kopmayacağım.
  • Hakarete varan, saldırgan tutumlu saçma karikatürler kullanmamışsınız. Aferin size.
  • teşekkür ediyoruz İsmail ve Çetin beyler. Yöneticilerin ve bay bolatın kendilerine pay çıkartma uğrası dışında, birilerinin farkında olması ve bunu umuma ifade etmesi çok güzel

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO İPEK YOLUNU SEMALARDA KURABİLİR Mİ?



Evet Sn. Okurlar. Bu yazıyı okumak yerine dinlemek isterseniz, aşağıdaki görseli tıklayınız. Çetin Bey’e bu yazıyı sen oku, köşenin okurları senin sesinden dinlesinler dedimse de sesinin kısık olması nedeni ile kabul etmedi. Biz de yapay zekanın okuması ile yetineceğiz. RESMİ TIKLAYINIZ LÜTFEN. Bu arada belirtmeliyim ki yapay zekâ yazıyı seslendirirken aynı metinde Türkçe ile birlikte kullanılan İngilizce kelimeleri aynı anda doğru telaffuzla okuyamıyor. Doğru okunmasını teminen metinde TURKISH Cargo – Türk Hava Yolları Kargo / Smartİst- İst. Kargo ulaşım Merkezi / Cargo One- Kargo (1) şeklinde yazmaya mecbur oldum. Özürlerimle bilgiye sunuyorum.

PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR, BİRİKTİRDİĞİN DEĞİL

Evet bu yazının konusundan Çetin beye bahsetmiştim. Unutmamış. Bu yeni uygulamalar konusunda TURKİSH KARGO’ ya olan güvenimi ifade etmiştim. Aklında kalmış. İlk yazımın sonucunda okurlar tarafından, benimsenip benimsenmediğimi yeterince anlayamamış olmama rağmen bu hafta yine misafirlik var Tabii bana, sizlere tekrar seslenme fırsatı verdikleri içinde Ali Kıdık Beye ve Çetin Özbey’ e müteşekkirim. Paragraf başındaki sözün doğruluğu açık. Bilgi paylaşmak çok güzel bir duygu yaşatıyor insana. Fırsat bulabilirsem bu paylaşımlarımı değişik mecralarda sürdüreceğim.

TURKISH KARGONUN yönetici ve çalışanlarını etik evrensel değerlere inanan ve bu görüşlerini Pandemi dönemindeki çalışmaları ile net bir şekilde ortaya koymuş bulunan bir ekip olarak görüyorum. Yanlış değerlendirdiğimi zannetmiyorum ama etrafımızda her ne kadar bunu kabul etmekte direnen insanlar mevcut ise de dünya ve sistemler değişiyor ve de TÜRK HAVA YOLLARI KARGO bir bütün olarak bunun farkında ve de inancının gereğini yapıyor.

GÜNÜMÜZDE ÇİN'İN PAYDAŞLARI İLE KUŞAK YOL (*) PROJESİ KAPSAMINDA YENİDEN CANLANDIRILMAYA ÇALIŞTIĞI TARİHİ TİCARET YOLU GÜZERGÂHI DAHA SONRA DÜNYA TİCARETİ DENİZ YOLU İLE SON ŞEKLİNİ ALMIŞTI.  BAKARSINIZ TÜRKİYE’MİZ, TÜRK HAVA YOLLARIMIZ BU İŞİ HAVADAN YAPMAYI ÜSTLENEREK BAŞARILI OLABİLİR. NE DERSİNİZ?

Yalnız günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesi ile birlikte çalışanlar çok büyük, muazzam denilebilecek hızlara ayak uydurmak zorundalar. Buda en yukarıdan aşağıya doğru bütün çalışanlara, eski dönemlerde çalışanlara kıyasla yeniden bir kez daha detaylı, tarihi misyonlar yüklüyor. Çünkü TÜRK HAVA YOLLARI büyüdü ve daha da büyüyecek kanaatimce.

Başlıkta belirtmeğe çalıştığım üzere TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun operasyonlarında bu günkü yönetimce belirlenen hedeflerin gerçekleşmesi halinde eminim ki aynı paralelde TÜRK HAVA YOLLARININ da büyümesine şahit olacağız. Esasen bu gelişmelerin birbirine bağlı olduğu da kabulü zorunlu olan bir gerçek.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ NUN HEM YENİ HAVALİMANINDA ARTAN POTANSİYELİ HEM DE DÜNYA KARGO TRAFİĞİNDE GÖRÜLEN BÜYÜME TRENDİNİN DEVAM ETMESİ KABULÜ İLE HAVA KARGO SEKTÖRÜNÜN BÜYÜME / GELİŞME TAHMİNLERİ İLE İLGİLİ BİR PERSPEKTİF ÇİZİMİNDE TÜRK HAVA YOLLARIMIZIN, MUAZZAM FIRSATLARIN YAKALANACAĞI BİR GLOBAL KARGO DAĞITIM PAZAR PAYINA ULAŞABİLECEĞİ ORTAYA ÇIKACAKTIR. VE DE BUNU DÜŞÜNMEK ABARTI SAYILMAMALIDIR.

İST. KARGO ULAŞIM MERKEZİ NEDİR?

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO tarafından İstanbul Havalimanı'nda kurulan ve dünyanın en büyük kargo ULAŞIM MERKEZLERİNDEN biri olarak kabul edilen ileri teknolojiye sahip bir kargo merkezi ve operasyon üssüdür. TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun büyüme hedefleri doğrultusunda inşa edilen bu kargo ulaşım merkezi özellikle dijitalleşme ve otomasyon odaklı yapısı ile dikkat çekmektedir. Bu merkezin amacı, TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun küresel ölçekte daha hızlı, daha verimli ve daha güvenilir kargo hizmetleri sunmasını sağlamaktır.

İST. KARGO ULAŞIM MERKEZİ’ NİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ.

BANA GÖRE BU BİR ESERDİR.  DOLAYISI İLE KARGO ÇALIŞANI OLSUN VEYA OLMASIN TÜM TÜRK HAVA YOLLARI MENSUPLARININ BU KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMASI ŞARTTIR. KATILIR MISINIZ BİLMEM. EN AZINDAN YAPILANLARLA İFTİHAR EDEBİLMEK İÇİN BU BİLGİLERE, SAHİP OLMAK GEREKİR.

Kapladığı Alan itibarı ile söz konusu İst. Kargo Ulaşım merkezi 165.000 metrekarelik bir alana kurulu olup 4 milyon ton / yıl kargo işleme kapasitesine sahiptir. Bu rakamların TÜRK HAVA YOLLARI KARGONUN küresel taşımacılık hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacağı açıktır.

TEKNOLOJİK İNOVASYONLAR:

OTOMASYON SİSTEMLERİ: Kargo işleme süreçlerinde otomatik depolama, yükleme ve boşaltma sistemleri kullanılmaktadır.

YAPAY ZEKÂ VE DİJİTALLEŞME: Kargo izleme, paketleme ve dağıtım süreçlerinde yapay zekâ teknolojileri ve dijital çözümlerle sonuca gidilmektedir. Böylece operasyon süreçlerinde hatalar azalacak ve verimlilik haliyle artacaktır.

ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: TÜRK HAVA YOLLARI KARGO bu ulaşım merkezini çevre dostu yapılar ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine inşa etmiştir. Enerji verimliliği yüksek sistemler kullanılarak karbon ayak izi azaltılmaya çalışılmaktadır.

GÜVENLİK VE İNOVASYON: Yüksek güvenlik standartları ile donatılmış olan söz konusu İST. Kargo Ulaşım Merkezi güvenli bir kargo işleme süreci sunar.

SOĞUK HAVA DEPOLARI, Hassas kargoların (örneğin ilaç ve gıda maddeleri) korunmasını sağlar.

Söz konusu İST. Kargo Ulaşım Merkezi (SMARTIST), TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun küresel lojistik ağının bir merkezi olarak, hava kargo taşımacılığında Türkiye’yi lider bir konuma getirmeyi hedeflemektedir.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’NUN, DİJİTAL HAVA KARGO REZERVASYONLARI İÇİN ÖNDE GELEN PAZAR YERİ OLARAK KABUL EDİLEN “KARGO (1) “İLE KÜRESEL BİR ORTAKLIĞA GİRMİŞ OLMASI BÜYÜK BİR ADIM VE SUNDUĞU HİZMET İLE İLGİLİ OLARAK KENDİNE GÜVENİLİRLİĞİN BİR GÖSTERGESİDİR. (LÜTFEN BAKINIZ https://www.freightweek.org/index.php/en/latest-news/7144-turkish-cargo-selects-cargo-one-to-help-fuel-its-ambitions. Dünyada en fazla ülkeye uçan kargo hava yolu olarak bilinen TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun kapasitesi ile “cargo.one' kesintisiz dünya genelindeki kargo taşıyıcılarına değerli yeni bir teklif sunuyor. Platformunda %40 rezervasyon yapılabilir hava yolu bulunan “cargo.one”, artık küresel hava kargo kapasitesinin yaklaşık %50'sini anında rezervasyon için güvence altına almış durumda.

Şu an halihazırda, cargo.one müşterileri dünya genelinde TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun 340'tan fazla destinasyonu kapsayan geniş ağı üzerinden rezervasyon yapabilecek kapasiteye ulaşılmıştır. Bu destinasyonlar arasında Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya'daki önemli ticaret merkezleri de bulunmaktadır. Halihazırda filosunda 25 kargo uçağı bulunan kargo şirketimiz, doğrudan kargo destinasyonlarına en fazla uluslararası uçuş yapan hava yolu şirketidir ve bu sayıyı 2025 yılına kadar 100'den 120'ye çıkarmayı planlamaktadır. Kargo taşıyıcıları artık TÜRK HAVA YOLLARI KARGO kapasiteleri için en iyi pazar rezervasyon deneyiminden yararlanabileceklerdir.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO: ARTIK ULUSLARARASI BİR OPERATÖR.

Söz konusu şirketimiz son yıllarda pazar segmentleri, uçuş ağı ve taşınan tonaj açısından olağanüstü bir büyüme kaydeden büyük bir uluslararası operatördür. 2010 yılında dünyada 33. sırada olan TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, 2017'de 14. sıraya yükselmiş ve 2022'de ise dünya genelinde 5. sıraya ulaşmıştır. İstanbul'daki mega kargo ulaşım merkezi, sürdürülebilirlik programları ve kapsamlı dijitalleşme stratejisine yapılan yatırımlar sayesinde TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, 2021 yılında 9,1 milyon ton kilometrelik iş hacmine ulaşmıştır.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun cargo.one ile ortaklığı, dijital operasyonlarımızı genişletecek ve satış yeteneklerimizi geliştirecektir. Şirketimiz stratejik vizyonu doğrultusunda dünyanın en büyük üç hava kargo markasından biri olma hedefine doğru kararlılıkla ilerleniyor. Cargo.one'ın bu büyümeyi destekleyeceğine ve kargo şirketimizi müşterileri için en iyi dijital yenilik standartlarını sunarak başarıyı artıracağına şüphem yok.

Özetle TÜRK HAVA YOLLARI KARGO müşteri değerini önceliklendirmek sureti ile, dijital dönüşümü kullanarak güvenilirliğini ve müşteri hizmetlerini artırarak etkileyici bir büyüme kaydetmekte olduğu açıktır. KARGO (1) ile yapılan ortaklık, satış yeteneklerinin geliştirilmesini ve ACİL GÖNDERİ gibi ürün yelpazesine yapılan son yatırımları yansıtmaktadır. Dijital bir lider olan “KARGO (1)” hava yolu ekiplerine çevrimiçi rezervasyonlar için teklif kalitesini ve müşteri deneyimini daha da geliştirme konusunda destek olacağı mutlaktır.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, dijital hava kargo satışlarının tam potansiyeline ulaştırılması konusunda iddialı bir şekilde ilerleyen güçlü bir örnektir. KARGO (1) ‘in yakın zamanda gerçekleştirdiği sektör genelinde Dijital Satış Yönelimi Raporu (BCG ile birlikte yürütüldü), katılımcı hava yollarının, dijital dağıtımın geniş erişim ve artan gelir, daha iyi gelir yönetimi, satış maliyetlerinin düşmesi ve dijital öncelikli yeni ürünler sayesinde önemli bir değer yarattığını ortaya koymuş durumdadır. KARGO (1) TÜRK HAVA YOLLARI KARGO gibi şirketlerle çalışarak bu unsurlardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak ve hızlandırılmış satış büyümesi ve sürdürülebilir rekabet avantajı sunmak için iş birliği yapmaktadır.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN BAKINIZ.

https://youtu.be/ZTs2lu_wiZ4/https://youtu.be/kxLiMVI3pwg/https://www.facebook.com/watch/?v=2671764456381741/ https://youtu.be/GZ19PNOb_Mo

Küresel hava kargo sektörü büyüme tahminleri: 2020-2030 yılları arasında küresel hava kargo taşımacılığı, yıllık bileşik büyüme oranı %4-5 civarında olacak şekilde öngörülüyor. Pandemi sonrası e-ticaretin büyümesi, tıbbi malzeme ve yüksek değerli ürünlerin taşınma ihtiyacı bu büyümeyi destekliyor.

E-ticaretin büyümesi: E-ticaretin 2030'a kadar önemli bir büyüme ivmesi göstermesi bekleniyor. Özellikle Amazon gibi dev şirketlerin küresel kargo hacimlerini artırmaları, hava kargo pazarını olumlu yönde etkiliyor.

https://youtu.be/9aQ7US6PjXc

TÜRK HAVA YOLLARI KARGONUN PAZAR PAYI.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, IATA verilerine göre dünyanın en büyük ilk 5 hava kargo taşıyıcısından biri. Türk Hava Yolları'nın büyüme stratejisi doğrultusunda, 2023 itibarıyla %5,7’lik bir global pazar payına sahip.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, yeni İstanbul Havalimanı'nın yarattığı kapasitesi sayesinde daha fazla yük taşıma kapasitesine ulaştı. İstanbul Havalimanı, 2023 yılında 2 milyon tona kadar kargo kapasitesine sahip oldu ve hedef, 2030'a kadar bu kapasiteyi 4 milyon ton seviyesine çıkarmak. Kargo şirketimizin bu kapasitede aslan payına sahip olacağı kuşkusuz. Ve de 2030 yılı projeksiyonları: Mevcut büyüme oranları göz önünde bulundurulduğunda, TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun pazar payını %7-8 seviyelerine çıkarabileceği tahmin ediliyor.

3. İSTANBUL HAVALİMANI’NIN ETKİSİ

Yeni İstanbul Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak yıllık 200 milyon yolcu ve 5,5 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacak şekilde inşa edildi. Bu, kargo şirketimizin küresel taşımacılık faaliyetlerini ciddi ölçüde artırmasına olanak sağlıyor.

Lojistik merkezi: İstanbul, coğrafi olarak Asya, Avrupa ve Afrika'nın kesişim noktasında olduğu için bu merkez, şirketimizi bir küresel lojistik merkezi haline gelmesinde / getirilmesinde büyük rol oynayacak.   Bu da haliyle transit taşımacılık ve aktarmalı yüklerin hacmini artırarak daha fazla büyüme anlamına geliyor.

RAKAMSAL PERSPEKTİF

Global hava kargo pazarının büyüklüğü: 2022 yılında küresel hava kargo taşımacılığı pazarı yaklaşık 287 milyar dolardı. 2030'a kadar bu pazarın yaklaşık 450 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Türk Hava Yolları Kargo’nun 2022 geliri yaklaşık 2,5 milyar dolar seviyesindeydi. Kargo şirketimizin %7 pazar payına ulaşması halinde 2030 yılında bu rakamın 31-35 milyar dolar seviyesine çıkma potansiyeli bulunuyor.

DİĞER ETKİLEYİCİ FAKTÖRLER

Yeşil taşımacılık ve sürdürülebilirlik: Çevresel sürdürülebilirlik ve karbon ayak izini azaltma konusundaki düzenlemeler, hava taşımacılığı sektörünü etkileyebilir. TÜRK HAVA YOLLARI KARGO Nun bu alandaki girişimleri de büyüme potansiyelini şekillendirebilecektir.

Dijitalleşme

Kargo taşımacılığında dijital dönüşüm, verimliliği artıran bir unsur. TÜRK HAVA YOLLARI KARGO’ nun bu alandaki yatırımları, maliyetleri azaltarak rekabet gücünü artırabileceği kuşkusuz.

SONUÇ:

2030 yılına kadar Türk Hava Yolları Kargo İstanbul Havalimanı'nın sunduğu kapasite avantajını ve küresel pazarın büyüme potansiyelini iyi değerlendirebilir, %7-8 pazar payı ile global hava kargo taşımacılığında önemli bir aktör olarak 31-35 milyar dolar gelir seviyesine ulaşabilir. https://www.boeing.com/content/dam/boeing/boeingdotcom/market/assets/downloads/Boeing_World_Air_Cargo_Forecast_2022.pdf   linkinde detay bilgi bulabilirsiniz

BU BÜYÜME, E-TİCARETİN HIZLA ARTMASI, SANAYİ ÜRETİMİNİN TOPARLANMASI VE TEDARİK ZİNCİRİ DEĞİŞİKLİKLERİ GİBİ ÇEŞİTLİ FAKTÖRLER TARAFINDAN DESTEKLENİYOR.            



TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, dört ülkedeki kullanıcılar için Cargo Ai' nin pazar yeri çözümü (Cargo MART) üzerinden hizmet vermeye başladı. Pilot aşamada, Fransa, İspanya, Hollanda ve Singapur’daki Cargo MART müşterileri, TÜRK HAVA YOLLARI KARGO nun tüm rotalarında yeni TK SMART (genel kargo hizmeti), TK PREMIUM ve TK URGENT (hızlı kargo hizmeti) hizmetlerini gerçek zamanlı olarak rezerve edebilecekler. Cargo Ai’ nin TÜRK HAVA YOLLARI KARGO ile bağlantısı, kullanıcılara rezervasyon yapılamayan seçenekleri de sunarak fark yaratıyor. Bu, kullanıcılara daha bilinçli ve proaktif iş kararları almaları için tam görünürlük sağlama amacına hizmet ediyor. Diğer platformlar bu tür seçenekleri filtreleye bilirken, Cargo MART nakliyecileri hemen bilgilendiriliyor ve bu tür sevkiyatlar için hızla çevrimdışı rezervasyon yapabiliyorlar (örneğin, telefonla).

Cargo Ai CEO’su Matt Petot, "TÜRK HAVA YOLLARI KARGO ve Cargo Ai arasındaki ortaklığı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği, Milli Havayolumuzun kargo gelir fırsatlarını 360 derece artıracak. Hava kargo tedarik sürecinde tam görünürlük sağlayarak, CargoMART’ın sunduğu en iyi dijital rezervasyon deneyimini müşterilerimize sunma misyonumuzu sürdürüyoruz," dedi. Cargo MART kullanıcıları, gerçek zamanlı programlar arama, toplu teklif alma, e-rezervasyon yapma, her sevkiyatı izleme ve takip etme gibi özelliklerden yararlanılır. Ayrıca, hava kargo endüstrisinin karbonsuzlaşma hedefine yönelik CargoAi'nin sürdürülebilirlik özellikleri olan Cargo 2 ZERO' dan da faydalanıyorlar.

Başarılı deneme lansmanının ardından TÜRK HAVA YOLLARI KARGO, Cargo Ai ürününü küresel ölçekte genişletecek. Bu küresel yayılım, Cargo MART' ı kullanan 63 ülkedeki 6.000'den fazla lojistik sağlayıcıya tüm rotalarında tam görünürlük ve rezervasyon yapma imkânı sağlayacak.

EVET UZUN LAFIN KISASI BU POTANSİYEL GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİĞİNDE DOĞRU ZAMANDA DOĞRU KONUMLANMIŞ BİR ŞİRKET GÖRÜLÜYOR.  BUNA İNANIYOR VE GÜVENİYORUM.  UMARIM Kİ TÜM TÜRK HAVA YOLLARI ÇALIŞANLARI İLE BİRLİKTE BU GELECEĞE, AYNI GÜVEN DUYGULARI İLE AYNI ZAVİYEDEN BAKIYOR OLALIM. VE DE DOĞRU YAPILAN İŞİ   GÖNLÜMÜZCE ALKIŞLAMAYI BİLELİM.

İsmail Yüksektepe notu: Bu çalışmada yapay zekadan yararlanılmıştır.

TÜRK HAVA YOLLARI KARGO İPEK YOLUNU SEMALARDA KURABİLİR Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Çalışanlar ~ 2 gün önce
Şu Thy de çalışan özellikle yer ve uçuşta tuzunun kuru olduğunu düşünenler sallıyor da sallıyor, yöneticiye sallıyor, ülkenin airporthaberi var sayın Çetin be beye sallıyor , saldıracak yer arıyor, şirket tekmeyi basınca vay efendim ah efendim hakkıma girdiler diye salya sümük ağlıyorlar , Thy olmasa bu ülkede hepiniz bir hiçsiniz, karılarınız yüzünüze bakmaz Thy den atılsanız ,hele çirkin pilotlar var Allahım evli bu adamlar ! belli parası için evlenmişler, sokakta görsek selam verilmeyecek tipler ve hareketleri var bu heriflerin, Thy ile var oluyorlar ama nedense salyaları aka aka klavyede yazıp duruyorlar , Thy kimin ne olacağı belli olmayan bir çatı, çatı üstünüze çöküverir kalakalırsınız….bir de en alt seviye çalışanlar daha çok sallıyor , ulan senin sıfatın sorumlu en fazla memursun, ya dulsun ya evde kalmış çak çak sakız ağzında sanki şirketi yönetiyor , bu tiplere iş teslim ediyorlar ya—pa—mı—yor—lar!,,, planlama eksik, takip eksik,işi bilen yok, lafa söze gelince hepsi bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba Tchetine ~ 3 gün önce
Geçen gün birinde gördüm mail adresini. Anlayamadım. İsminin yabancı bir lisanla yazılışıymış adresin ilk kelimesi. Bunu geçelim. Yahu yorumların tıkandı. Yakındır sansürleyecek yorum da bulamayacaksın. Pilot'u bile arar olacaksın. Ne oldu sana. Eminim yazılarında okunmuyordur artık. İnsanlar senden bıktı mı ne? Bunlar yine de iyi günlerin. Hepsi daha da düşecek. Bolat beyle uğraşmanın sonu işte böyle. Çalışanlarının bu kadar lehinde olan, şirketi seven bir idareciye takılmak pek akıl karı değil ama. Beter ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merhaba Çet'ne ~ 3 gün önce
Söyledikleriniz doğru ama bu konunun tek hatalısı çetin Özbey değil. Ali beyin ve Bilal beyin de çorbada tuzu var. Diğerleri daha mutedil hareket ettiler ve ediyorlar. Yanlış anlamayın, ben yazdıkları yanlış, iftira, uydurma demiyorum. Onların tek ve en büyük hatası, ortamı, bu konuda yaşananları olup biteni kendi imkanlarını değerlendirmeden savaşa girmiş olmaları. İnsan savaş açtığı ülkenin elindeki silahları, arkasında kimlerin var olup olmadığını hiç düşünmez mi? Kaldı ki Çetin beyde Bilal Bey’de bu sirkülasyonu iyi bilen yönetici kökenli kimseler. Ali bey ise senelerin gazetecisi. Çetin ve Bilal Beylerin sistemden ayrılacakları söyleniyor. Onları tanırım. İhtimal vermiyorum. Ancak bundan sonuçta kim zararlı çıkacak? Çalışanlar. Bunlarda piyasadan çekilirlerse onların derdini, sıkıntılarını kamuoyu ile paylaşacak, duyuracak kimse, hiçbir sivil havacılık sitesi var mı? Bunu da düşünmek gerekir. Var diyorsanız vardır. Ben bilmiyormuşum der geçerim.
Merhaba Çet'e ~ 3 gün önce
( Çetin Özbey) Airporthaber’ den ayrılacağımız da nereden çıktı? Yok böyle bir şey. Evet sivil havacılık çalışanlarının sıkıntılarını dile getirecek başkaları olmaz olur mu? Tabii ki var. Bekliyorlar. Neyi mi? Bu yöneticilerin değişmesini. O zaman, o beyefendi kuvvetten düşünce mutlak yazıp çizeceklerdir.
eleştiri sınırı ~ 6 gün önce
şu eleştiri sınırlarınızı bi açıklasanız da gerçekten keyfi sansürlenmenin mutluluğunu yaşasak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVAP ELEŞTİRİ S ~ 6 gün önce
CVP eleştiri sınırı: EN AZINDAN 5 -6 KEZ BUNU YAZIMDA AYRI BİR ŞEKİLDE DUYURDUM.SİSTEMDE DURUYOR. YAZILARA BAKIP BULABİLİRSİNİZ. BU NOTU KALEME ALAN ŞAHSIN DA PİLOT OLDUĞU BELLİ. YAZDIĞINIZ NOTU BİR KEZ DAHA OKUYUNUZ.ELEŞTİRİ SINIRLARI GENEL UYGULAMADIR. ŞAHIUSLARA GÖRE DEĞİŞMEZ. 1- PİLOT RUMUZLU KİŞİ DIŞINDA KİMSENİN YORUMUNU SANSÜRLEMİYORUM.2. YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM, YORUMUNDA KESİNLİKLE YAZIDA İSMİ GEÇMEYEN İLGİSİZ TANIMADIĞIMIZ KİŞİLERİN İSMİNİ YAZAN BİR OKURUN YORUMUNU ( LARINI) SAANSÜRLEMİŞTİM.
CVP PİLOR'a :) ~ 6 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hades affetsin ~ 6 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolalt'ın hıncı ~ 7 gün önce
Ahmet Bey istediği sonucu aldı. En çok okunan site olan AIRPORTHABER büyük okur kaybetti. İşin kötüsü bizle de Ahmet beye küçümsenmeyecek kadar büyük katkıda bulunduk. Yanlış mı? Ahmet Bey bu siteyi okuyanları belirleyip işten çıkartırım demiş gibi. Kaldı ki adam böyle bir şey de söylemedi. Neden okur adetleri azaldı dersiniz. Yazılar mı değişti? Kısmen. Yazarlar ne yapsın? Kişisel olarak savcılığa gitmeyi, ifade vermeyi kabullenseler bile site için bunu nasıl göze alsınlar ki? Yazdıkları yalan mı? Uydurmam mı? Yazılarında Hakaretamiz sözler mi ver? Hayır Sitenin engellenmesi hepsine çok şey kaybettiriyor. Okur kaybettiriyor. Bunu göze alsa alsa Ali bey alabilir. Onun tutumunda bir değişiklik yok.Allah hepsine kolaylık versin. Yine de kişisel olarak onlardan kopmayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BOLATIN HINCI ~ 7 gün önce
AHMET BEYİN İSTEDİĞİ SONUCU ALMASI ZOR.SİZLERİN THY MENSUPLARININ KÖTÜ NİYETE KATKIDA BULUNMASININ BİLİNÇLİ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. YAZILAR DEĞİŞTİ Mİ? UNUTMAYIN KŞ AİRPORTHABER YAZARLARI DA BİR ANLAMDA PSİKOLOJİK BASKI ALTINDALAR. BUNLARI HEPSİ GECİCİ ŞEYLER. HAKARET OLMAMAK KAYDI İLE YAZILANLAR DOĞRU İSE SORUN OLMAYACAKTIR. DOĞRULUĞUN ŞAHİTLERİ SİZLERSİNİZ VE BUNU EN İYİ SİZLER BİLİRSİNİZ. BİZDEN KOPMAYACAĞINIZI SÖYLEMENİZ BİZİ MEMNUN EDER. ALLAH HEPİMİZE YARDIMCI OLSUN. AHMET BEYE' DE TABİİ Kİ. BİZ ADALETE GÜVENMELİYİZ.VE DE GÜVENDİĞİMİZ İÇİN YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ. TEŞEKKÜR EDİYORUZ. SAĞ OLUNUZ.
Pilot ~ 7 gün önce
Hakarete varan, saldırgan tutumlu saçma karikatürler kullanmamışsınız. Aferin size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PİLOR ~ 7 gün önce
SİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM BAY ÇAKMA PİLOT. İYİLEŞMEK İÇİN ÖNCE RAHATSIZLIĞI KABUL EDİP ÇARESİNİ HEKİMLERDE ARAMANIZ GEREKİR. 7 EKİM GÜNÜ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SİZİ BİR KLİNİK VAKA OLARAK YAZACAĞIM. YORUMUNUZDA “HAKARETE VARAN, SALDIRGAN TUTUMLU SAÇMA KARİKATÜRLER KULLANMAMIŞSINIZ. AFERİN SİZE. DİYORSUNUZ HAKARET ETMEK BEİM MAYAMDA YOK. BAY PİLOT BU YORUMU GÖNDERDİĞİNİZ “TÜRK HAVA YOLLARI KARGO İPEK YOLUNU SEMALARDA KURABİLİR Mİ?” BAŞLIKLI YAZIDA BİR TEK KARİKATÜR BİLE YOK. SİZ DUYGUDURUM BOZUKLUĞUNDAN MUSTARİPSİNİZ GALİBA. BU HASTALIK YERSİZ VEYA ABARTI DUYGUSAL TEPKİLERLE KİŞİNİN DUYGULARININ BÜYÜK ÖLÇÜDE BOZULDUĞU ZİHİNSEL BİR RAHATSIZLIKTIR. ” İNŞALLAH KISA ZAMANDA ATLATIRSINIZ. ÖNCE İYİLEŞMEYİ İSTEMENİZ GEREKİR. ALLAH SİZE YARDIM ETSİN.
teşekkür ~ 7 gün önce
teşekkür ediyoruz İsmail ve Çetin beyler. Yöneticilerin ve bay bolatın kendilerine pay çıkartma uğrası dışında, birilerinin farkında olması ve bunu umuma ifade etmesi çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞEKKÜR ~ 7 gün önce
söz kon SÖZ KONUSU YAZI İSMAİL BEYİN KLAVYESİNDE ŞEKİLLENDİ. BAZI KONULARDA TERS DÜŞSEK BİLE ( BU YAZISINA AYNEN KATILIYORUM) KENDİSİ HAVAYOLUMUZU ÇOK İYİ TAKİP EDİYOR.BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNDEN TABİİ Kİ FAYDALANMAYI ( KENDİSİ KABUL ETTİĞİ SÜRECE ) SÜRDÜRECEĞİM. YAZIYI EĞENDİĞİNİZE SEVİNDİK.
CVP TEŞEKKÜR (2) ~ 7 gün önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.SAĞ OLUNUZ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000