18 Aralık 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Atatürk Havalimanı'nın son hali

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Pegasus'un Trabzon kaza kayıtlarının ortaya çıkmasıyla ilgili kısa bir yazı yazmıştım. 

Yazının başlığını ve genel içeriğini de TALPA'nın açıklamasına ayırmıştım. Eleştirinin en sertine kadar varım, yorumlardan da bunu görebilirsiniz zaten. Benim herhangi bir kompleksim yok. Ancak aşağılamaya ve hakarete yokum. Buradaki meseleyi önce anlamak gerek.

Benim tamamı pilotlardan oluşan bir derneğe akıl vermek haddim değil. Ancak yapılan açıklamadaki ifadeler yanlıştı. Ben havacılık uzmanı değilim ama 15 yıldır haber, röportaj, analiz, köşe... Ne ararsınız yazdım. Demek istediğim yazıdan anlarım ve bu yazıda sıkıntı vardı. Ben de bunu söyledim. Yayınlanan bültende 'kokpit kayıtları gerçek değildir'e getirilmiş. Peki öyle mi? Hayır değil. Demek ki burada bir ifade yanlışlığı var. Demek istediğim bu. Popülerite ile uzmanlığı birbirine karıştırmayalım.

ATATÜRK HAVALİMANI

Atatürk Havalimanı'nın son hali hafta içinde havadan çekilen fotoğraflarla epey gündeme geldi. Personeli, yolcusu, çalışanı çalışmayanı herkes üzerine yorum yaptı.

Ben de Atatürk Havalimanı'nda 12-13 yıl çalıştım. Alışanlar ve emeği olanlar için son hali üzücüydü. 

Biliyorsunuz burada bir millet bahçesi projesi var. Atatürk Havalimanı'nda 1 pist hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca meydanda genel havacılık faaliyetleri de sürüyor. Yapılan çalışmalarda futbol, basketbol ve oyun alanları kurulmaya devam ediyor. 

Ancak dünyanın en önemli metropollerinde çok sayıda havalimanı bulunur. Kaldı ki İstanbul, Avrupa'daki birçok şehirle kıyaslaması yapılamayacak kadar kalabalık ve hareketli bir şehir.

Benim şahsen tercihim Atatürk Havalimanı'nda faaliyetin devam etmesi yönünde olurdu. Yani yolcu taşımacalığı konusunda devam etmeliydi. Ancak bu ilk tercih edilmeyen seçenek oldu. Sonrasındaki tercihim ise buranın bir havacılık merkezi olması yönünde olabilirdi. Profesyonellerin yöneteceği ve bence ciddi bir açığın olduğu havacılık eğitim merkezi gibi bir yöntem seçilebilirdi. Özel üniversitelerin sürekli olarak bölüm açtığı ancak işe yarayaıp yaramadığı konusunda tartışmaların olduğu bir süreçte burası ilaç gibi gelebilirdi.

Devletin organizasyonuyla bu işte ciddi emeği olan insanların elinde gençlere yönelik çok güzel bir eğitim merkezi planlanabilirdi. Ancak bu da olmadı.

Millet bahçesi ve bir sosyal alana dönüştürülmesi tercih edildi. Atatürk Havalimanı'nın varlığı bizim ülkemiz havacılığı için bir tarih demek, değer demek. Keşke havacılığa bırakılan bir alan olsaydı. 

Herkese emniyetli uçuşlar...

Atatürk Havalimanı'nın son hali

Yorumlar

İstatistik ~ 1 yıl önce
Yok kapalı yok müze dediğiniz Havalimanı şu an hala daha Adana dan sonra e yoğun 7. Meydanı. Sonuç olarak birileri o Havalimanının nimetlerinden faydalanıyor. Ama milyonlarca insan mahrum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 1 yıl önce
Evet keşke sil-baştan yenilenip Atatürk'ün ismine ve İstanbul markasına layık bir havalimanı olarak hizmet verebilseydi. Yaklaşık 20 milyonluk nüfusa sahip ama yakın zamanda ciddi yıkıma neden olabilecek bir deprem beklenen bir metropolitanda hazır altyapısıyla çok işe yarardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 1 yıl önce
Güzel yazı için tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ye muhtaö kalıcaklar ~ 1 yıl önce
AHL ye muhtaç kalıcaklar ve kendi elleriyle açıcaklar doğa istanbul havalimanını yerle bir edicek bekleyin ve görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş temenni ~ 1 yıl önce
Ne olacak da muhtaç olacaklar mesela.
iga'dan ~ 1 yıl önce
açıldığı zamandan beri burada çalışıyorum pistler bu yaz yenilendi ... pierlerin arasındaki taksi yolları çökmeden dolayı yenilendi...K park pozisyonu yani ana kulenin olduğu bölgeden sürekli yeraltı zararlı gaz çıkışı olmakta... Bataklığa havalimanı yapmaya çalışırsan doğa ile girdiğin savaşı kazanamazsın.. inşaat sürecinde terminal ve pistlerin altında bulunan koca inşaat kamyon araçlarının kaydını tutan oldumu acaba...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000