12 Ağustos 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Arkadaşlar sendikanın başarısı ve ekimde ne olur temalı yazıdan sonra yorumlar amacından saptı gibi. Lütfen birbirimizi üzecek yorumlardan kaçınalım, uzatmayalım artık.
  • Günah almana dahil olmamak için yazıyorum. İAÇ baskılamak için hafta sonu ekipte görevlendirilen müdür ekip şefine "bişey yapmana gerek yok biz zaten kontrol ediyoruz" diyerek bize duyurdu ya, çoğumuz acaba neyi kontrol edebilirki ekranlardan diye birbirimize sorduk. Yazdıklarım tek taraflı değil,bir çoğumuz çokça konuşuyoruz eksikliği. Eski müdür ya da ekip şefine nasıl bağlandı bilemem ama günahının içine alma beni. Demek ki mülakat sistemin içinden kaldırılsaydı, bunları konuşmuyor olacaktık,yazık.
  • Mesleği sadece yüzeysel değil,neredeyse yapısal olarak dahi çok geniş kitlelere tanıtmayı başarmış HTKSEN takdiri haketti,tebrikler. Umarım camia olarak hedeflerimize de ulaşabilir,hak ettiklerimizi alabiliriz. Bu arada İstanbullu meslektaşlara bu idarecilerle idare edecekseniz denilmiş gibi sanki, İstanbullu meslektaşlar idareci olmuş demek ki:))
  • Müdür eksik olabilir fakat altındaki şef tüm eksikleri kapatacak altyapıda. Ya vizyonu eksik, profili noksan, müdürünü dinlesin, yanlışına itiraz etmesin diye getirilmiş havası olan birisi olsaydı. Şükredelim ki değil!!
  • Karşı taraf sadece GGF yapmadı, kontrolörler İAÇ yaptı, karşı taraf farkına varmadan eylem de yaptı aslında. İstanbul hava sahasına Antalya kuleden inme kontrolörü müdür olarak atadı. Yaklaşma kontrol bilgi birikimi yok, İstanbul hava sahası tecrübeside.Boş müdür atama eylemi:) Arada operasyon odasına geliyor, acaba radar ekranına bakınca ne görüyor.Biz kime ne anlatıcaz Allahaşkına. Hava sahamız bu müdürün katkılarıyla gelişecek,sorunlarımız çözülecek öyle mi? Bu tür atamalar sadece bizlerin değil, sektörün de sorunu olmalı. Ekimde koltuklar değişecekse,bu ablamız kuleye atansın kontrolör olarak. Havacılığa böylece katkısı olacaktır. Sizin gibi değerli gazetecilerimizin desteğiyle ekimde hak edileni alabilmek, hak edenle yönetilmek ümidiyle...
  • Karşı taraf sadece GGF mi uyguladı? İstanbul hava sahasına Antalya kuleden bir kule kontrolörünü müdür olarak atamak, bu yoğunluktaki hava sahasını bu müdürle yürütmeye kalkmak düpedüz farkında olmadan eylem yapmaya girer. Boş müdür atama eylemi:)) Yaklaşma kontrol altyapısı yok, İstanbul hava sahasını zaten bilmiyor, radar ekranına bakınca acaba ne görüyor. İAÇ bitti, İstanbul için hava trafik sorunları bitti mi? Ekimde koltuklar elden gidecekse, İstanbul hava sahası geleceği için bu müdürden başlanmalı. Atatürk kuleye kontrolör olarak çıkıp sayı olarak destek vermesi belkide en hayırlısı. Hakkımızda hayırlısı, göreceğiz.
  • yaşça olsun, mevkice olsun kocaman kocaman insanlar. Herhalde sözlerinde durup, ekim ayında konuyu sakız gibi uzatmadan çözerler.
  • Cem küçüğün yazısından sonra meydanda kimse kalmadı malesef
  • Güvenlik yoğunluğunu niye yazmadınız? En az sayıda personelle pik saati çevirmeye çalışıyorlar. Eskiden alt kat boş diye girer kalabalığa takılmazdık artık orası da kuyruk
  • Sadece almayı bilir vermeyi bilmez .Ekimdede birşey değişmeyecek .

ADALET

Adalet… Ne güzel bir kelime… Eşit olmak, eşit kılmak, denge, doğru davranmak… Sıralamaya devam edebiliriz. Adaletin bir gün herkese ihtiyacı olacağı gerçeği ile haftaya başlayalım…

Malumunuz üzere Airport Haber halen yasaklı. Instagram’ın yasağı kalktı, milletin erişim engeli görmezden gelindi, yasaklanan haberlerin olmadığı Airport Haber uzantılarına halen erişim yasağı var kardeşim! Bu mu adalet?

Boyun bükeceğimize, biat edeceğimize inanıyorsanız aklınıza şaşarım.

BU-RA-DA-YIZ!

Aklını ve kalemini kiraya vermişlerle bizi karıştırmayın!

Havacılık sektörü yöneticilerine öncelikle şapka çıkarıyorum. Hükümetimiz asgari ücrete zam yapmasa da, asgari ücrete yakın maaş alanlara ve diğerlerine %20 civarında bir artış yapıldı. Ama bununla yetinmeyin lütfen. Hayat gerçekten çok pahalı! Havacılık sektörümüz dünya arenasında lider pozisyondaysa çalışanlarınızın da mutluluk seviyelerinde lider olmalı.

Geçtiğimiz günlerde Alp Er Tunga Ersoy’un davetlisi olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaydım. Kendisi görüşlere ve eleştirilere gayet açık biri. Eminim ki başarılı olacaktır. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı’nda başarıyı yakalayabilmek için top yekûn bir çalışmaya ihtiyaç var.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bir geçiş yapmaya kalktım, pişman oldum. Adalet dedik ya… Yurt dışında irili ufaklı bütün havalimanlarında ülke vatandaşı değilseniz,  yanlış sıraya girmişseniz çıkartılırsınız. Türkiye’deyiz kardeşim. Elin yabancısını benim önüme yerleştiremezsiniz! Benim hak ettiğim sırayı benim vatandaşıma vermeyecek misiniz? Nasıl oluyor da yabancı bir vatandaş benim sırama giriyor?

Ayrıca buradan Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya çağrımdır. Lütfen Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki pasaport kontrol süresini azaltın. Yoğun saatlerde bile yarım kapasite ile işlem yapılıyor. Polisimiz mi yok? Kadro mu çıkmıyor? Nedir bu eziyet?

GELDİK İAÇ’YE…

Geçtiğimiz hafta özel sebeplerden dolayı yazımı hazırlayamadım.

HTK-SEN İAÇ’ye ara verdi.

Ara verdiler ama neden dersiniz? Bir kez daha HTK-SEN devletine, bakanlarına ve yöneticilerine inandı. Ama elbette tarih yakın. Değme sendikalara sendikacılık dersi veren HTK-SEN’in yarattığı İAÇ faaliyetinin sonuçlarını gördük. Gerçi bazı zır cahillerin yöneltmesiyle karşı faaliyet olarak GGF de uygulandı.

Görmezden Gelme Faaliyeti (GGF) her ne kadar uygulanmaya çalışılsa da neredeyse bazı havayolu şirketleri bayrağı dikmek üzereydi. Kıl payı kurtulundu.

Bunu bu raddeye getiren yetkililere sormak lazım okey taşlarını dizene kadar aklınız neredeydi diye!

Uzun lafın kısası… Bugüne kadar bekleyen kontrolörler Ekim’e kadar da bekleyeceklerdir.

Peki ya sonra?

Ya verilen sözler tutulacak ya da bazı koltuklar elden gidecektir. Bu işin başka bir alternatifi yok gibi…

Siz ne dersiniz?

Sevgiyle kalın…

Emniyetli uçuşlarınız olsun..


Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

ADALET

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Bölünmeyelim ~ 1 ay önce
Arkadaşlar sendikanın başarısı ve ekimde ne olur temalı yazıdan sonra yorumlar amacından saptı gibi. Lütfen birbirimizi üzecek yorumlardan kaçınalım, uzatmayalım artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atco34 ~ 1 ay önce
Günah almana dahil olmamak için yazıyorum. İAÇ baskılamak için hafta sonu ekipte görevlendirilen müdür ekip şefine "bişey yapmana gerek yok biz zaten kontrol ediyoruz" diyerek bize duyurdu ya, çoğumuz acaba neyi kontrol edebilirki ekranlardan diye birbirimize sorduk. Yazdıklarım tek taraflı değil,bir çoğumuz çokça konuşuyoruz eksikliği. Eski müdür ya da ekip şefine nasıl bağlandı bilemem ama günahının içine alma beni. Demek ki mülakat sistemin içinden kaldırılsaydı, bunları konuşmuyor olacaktık,yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal Başarı ~ 1 ay önce
Mesleği sadece yüzeysel değil,neredeyse yapısal olarak dahi çok geniş kitlelere tanıtmayı başarmış HTKSEN takdiri haketti,tebrikler. Umarım camia olarak hedeflerimize de ulaşabilir,hak ettiklerimizi alabiliriz. Bu arada İstanbullu meslektaşlara bu idarecilerle idare edecekseniz denilmiş gibi sanki, İstanbullu meslektaşlar idareci olmuş demek ki:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi tarafından bak ~ 1 ay önce
Müdür eksik olabilir fakat altındaki şef tüm eksikleri kapatacak altyapıda. Ya vizyonu eksik, profili noksan, müdürünü dinlesin, yanlışına itiraz etmesin diye getirilmiş havası olan birisi olsaydı. Şükredelim ki değil!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atco34 ~ 1 ay önce
Karşı taraf sadece GGF yapmadı, kontrolörler İAÇ yaptı, karşı taraf farkına varmadan eylem de yaptı aslında. İstanbul hava sahasına Antalya kuleden inme kontrolörü müdür olarak atadı. Yaklaşma kontrol bilgi birikimi yok, İstanbul hava sahası tecrübeside.Boş müdür atama eylemi:) Arada operasyon odasına geliyor, acaba radar ekranına bakınca ne görüyor.Biz kime ne anlatıcaz Allahaşkına. Hava sahamız bu müdürün katkılarıyla gelişecek,sorunlarımız çözülecek öyle mi? Bu tür atamalar sadece bizlerin değil, sektörün de sorunu olmalı. Ekimde koltuklar değişecekse,bu ablamız kuleye atansın kontrolör olarak. Havacılığa böylece katkısı olacaktır. Sizin gibi değerli gazetecilerimizin desteğiyle ekimde hak edileni alabilmek, hak edenle yönetilmek ümidiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesizsiniz ~ 1 ay önce
Radar ekranına bakmaktan kafanı bir kaldır. Hakkıyla liyakatla aranızdan sınavla İdareci ataması yapılmasını bile korumuyorsunuz. Ne biçim br kültürünüz var. Yamyam gibisiniz birbirinizin etiyle beslenen zavallılarsınız. Size ne yapılsa müstehak.
Hakkıyla mı ? ~ 1 ay önce
Sınavda 8. Olmus biri ilk 7 de gorulmeyen yetenek birikim donanım görülmüş olmalı
34,5 ~ 1 ay önce
Görevden alınınca buralara kadar yazmaya mı başladın hanımefendi
d ~ 1 ay önce
o ekrana bakınca senden daha iyi anladığına eminim,sağa sola saldıracağına kendine baksan önce
Hakkıyla mı diye sorana ~ 1 ay önce
Hülyalara dalma. Sizin ortamınızın ve çukura döndürdüğünüz güzelim merkezi herkes bildiği için tercih edilmemiş olabilir mi. Hadi şimdi git 98 model Kontrolörleri sömürüp gün boyu çene çalmaya devam et
atco34 ~ 1 ay önce
Karşı taraf sadece GGF mi uyguladı? İstanbul hava sahasına Antalya kuleden bir kule kontrolörünü müdür olarak atamak, bu yoğunluktaki hava sahasını bu müdürle yürütmeye kalkmak düpedüz farkında olmadan eylem yapmaya girer. Boş müdür atama eylemi:)) Yaklaşma kontrol altyapısı yok, İstanbul hava sahasını zaten bilmiyor, radar ekranına bakınca acaba ne görüyor. İAÇ bitti, İstanbul için hava trafik sorunları bitti mi? Ekimde koltuklar elden gidecekse, İstanbul hava sahası geleceği için bu müdürden başlanmalı. Atatürk kuleye kontrolör olarak çıkıp sayı olarak destek vermesi belkide en hayırlısı. Hakkımızda hayırlısı, göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
132.95 ~ 1 ay önce
Doktora yapmış ve sınavla gelmiş birisini beğenmemekte, olsa olsa kendini beğenmişliktir.
İaç ~ 1 ay önce
yaşça olsun, mevkice olsun kocaman kocaman insanlar. Herhalde sözlerinde durup, ekim ayında konuyu sakız gibi uzatmadan çözerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 1 ay önce
Cem küçüğün yazısından sonra meydanda kimse kalmadı malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabihadaki ~ 1 ay önce
Güvenlik yoğunluğunu niye yazmadınız? En az sayıda personelle pik saati çevirmeye çalışıyorlar. Eskiden alt kat boş diye girer kalabalığa takılmazdık artık orası da kuyruk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUNLAR ~ 1 ay önce
Sadece almayı bilir vermeyi bilmez .Ekimdede birşey değişmeyecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000