23 Eylül 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

AIR SHOW

Herkese güzel bir hafta dilerim. İstanbul Airshow 2024, 26 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. AirportHaber standında bizler de yerimizi alacağız. Hepinizi bekliyoruz.

Gerçi biz de showlar bitmez. Ahkam kesenler, matematikçiler, damdan düşer gibi makam sahibi olanlar, sandalyesi altından alınınca triplere girenler… Herkes şovmen oldu.

Geçtiğimiz hafta DHMİ Eski Genel Müdürü Hüseyin Keskin’in sosyal medya hesabı hakkında yazmıştım. Bu hafta açıkça yazmayı düşünmüyordum ama sanıyorum takip ettiği 7 kişiyi X sosyal hesabından çıkarmış. Sanıyorum artık tahammül edemedi bazı şeylere diyelim bir başka matematikçinin kurumu ile devam edelim.

Geçtiğimiz hafta ICAO denetimi tamamlandı. Sanıyorum ön bulgular kısa bir süre içinde SHGM’ye bildirilir. 90 gün sonra da nihai rapor hazırlanır. Büyük bir olasılıkla 45 günlük itiraz süresinde bir itiraz gerçekleştirilir çünkü durumun içler acısı bir tabloyla çıkması kuvvetli muhtemel.

Bu duruma nasıl gelindi? Eskiden başarı oranları nasıldı, şimdi nasıl? Eğitim kalitemiz nasıl dip yaptı? Uçuş okullarında durum ne? Kimler nerelere nasıl geldi? Gibi soruların cevaplarını haftaya anlatacağım.

Siyasilerin en azından havacılık sektörü personel alımlarından uzak durmasını dilerim. Bu işler şakaya gelmez. Bir il başkanı, havalimanı müdürü eliyle nasıl olurda özel bir şirkete bile karışmaya çalışır?

Herkes artık bir dursun. Kul hakkından bahsedenler milleti inim inim inletip bir de üzerine başkalarının yaşayacağı hayatları birilerine peşkeş çeker oldular. Ayıp! Biraz karakter sahibi olunca utanın!

Vatandaşın yaşadığımız dönemdeki ekonomik şartlarda hiçbir suçu yokken, tasarruf tedbirleri ile yük yine halkın sırtında. Alın size en ufak bir örnek, ICAO denetimlerinden düşük puanlar almak demek, havayolu şirketlerimizin ödeyeceği sigorta primlerinin yüksek olması anlamına geliyor. Matematikçiler bir hesap da bunun için yapın bari!

Herkese güzel bir hafta diliyor, hepinizi AirShow’a bekliyorum.

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

AIR SHOW

Yorumlar

~ 13 gün önce
Serdar hocam eline sağlık yaşananları kısaca özetlemişsin kendisinde küçük bir güç hisseden herşeyi fütursuzca yapabileceğine inanıyor ve yapıyorda.Sonuçta uluslararası arenada alt liglerde oynamaya devam edersin kurumsal geçmişi silersen şirkette silinir gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tkfest e de bekleriz:)))) ~ 13 gün önce
airshow fuarı ne alaka anlamadım…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ların sesi ~ 14 gün önce
Atecelerin sesi olmaniz dolayisi ile size teşekkür ediyoruz.atece haberlerinizin devamini istiyoruz lütfen tüm yazilarinizin bir köşesine atc lerin sorunlarini ekleyin.gözümüz yolda kalmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ironi anlamayan nesil ~ 11 gün önce
Kardesim cok haklisin da aaateeceleri de yakindan ilgilendiren sorunlar bunlar. O nedenle dolayli olarak aateecelerin sorunlarindan bahsetmis sayilir sn basagaoglu.
Neden ~ 15 gün önce
Neden 2 satır bile olsa kabin memurlarına yapılan sözlü ve fiziksel saldırı olaylarına deginmediniz? Halbu ki baş aktörü ya da konusu THY kabin memurları olan her konuyla çok ilgilenir,sürekli kabin ekiplerinde kusur arardınız? Unuttunuz herhalde bu seferlik!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazara ~ 12 gün önce
Işte yorum budur

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000