30 Eylül 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

İSTANBUL AIRSHOW 2024

Kibir insanın en büyük düşmanlarından biridir diyerek bu haftaya başlayalım. Lakin kibir abidelerini İstanbul Air Show’da fazlasıyla gördüm. Ancak en kibirli olması gereken insanın kibirsiz tavırlarını görünce de içime bir umut doğdu.

Bildiğiniz üzere İstanbul Air Show’da bizler de yer aldık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, ISG CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, HAVAŞ CEO’su Mete Erna, TAV Güvenlik A.Ş. CEO’su Turgay Şahan ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile basınımızın güzide isimleri ile Air Show’da bir araya geldik.

Etkinliğin başlangıcında soğuk bir ortam oluştu. DHMİ’nin çiçeği burnunda yeni Genel Müdürü Enes Çakmak’ın ve SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek’in tavırlarından ne yalan söyleyeyim biraz gerildim. Daha sonra Sayın Bakanın fuarı gezisi sırasında da ne hikmetse Airport Haber standı kendisine es geçirilmek istendi. Ancak Sayın Bakan her ne bilgi verildiyse verilsin standımızı ziyaret ederek hal ve hatırımızı sordu. Kendisine bir kez daha nazik ziyareti için teşekkür ederim.

Bizler binlerce dolar karşılığında haber ya da köşe yazan insanlar değiliz. Ne görüyorsak ne hissediyorsak bunları yazıyoruz. Satılık kalem ya da mecra çok. Bizleri sakın haaa bunlarla karıştırmayın! Etkinlik başlamadan bile bu işi baltalamak isteyenler oldu. Acaba neden? Acaba iyi bir şeyler yazmak için para istemiş olabilir mi? Bunları şımartanların gün geldiğinde hesap verecektir. Ve o günün çok yakında olduğuna da eminim. Sabırla bekliyoruz!

Genel olarak Air Show 2024 canlıydı. Ancak şirket katılımı azdı. Özellikle gözler Pegasus, Boeing, TUSAŞ, BAYKAR ve İstanbul Havalimanı’nı (İGA) gibi önemli şirketleri çok aradı.

Aradı aramasına ama İGA’nın aynı gün ve etkinliğin başlangıcında bakanımızın konuşması sırasında etkinlik düzenlemesi de ayrıca dikkatleri çekti. Ertelenen etkinlik neden İstanbul Air Show zamanı yapıldı?

DENETİM

Geçtiğimiz hafta SHGM’nin denetiminden geçtiğinden bahsetmiştim. ICAO denetimlerinden içler acısı bir durumun çıkacağını belirtmiştim. Haberini de Airport Haber’de hafta içinde görmüşsünüzdür.

Her ne kadar ön rapordan sonra itiraz süresi olsa da durumda bir değişiklik olmayacak gibi. Bunun sorumlusu olarak acaba Kemal Yüksek ne gibi bir açıklama yapacak? Sabırla bekliyoruz. Yıllardan beri SHGM’nin başında. Eminim gidişatı görmemek için at gözlüğü takmıyordur.

USLÜP

Yine geçtiğimiz hafta bir pilotun hava trafik kontrolü ile girdiği diyalog basına yansıdı. Bir pilotun konuşmasına bir de hava trafik kontrolörünün konuşmasına baktım. Bir başka pilot için şımarık tavırlar sergilediğini söyleyen pilotumuz ne hikmetse kontrolörler ile üst perdeden konuşuyor.

Birader ilk önce aynaya bak! Biraz edep!

ABD - THY

Çok fazla soru var. Türk Hava Yolları hakkında ABD’de çıkan skandallar hakkında haftaya konuşuruz. Bu hafta detaylı bir araştırma yapmak için müsaade.

Air Show’da bizleri ziyaret eden herkese çok teşekkür ederim.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]















İSTANBUL AIRSHOW 2024

Yorumlar

Atco sesi ~ 8 gün önce
Atecelerin sesi olmaniz dolayisi ile size teşekkür ediyoruz.atece haberlerinizin devamini istiyoruz lütfen tüm yazilarinizin bir köşesine atc lerin sorunlarini ekleyin.gözümüz yolda kalmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000