12 Ağustos 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Çukur Ova… Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Açıklama…

Yılan hikayesi sona erdi. Bakan eskitmesi, bitmeyen ihaleleri ve tartışmalı coğrafi konumu ile Adana Havalimanı eski adıyla Şakirpaşa Havalimanı tarih oldu ve Çukurova Havalimanı hizmete girdi. Hayırlı olsun. Çok şey konuşulabilir ama ilk uyarımız Adana Havalimanı kesinlikle açık kalmalı.

Çukurova Havalimanı ilk olarak 2011 yılında ihale edilmiş ve temel atma törenine ben de katılmıştım. Üzerinden tam 13 yıl geçti ve 10 Ağustos itibari ile hizmete girdi. Çukurova Havalimanı ihalesinden sonra İstanbul Havalimanı, Ordu Giresun Havalimanı, Rize Havalimanı gibi havalimanları ihale edildi ve yapıldı, hizmete açıldı.

Yılan hikayesine dönen Çukurova, üç ihale altı bakan yuttu.

Abdulkadir Uraloğlu’na nasip oldu açılış.

Şurada bir bilgi güncellemesi yapalım. Yanılmıyorsam Adana Şakirpaşa Havalimanı adı 1993 yılında bakanlar kurulu kararı ile Adana Havalimanı olarak değiştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğru bilgi verilmediği için Şakirpaşa Havalimanı olarak adlandırılıyor. Oysa oranın adı Adana Havalimanı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bir açıklaması hoşuma gitti. Adana Havalimanı kapatıldı kapatılmasına ama tümden kapatılmayacak. Özel uçuşlara açık olacak ve ondan da önemlisi uçuş okullarının daha çok eğitim vermesi için eğitim havalimanı olacak anlamında bir açıklama geldi.

Bunu önemli buluyorum. Umarım da öyle olur. Keza Hatay Havalimanı zaman zaman sıkıntı yaşıyor ve bölgede yaşanan deprem Adana Havalimanı’nı önemli bir konuma sokmuştu. Zaman ve mesafe anlamında önemli coğrafik konumu olan Adana Havalimanı yaşamalı.

Eskimemeli, eskitilmemeli. DHMİ bu konuda hassas davranmalı. Atatürk Havalimanı’nda bir çok cihaz kullanılmaz halde çöpe giderken, uyarılarımız sayesinde yolcu köprülerinin bir kısmı Anadolu’da bazı havalimanlarına götürüldü.

Kısacası havacılığımız adına önemli bir havalimanı oldu Çukurova… Tekraren hayırlı olsun. Ama şu bir gerçek ki başlangıçta deniz yolu ile taşınan kargonun da önemli ayağının buradan sağlanacağı söylenmiş ve ona göre ihale edilmişti. Umarım bu vaatler yerine getirilir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi…

Geçen hafta hava trafik kontrolörleri konusunda bir yazı yazmış ve kontrolör sınavlarına dair gelen bir iddiayı gündeme taşımıştım.

Yazı üzerine sınav sorularının hazırlandığı ve sınavların yapıldığı Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden açıklama geldi.

Yazımız, bize gelen iddia üzerine yazılmış bir yazı ve bize gelen mektubun aynen yayınlanmasından ibarettir.

Dolayısıyla söz hakkı isteyen üniversitemiz açıklama gönderdi. Aynen yayınlıyoruz.

Umarım gönderdikleri yazı gibidir her şey!

Çukur Ova… Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Açıklama…

Yorumlar

Damat için ~ 1 ay önce
Damat teknoloji festivali yapacak burada , apar topar yenisini yapıp , bizi yenisine postaladılar. Damat ve gönüllü siyasi müritleri teknoloji hamlesi yapıyor sözde, özde siyasi çıkar peşindeler, ülke onların , çocukları ,damatları teknoloji festivali yapacak diye, paşalara Adana havalimanı verildi , rahat rahat eğlensinler , ülkede adalet artık yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 1 ay önce
Eski havalimanı bir inşaat rant projesi için kullanılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 1 ay önce
çukurovada havaş niye yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000