01 Temmuz 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Adamın yaptığı rezilliği meydan meydan gezip anlattılar, sağır sultan duydu. Daha nasıl anlatacaklar?
  • Akıllı ve sağduyulu bir yönetici olsam iaç yokken ve iaç varken ki kazancıma bir bakar, baktıktan sonra devasa farkı görür, şirketime insiyatif alarak katma değer katan bu insanların haklarının elde edilmesi için elimden geleni yapardım. Eğer akıllı bir yönetici olsaydım..
  • yüzde 5 yazmış birisi ne güldüm ama
  • Bu insanlar bi first officer kadar maaş almalıdırlar, dünyanın her yerinde pilot ve atc maaşları birbirine yakındır. Ayrıca iaç den dolayı havayolları inanılmaz büyük zarardalar. Her yolcuya gecikme için yüzlerce dolar ödeme yapılıyor, havayolları neden maaş iyileştirmesi konusunda bakanlığa baskı yapmıyorsa
  • İaç yapılırken kaç tane emniyeti tehlikeye sokan olay oldu onu araştırıp iaç neden yapıldı diye soran yok herkes ( havayolu turizm firmaları) daha çok para kazanma derdinde
  • borsadan 100 lot alan kendini lord zannediyor. bu da onlardan birisi
  • Sendika gelir. Operasyona alınmaya diye ferman buyurur. İçeri aldırmaz. Üstüne çıkar hakim tepeye bakar marabalarını kontrol eder. Boardları izler. Eee insan geldiği yeri çabuk unutur değil mi ağam. Başka yerlerde çalışan tipler hiç biriniz bu adamlarla bir değilsiniz. Hiç biriniz bu adamların yaşadığı baskının onda birini yaşamadı. Sendikacılara da yazıklar olsun ki bunu sindirip diğerlerine anlatamadı. Ama mobing size uğrayana kadar yokmuş.
  • Bunlarda delikanlı gibi problemleri çözecek biraraya gelip konuşacak güven özveri tecrübe yok bunlar zaten havacılık sektörünü katledenlerin ta kendileri işlerine gelmez milletin derdini çözmek aksine millete dert olurlar
  • Bürokratik oligarşi malesef tasfiye edilememiş. Ülkeye gelecek milyarlarca dolara engel oluyorlar sırf kendi 3 kuruşluk çıkarları için. Atc'lerin hakkını verecek olan ve daha öncede bürokratik oligarşiyi yıkan Reis'ten başkası değil.
  • Yevrokentrıl üyesi ülkelerde kulecilerin hepsinin en route olup ne hikmetse sinek indir kaldır yapmamasına rağmen yol kontrolcü olduğu ülke hangisidir? A) somali B) yali yali C) valllahi vallahi D) hıttık senlilerin hepsi

HODRİ MEYDAN

Geldik yeni bir yaz haftasına daha. En hazetmediğim cümledir “Ben söylemedim mi” demek. Ama olan oluyor. Her şey tam da söylediğim gibi ilerliyor…

Biliyorsunuz haftalarca, aylarca Hava Trafik Kontrolörü arkadaşların HTK-SEN öncülüğünde ve TATCA’nın da desteğiyle yürüttükleri İAÇ faaliyetine köşemde yer verdim. Bu sürecin DHMİ yöneticileri tarafından iyi yönetilmediğini ve böyle giderse havada ciddi bir krizin bizi beklediği uyarısını defalarca yaptım.

Sürekli bu konuyu köşeme taşıdığım için ben de birtakım suçlamalara ve birtakım baskılara maruz kaldım.

O yüzden bütün baskılara, sürgün ve ceza tehditlerine rağmen haklı mücadelelerinde korkusuzca devam eden Hava Trafik Kontrolörü arkadaşları çok daha iyi anlıyor ve onlara saygı duyuyorum. Bildiklerimin bende kalmaması adına zamanı geldiğinde bu süreçle ve yaşanılanlarla ilgili sizlerle öyle şeyler paylaşacağım ki; duyduklarınıza inanamayacaksınız. Hazreti Ali’nin şu meşhur sözünün gereğini yapacağım; susmayacağım, çirkinleşmeyeceğim. ‘BİLMEYENİN KONUŞMASI KADAR, BİLENİN SUSMASI DA ÇİRKİNDİR’
 
Gelelim konumuza. Bayram öncesi ve sonrası hava trafiğinde ciddi bir yoğunluk ve gecikmeler yaşandı. Yolcuların isyanı gerek ulusal medyada ve gerekse sosyal medyada oldukça fazla gündem oldu. Fakat lütfen dikkat buyurunuz buraya, yetkililerden bu gecikmelerin asıl sebebine dair elle tutulur bir açıklama nedense duyamadık.

Papua Yeni Gine’den, Cibuti’den, Liechtenstein’den bahsedildi ama her ne hikmetse özellikle ve özellikle İAÇ’den bahsedilmedi. Yapmayın etmeyin kıymetli sektör yöneticileri ve DHMİ yöneticileri bir yerlerden talimatla uygulamakta olduğunuz sansür ve karartma ile gerçeklerden kaçamazsınız ve gerçekleri kamuoyundan gizleyemezsiniz!

Siz sektör yöneticileri; kendiniz ve çalışanlarınızın sahip olduğu haklara kavuşmak için mücadele eden hava trafik kontrolörü arkadaşları görmezden gelemezsiniz. Siz DHMİ yetkilileri; birçok yönetim kurulu üyesinden, daire başkanlarından, başmüdür ve meydan müdürlerinden çok daha iyi eğitim almış ve donanım sahibi Hava Trafik Kontrolörlerine üvey evlat muamelesi yapamazsınız. Bu kriz görmezden gelinerek çözülmez, çözülemez. Şirketlere baskı yapılarak manipülatif, doğru olmayan bilgi ve verilerle ne zamana kadar kamuoyunu yanıltmaya devam edeceksiniz? Sizler de biliyorsunuz ki bu mücadelelerinde Hava Trafik Kontrolörleri sonuna kadar haklı. Bu hakkı teslim etmek gerek artık. İnatlaşarak ülkeye de çalışanlarınıza da yazık ediyorsunuz. Yapmayın!

Yıl olmuş 2024 biz sansürden, kısıtlamadan birtakım engellemelerden bahsediyoruz. Hüseyin Keskin Bey çıkıyor ‘arkadaşlar İAÇ diye bir şey icat etmişler, şimdiye kadar trafiğimize bir etkisi de yok, kendileri yapsınlar’ şeklinde küçümseyici ve alaycı bir yaklaşım sergiliyor. Sayın Ahmet Bolat çıkıyor, o da inkâr ve görmezden gelme yöntemine bir de mahkeme tehditi ekliyor. İzlediğimde gözlerime, duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Ahmet Bey siz THY Yönetim Kurulu Başkanısınız ama aynı zamanda iyi bir akademisyensiniz. Bu sözleri size yakıştıramadım maalesef. İnanın herkes bu konuyu çözse çözse Ahmet Bolat çözer diyordu. İnanın şok oldum.

Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. Ben Hava Trafik Kontrolörlerini Sivas’tan İzmir’e, Mardin’den Trabzon’a, Antalya’dan İstanbul’a kadar bu denli motive, birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını görmedim. Hepsi olanın bitenin farkında. Kendi içlerinden çıkıp yönetici olan arkadaşlarının bu zorlu süreçteki vefasızlığını da not ediyorlar. Tabiri caizse iteni de biliyorlar, tutmayanı da biliyorlar.

Yavaş yavaş yazımın sonuna gelirken konuyu şöyle bir toparlayayım müsaadenizle. Yolcular bir anormallik var daha önce böyle gecikmeler olmuyordu diyor. Aylardan beri Hava Trafik Kontrolörleri HTKSEN öncülüğünde İAÇ yapacaklarını/yaptıklarını sosyal medya ve bilgi paylaşım kanallarından kamuoyu ile paylaşıp havayolu şirketlerini ve yolcuları uyarıyorlar.

Pilotlar İAÇ’nin ve İAÇ kaynaklı sorunların farkında. Konu meclise ve ulusal basına kadar yansımış durumda. Her ne hikmetse Prof.Dr. Ahmet Bolat ve Hüseyin Keskin ittifak halinde yok öyle bir şey diyor. Buna da saygı duyuyorum. Fakaaaaat HODRİ MEYDAN diyorum.

Madem öyle var mısınız karşılıklı bir televizyon programında veya Airporthaber’in sosyal medya hesaplarında bu konuyu konuşmaya. Tabloyla, rakamlarla, istatiksel verilerle. HTK-SEN Genel Başkanı ile birlikte Tatca Genel Başkanı ile birlikte var mısınız bu konuyu konuşup gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya? Konuşarak daha iyi anlaşılır bu konu, tehdit ve kısıtlamalarla değil diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Var mısınız?

Hepinize sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum…

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

HODRİ MEYDAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

DaŞ ~ 2 ay önce
Adamın yaptığı rezilliği meydan meydan gezip anlattılar, sağır sultan duydu. Daha nasıl anlatacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 ay önce
Akıllı ve sağduyulu bir yönetici olsam iaç yokken ve iaç varken ki kazancıma bir bakar, baktıktan sonra devasa farkı görür, şirketime insiyatif alarak katma değer katan bu insanların haklarının elde edilmesi için elimden geleni yapardım. Eğer akıllı bir yönetici olsaydım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kar marjı ~ 3 ay önce
yüzde 5 yazmış birisi ne güldüm ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakları verilmeli ~ 3 ay önce
Bu insanlar bi first officer kadar maaş almalıdırlar, dünyanın her yerinde pilot ve atc maaşları birbirine yakındır. Ayrıca iaç den dolayı havayolları inanılmaz büyük zarardalar. Her yolcuya gecikme için yüzlerce dolar ödeme yapılıyor, havayolları neden maaş iyileştirmesi konusunda bakanlığa baskı yapmıyorsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 ay önce
Yıllar önce bu mesleği tercih ettiğimde zaten maaşlarımız fo düzeyindeydi. Şu an kabin memurlarının yarısı kadar. Yapılan işin hakkı bu değil. Sırf kurumdaki diğerlerinin gönlü olsun diye hakkımızın verilmemesi korkunç bir olay.
Nav ~ 3 ay önce
İaç yapılırken kaç tane emniyeti tehlikeye sokan olay oldu onu araştırıp iaç neden yapıldı diye soran yok herkes ( havayolu turizm firmaları) daha çok para kazanma derdinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç ~ 3 ay önce
Hiç olmadı, sorsunlar. Maksimum emniyet, minimum hızlandırma.
Atc ~ 2 ay önce
Örnek verebilir misiniz? Raporladınız mı? Hemen incelemeye alınsaydı. İaç var ya da yok havada risk oluşturacak bir usulsüzlük olduysa hemen incelenseydi bildirseydiniz de…..
ya bırak kardeş ~ 3 ay önce
borsadan 100 lot alan kendini lord zannediyor. bu da onlardan birisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaklaşmanın Ağası ~ 3 ay önce
Sendika gelir. Operasyona alınmaya diye ferman buyurur. İçeri aldırmaz. Üstüne çıkar hakim tepeye bakar marabalarını kontrol eder. Boardları izler. Eee insan geldiği yeri çabuk unutur değil mi ağam. Başka yerlerde çalışan tipler hiç biriniz bu adamlarla bir değilsiniz. Hiç biriniz bu adamların yaşadığı baskının onda birini yaşamadı. Sendikacılara da yazıklar olsun ki bunu sindirip diğerlerine anlatamadı. Ama mobing size uğrayana kadar yokmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevdet ~ 3 ay önce
Kamil o tarif ettiğin kişi ayıp yaptığı.Camia not etti.
İçerden biri ~ 3 ay önce
Bunlarda delikanlı gibi problemleri çözecek biraraya gelip konuşacak güven özveri tecrübe yok bunlar zaten havacılık sektörünü katledenlerin ta kendileri işlerine gelmez milletin derdini çözmek aksine millete dert olurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm belli ~ 3 ay önce
Bürokratik oligarşi malesef tasfiye edilememiş. Ülkeye gelecek milyarlarca dolara engel oluyorlar sırf kendi 3 kuruşluk çıkarları için. Atc'lerin hakkını verecek olan ve daha öncede bürokratik oligarşiyi yıkan Reis'ten başkası değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yevrokentrıl ~ 3 ay önce
Yevrokentrıl üyesi ülkelerde kulecilerin hepsinin en route olup ne hikmetse sinek indir kaldır yapmamasına rağmen yol kontrolcü olduğu ülke hangisidir? A) somali B) yali yali C) valllahi vallahi D) hıttık senlilerin hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000