05 Ağustos 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kulun hakkını gasp edenler için gelsin... Gafil gezme şaşkın bir gün ölürsün Dünya kadar malın olsa ne fayda Söyleyen dillerin söylemez olur Bülbül gibi dilin olsa ne fayda Sen söylersin söz içinde sözün var Çalarsın çırparsın oğlun kızın var Bu dünyada üç beş arşın bezin var Tüm bedesten senin olsa ne fayda Söylersin de sen sözünden şaşmazsın Haramını helalini seçmezsin Tükenir kepeğin su da içmezsin Akan çaylar senin olsa ne fayda Kul Himmet Üstadım gelse otursa Hakk'ın kelamını dile getirse Dünya benim deyi zapta geçirse Karun kadar malın olsa ne fayda
  • Neden kimse kabin olarak jmp haklarımızın gasp edilmesini konuşmuyor
  • Burada cahillik, ahlaksızlık ve liyakatsizlikler var. Mektubu yazan ve bunu buraya yazan. İşin aslını bilenler nazarında kendini ancak bu kadar küçük düşürür
  • Ama öyle demeyin. linki hazırlayanlar besmele ile hazırlamışlar, linki alanlar soruları indirirken dualar içinde indirip amin ecmain demişler. evlatları sınavları kazanınca da Allah utandırmasın diye dua etmişler. sen bunları yaptın mı dinsiz adam. sonra çıkıp linki şikayet ediyorsun. Alnı secdeden kalkmayan insanlara tabi ki torpil yapıp senin çocuğunun hakkını onlara yedirecekler. sonuçta tövbe de ediyorlar namaz kılarken. dine uygun yani. sıkıntı yok.
  • Thy ve pegasus'un vergi vermediği iddiaları ki maliye bakanlığı da konuyla ilgili soruları şirketlere sorun diyerek adeta şirketlerin vergi vermediğini kabul etti ve İga'nın şöyle rekor kırdık böyle birinci olduk açıklamalarına karşı devlete ödemesi gereken kira borcunu ödememesi iktidarın da borcu ertelemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunların ayrıcalığı ne?Sözde kimsesizin kimsesi olacağız diyen iktidarın bunları umursamaması tüm vergi yükünü sıradan vatandaşa yüklemesinin vebali de bunlara oy verenlerdedir...
  • Bunlar babadan oğula nesil nesil koskoca ülkenin bayrak taşıyıcı firmasına kene gibi yapıştılar en küçük iştirakinden en kendi içinde genel kuruluna kadar bunlar meziyetsiz cahil arap sandaleti yalayan Türk dışında herşey olan yaratıklar içeride daha neler dönüyor neler milleti sakat bırakıp atmak hayatını bitirmek mi dersin müdürün müdüre torpil yarıştırması mı dersin ki bu müdürlerin ne okulu ne ingilizcesi var neler neler de işte konuşmak bişeyi değiştirmiyor işçiler aklını başına almazsa bunlar gibiler daha çok sırtlarına binerler
  • Kardeşim. Siz en birincisiniz. Her alanda 1 numarasınız, herşeyi hakediyorsunuz. Sadece torpiliniz yok diye eleniyorsunuz. Halbuki NASA görse sizi kapar
  • Oğlan becerememiş çamur at izi kalsın. Bir mesleğe ilgin var ise önder biraz bilgi toplarsın, bakarsın nedir ne değildir. DHMİ kısmı zaten başka bir niyetle bu haberimsinin çıkarıldığını gösteriyor. DHMİde en ücra yerlere gönderilenler hep bu okul mezunlarıdır. Savcıya neden gidilmedi de medya peşinde koşturuldu?
  • Korku hükümdarlığı bizde devam ediyor . Bizden olanlar rahat rahat maaşını alır . Bize katılmayan memurlukta işçilikle sürünür . Dışarda aşamayacağımız maaşlar ve itibarı tgs de alıyoruz . Cemaat diyim , siyaset diyin farketmeymez .güzel maaşlarla yaşıyoruz . İşçi memur çalışsın biz yönetici posiztonunu kimseye kaptırmadan kul hakkı yemeye devam edelim . A ekibiyle gurur duyuyorum .
  • Yıllar önce skytest’ten haberim olmadan girdim bu sınava. 600 kişi arasında 50’lerde bir sıralamam oldu. Sizin ‘başarı’ diye adlandırdığınız iyi not aslında bilgi birikimi ölçen bir husus. Simülasyon sınavı ise hızlı karar vermeyi, durumsal farkındalığı ve kontrolörlükte önemi olup yazılı sınavla kıyasa tutamayacağınız karakteristik özellikleri ölçüyor. Fyi

Korku Hükmü…

Ömrüm boyunca adaletsizlik, yolsuzluk, kayırmacılık gibi toplumun kabul etmediği gerçeklerle mücadele eden biri olarak, geçen hafta yaşanan olaylardan sonra biraz ferahladım. Demek ki korkunun hüküm sürdüğü bir iklimin tam ortasında yaşarken, bize yapılanın bir hiç olduğu kanaatine vardım.

Türk Hava Yolları bildiğim kadarı ile 12 milyar dolarlık bir şirket. Dünya devlerinden birisi olarak kabul edin. Bu dev, Airporthaber gibi tematik yayın yapan bir kuruluştan korkuyorsa demek ki biz çok büyük işleri başardık ve gölgemizden dahi korkuluyor.

Bravo yazar ekibimize, bravo editör ekibimize, bravo bilişim ekibimize ve bravo okurlarımıza. Vallahi koçun boynuzuna yazı yazsak orada bizi bulup okuyorlar.

Bu bize hiç olmadığı kadar güç veriyor, bu bize hiç olmadığı kadar haz veriyor. Bot hesaplarla şişirilmiş, parayla takipçi satın alınmış sosyal medya hesaplarını öne çıkarma çabalarını reis çöpe attı.

Şimdi kara kara düşünür hale gelenler, sahipçileri tarafından ne kadar süre sırtlanacaklar onu da takip edeceğiz.

Ama bizim meselemiz adaletsizlik. Bizim meselemiz toplumun ekseriyetini esir alan kayırmacı sistemin adalet duygusuna kavuşana dek çalışmak, yanlışları söylemek, tam demokrasi sağlanana dek görevimizi yapmak.

Aslına bakarsanız, geçen hafta Anayasa Mahkemesi’nin web sitesine bile getirilen kısıtlamayı gördükten sonra koca bir “oh” çektim. Rahatladım. Airporthaber’i daha da önemsedim. Biz koca bir iş yapıyormuşuz ve o yüzden zulme uğruyormuşuz dedim.

Büyük bir iş yaptığımızı, bana göre rutin, demokratik ülkelerde olması gerektiğini yaptığımızı düşünerek hareket etmemin çok daha etkin bir iş yaptığımızı son günlerde yaşananlardan sonra anladım.

Düşünün, adalet arayan biz adaletsizlikle mücadele eden biz adaleti sağladığını söyleyenlerle mücadele etmeye başladık.

Dedim ya adaletsizlik en büyük düşmanım.

Geçen hafta çok sayıda şikayet gelen bir konuyu yazmıştık.

Şimdi o şikayetlerden birini daha yayınlamak zorundayım.

İsimler bizde saklı….

“Merhaba Ali Bey

Ben (………….)  Meteoroloji Uzmanı olarak çalışmaktayım.

Kızım üniversite sınavında sayısalda 49.000 bininci oldu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından ilana çıkılan "Hava Trafik Kontrolörlüğü" sınavına ön başvuru yaptık. Başvuranlar arasında puanlamaya göre yapılan sıralamada 6. olduğumuz ilan edildi ve okul tarafından yapılacak sınavlara girmeye hak kazandı.

30 Temmuz 2024 günü kızımı sınava götürdüm. Çocukları sınav için içeri aldılar biz de veliler olarak kantin tarafına geçtik oturduk. Orda hem tanışıp konuşurken bir arkadaş sen kızına bunları gösterdin mi diye bana böyle bir link olduğunu, soruların buradan çıktığını söyledi, Ben de benim bilgim olmadığını söyledim. Bazı arkadaşların bu sorulardan haberi olduğunu anladım. Sohbet ettiğim arkadaşın oğlu sınavdan çıkıp yanımıza geldiğinde "Nasıl geçti oğlum" diye sorunca, "Aynı sorular çıktı baba" şeklinde cevap verdiğini kendi kulaklarımla duydum.

O linki bana göndermesini rica ettim. Link bana da geldiğinde, herhangi bir internet sitesi ya da forum sitesi linki değil, bir dosya paylaşım sitesi linkiydi. Yani internette rasgele bir arama bile bulabileceğiniz bir link değil ve belli ki istenen kişilerin ulaşması istenmiş.

Kızım sınavdan çıktığında nasıl geçtiğini sordum ve yapabildiğini yaptığını söyledi ama linkten haberdar olanların ama puan sıralamasında aslında çok gerilerde olanların bu sınav sonrası üst sıralara çıktığını sınav sonuçları açıklanınca fark ettik. Kızımın morali çok bozuldu ve hala da kendisini iyi hissetmiyor.

Eğer bu sınava, en başarılı, en yüksek puanlı öğrenciler çağırılıp, listenin neredeyse sonlarında olanlar torpille üst sıraya alınacaksa, neden sınav yapılıyor? Orada beklediğim sırada çevremizde oturan ve DHMİ personeli olan ailelerin davranışları, bu sorulardan haberdar olduğu izlenimini çok açık şekilde veriyordu. Sonuçlarda da onların isimlerinin ön plana çıktığını gördük.

Bu sınav adil bir sınav değildi ve link kendisine ulaşan çocuklar kazandı. Haberdar olmayan daha yüksek puanlı çocuklar ise elendi ve moral bozukluğu yaşadı.

bizim adımıza bu işin takipçisi olursanız çok mutlu oluruz. Çocukların yıllarca emek verdiği sınavlarda bu haksızlıkların yaşanması hepimizi derinden üzüyor.

Saygılarımla”

Mektubu aynen yayınladım.

Kimin umurunda diyebilirsiniz!

Bence de kimin umurunda…

Korkmayın…

Onlar bugün korku yayarak hüküm verebilir.

Ama asıl hükmü Allah verecek.

Ne demiş; “Bu dünyada haksızlık yapılmış, haksızlığa maruz kalmış kişiler, haksızlık yapan aynı muameleyi görmeden ölmeyecek”

Korku Hükmü…

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

TK 007 ~ 1 ay önce
Kulun hakkını gasp edenler için gelsin... Gafil gezme şaşkın bir gün ölürsün Dünya kadar malın olsa ne fayda Söyleyen dillerin söylemez olur Bülbül gibi dilin olsa ne fayda Sen söylersin söz içinde sözün var Çalarsın çırparsın oğlun kızın var Bu dünyada üç beş arşın bezin var Tüm bedesten senin olsa ne fayda Söylersin de sen sözünden şaşmazsın Haramını helalini seçmezsin Tükenir kepeğin su da içmezsin Akan çaylar senin olsa ne fayda Kul Himmet Üstadım gelse otursa Hakk'ın kelamını dile getirse Dünya benim deyi zapta geçirse Karun kadar malın olsa ne fayda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt7 ~ 1 ay önce
Neden kimse kabin olarak jmp haklarımızın gasp edilmesini konuşmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 1 ay önce
Burada cahillik, ahlaksızlık ve liyakatsizlikler var. Mektubu yazan ve bunu buraya yazan. İşin aslını bilenler nazarında kendini ancak bu kadar küçük düşürür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
besmele amin ecmain bismillah Allah utandırmasın ~ 1 ay önce
Ama öyle demeyin. linki hazırlayanlar besmele ile hazırlamışlar, linki alanlar soruları indirirken dualar içinde indirip amin ecmain demişler. evlatları sınavları kazanınca da Allah utandırmasın diye dua etmişler. sen bunları yaptın mı dinsiz adam. sonra çıkıp linki şikayet ediyorsun. Alnı secdeden kalkmayan insanlara tabi ki torpil yapıp senin çocuğunun hakkını onlara yedirecekler. sonuçta tövbe de ediyorlar namaz kılarken. dine uygun yani. sıkıntı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 1 ay önce
Thy ve pegasus'un vergi vermediği iddiaları ki maliye bakanlığı da konuyla ilgili soruları şirketlere sorun diyerek adeta şirketlerin vergi vermediğini kabul etti ve İga'nın şöyle rekor kırdık böyle birinci olduk açıklamalarına karşı devlete ödemesi gereken kira borcunu ödememesi iktidarın da borcu ertelemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunların ayrıcalığı ne?Sözde kimsesizin kimsesi olacağız diyen iktidarın bunları umursamaması tüm vergi yükünü sıradan vatandaşa yüklemesinin vebali de bunlara oy verenlerdedir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyanamadınız hala ~ 1 ay önce
söylediklerini yapsa yüzyılın kahramanı, yaptıklarını söylese vatan haini olacak birileri tarafından yönetiliyoruz
uyanamadınız hala'ya ~ 1 ay önce
Biz uyumadık ki uyanalım,para,makam çıkar için her kılığa girebilecek zihniyette olanlar ve cahiller sayesinde o şahıs bu ülkeyi 22 yıldır yönetiyor da her bakımdan durum ortada. Yolun sonu geldi ama ülkenin de maalesef.
İçeriden biri ~ 1 ay önce
Bunlar babadan oğula nesil nesil koskoca ülkenin bayrak taşıyıcı firmasına kene gibi yapıştılar en küçük iştirakinden en kendi içinde genel kuruluna kadar bunlar meziyetsiz cahil arap sandaleti yalayan Türk dışında herşey olan yaratıklar içeride daha neler dönüyor neler milleti sakat bırakıp atmak hayatını bitirmek mi dersin müdürün müdüre torpil yarıştırması mı dersin ki bu müdürlerin ne okulu ne ingilizcesi var neler neler de işte konuşmak bişeyi değiştirmiyor işçiler aklını başına almazsa bunlar gibiler daha çok sırtlarına binerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 1 ay önce
Kardeşim. Siz en birincisiniz. Her alanda 1 numarasınız, herşeyi hakediyorsunuz. Sadece torpiliniz yok diye eleniyorsunuz. Halbuki NASA görse sizi kapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tembel havacı ~ 1 ay önce
Oğlan becerememiş çamur at izi kalsın. Bir mesleğe ilgin var ise önder biraz bilgi toplarsın, bakarsın nedir ne değildir. DHMİ kısmı zaten başka bir niyetle bu haberimsinin çıkarıldığını gösteriyor. DHMİde en ücra yerlere gönderilenler hep bu okul mezunlarıdır. Savcıya neden gidilmedi de medya peşinde koşturuldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih Bozo Tgs müdür ~ 1 ay önce
Korku hükümdarlığı bizde devam ediyor . Bizden olanlar rahat rahat maaşını alır . Bize katılmayan memurlukta işçilikle sürünür . Dışarda aşamayacağımız maaşlar ve itibarı tgs de alıyoruz . Cemaat diyim , siyaset diyin farketmeymez .güzel maaşlarla yaşıyoruz . İşçi memur çalışsın biz yönetici posiztonunu kimseye kaptırmadan kul hakkı yemeye devam edelim . A ekibiyle gurur duyuyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargocu ~ 1 ay önce
Kargoda milleti bezdirdi . Bilmediği birime müdür olarak geçiş yaptı. Kayıp eşyada Millet yükselmeyi beklerken bu adam göklerden geliyor . Haram yemeye devam edin . Allah kurtarsın kayıp eşya da çalışanları bu kibirli partici den. Seçimle geldin seçimle gidersin sende elbet
Skytest ~ 1 ay önce
Yıllar önce skytest’ten haberim olmadan girdim bu sınava. 600 kişi arasında 50’lerde bir sıralamam oldu. Sizin ‘başarı’ diye adlandırdığınız iyi not aslında bilgi birikimi ölçen bir husus. Simülasyon sınavı ise hızlı karar vermeyi, durumsal farkındalığı ve kontrolörlükte önemi olup yazılı sınavla kıyasa tutamayacağınız karakteristik özellikleri ölçüyor. Fyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000