30 Eylül 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Bir Airshow'u daha geride bıraktık

Bir Airshow'u daha bıraktık. 1996 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenen Türkiye'nin en büyük havacılık fuarı İstanbul Airshow geçtiğimiz Perşembe günü başlayarak Cumartesi sona erdi.

Düzenlenen alan değişmişti. Bu kez Genel Havacılık Terminali'nde yapılmadı. İç alanın genişliği hemen hemen aynı olsa da aprondaki alan biraz daha daralmıştı. Onun sebeplerinden biri şüphesiz hava araçlarının azlığıydı. 

Mesela yerli ve Milli hava araçlarımızın hiçbiri bu fuarda boy göstermedi. KAAN gibi Hürkuş gibi ya da Gökbey ve ATAK gibi milli gururların fuarda yer alması harika olacaktı. Ama olmadı. Neden yoklardı anlamadım. TAI de fuarda yer almadı. Sanıyorum son yıllarda bazı ezberlenmiş adreslerin yerini başka organizasyonların alması çabası son sürat devam ediyor.

Fuar geçtiğimiz yıllara göre etkisi az olsa yine de bana göre oldukça başarılı bir fuar. 30 yıla dayanan bir geçmişi söz konusu.

Boeing yoktu Airbus da A220 ile katılım sağladı. O da sanırım Türk Hava Yolları etkisi olacak. Çünkü THY'nin dar gövde için Airbus A220'ye ilgisi olduğu biliyor. Zaten Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şeker İstanbul Airshow'a Airbus A220 tipi uçağı inceledi.

Sektörün bir dönem önemli isimlerini Airshow'da gördük ve ağırladık. Hepsi AirportHaber'e uğrayarak sektörü değerlendirdi. 

Ziyaret demişken Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da ziyaretçilerimiz arasındaydı.

Sayın Bakan fuarın açılışını yaptı. Sonrasında da fuar alanını gezerek katılımcılarla sohbet etti. AirportHaber'e gelince de sağ olsun pas geçmedi ve bizimle de ayak üstü sohbet etti. Son derece kıymetliydi bu. 

Kısacası İstanbul Airshow kendi açısından yine adının hakkını verdi. Eksiklikler elbette vardı ama bu fuarın hala ayakta kalması da son derece önemliydi. Umarım bundan sonrasında hak ettiği değeri görür ve katılım anlamında daha zengin olur. Bunun için fuar sahiplerine düşen görev kadar Türk Havacılığının önde gelen isimlerine de büyük görev düşüyor.

Herkese hayırlı haftalar...

Bir Airshow'u daha geride bıraktık

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000