12 Ağustos 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Çukurova da açıldı Instagram da... Darısına bakalım...

Çukurova Havalimanı; bazı özellikleri sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistine benzettiğim meydan...

Neden böyle söyledim? Çünkü ilk ihalesi 2011 yılında gerçekleştirilen, yüklenici firmanın iflası sonrası 2016'da ikinci kez ihale edilen ve 2018'de de bir kez daha ihaleye çıkılıp adeta yılan hikayesi yaşanmasına sebep olan havalimanı...

İlk ihalenin üzerinden 13 yıl geçmesinin ardından nihayet 2 gün önce açılışı resmen yapıldı ve uçuşlar da başladı. Sabiha Gökçen'deki ikinci piste benzetmemin sebebi yılan hikayesine dönmüş olmasıydı. Ancak arasında ciddi farklar var tabi ki. Sabiha Gökçen'de ikinci pistin bir türlü açılmamasının sebebi İstanbul Havalimanı idi. Tespit bu.

Sonuç olarak Çukurova açıldı ve Adana ile Mersin illerine hizmet verecek son derece modern bir havalimanı oldu. Emeğin geçenlerin ellerine sağlık. Çukurova açılır açılmaz ilk yapılan iş de Şakirpaşa Havalimanı'nın ticari uçuşlara kapatılması oldu. Tıpkı Atatürk Havalimanı gibi. Muhalefet tarafında uzun bir süredir Şakirpaşa'nın kapanmaması için bir kampanya yürütüldü. Adana halkı Şakirpaşa'nın kapanmasını asla istemedi. Hükümet yetkilileri en sonunda muhalefetin bu kampanyasına 'yalan, iftira, algı operasyonu' gibi klasik ifadelerle yüklendi. Açılıştan bir iki gün önce Ulaştırma Bakanı Sayın Uraloğlu da Şakirpaşa'nın kapanmayacağını muhalefete sert sözler ederek resmen açıkladı.

Peki gelelim mevcut duruma...

Şakirpaşa ne oldu?

Şakirpaşa ticari uçuşlara kapandı. Ticari uçuşlar sadece Çukurova'dan yapılacak. Şakirpaşa, Çıldır Havalimanı gibi eğitim uçuşlarına açık olacak ve acil durumlar için açık tutulacak.

İşin bu kısmında değilim. Doğrusu budur ya da değildir orasında da değilim. Ama öyle sert sözler söyleyeceksiniz, asla kapatılmayacak diyeceksiniz, bunlar iftiradır algıdır ihanettir gibi alıştığımız ama artık kimsenin çok da itimat etmediği ifadeler kullanacaksınız, sonra da diyeceksiniz ki Şakirpaşa'da ticari uçuş olmayacak.

Yani Adana halkı ve Adanalı yetkililer Şakirpaşa'nın giriş kapısına asma kilit vuracaklar mı demişti ki siz ille de 'Hayır' dediniz?

Evet asma kilit vurmadınız da talebe karşılık vermediniz işte! Ticari uçuşlara kapanmadı mı?

E ne olacak şimdi? Kim doğru söyledi, kim iftira etti? 

Makul sözlerle durumu izah etmek bu kadar zor muydu? Anlatmak, diyalog kurmak, iletişimde olmak bu kadar mı imkansızdı?

Bunu yapmayın Allah Aşkına... Bırakın bu popülist söylemleri, herkesi hain çıkarma gayretini bırakın. Olmuyor işte durmuyor artık niye ısrarcınız?

INSTAGRAM MESELESİ

Biliyorsunuz sosyal medya platformu Instagram'a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 Ağustos'ta erişim engeli getirilmişti. 

9 günlük yasağın ardından söz konusu platformun Türkiye'de kısıtlaması kaldırıldı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun...

Unutulmasın, havacılık sektörünün tek özgür sesi AirportHaber.com 2 ayı aşkın bir süredir kapalı. Nedeni bazı haberlerin mahkeme kararına rağmen kaldırılmaması olarak gösterildi. Sonrasında alan adı değişerek açtığımız sitelerden bazıları da kapatıldı. 

Söz konusu haberler derhal kaldırılmasına rağmen, alan adı değişmesine rağmen, değişen sitede o haberlerin hiçbiri olmamasına rağmen neyin yasağı bu?

He pardon gerekçe vardı değil mi? Algı, iftira, ihanet falan... Ben bunları unutmuştum...

Daha önce de söyledim. Yüce Allah, eninde sonunda kalbinizin karşılığını veriyor, hiç şaşmıyor. 

Herkese hayırlı haftalar...

Çukurova da açıldı Instagram da... Darısına bakalım...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000