Öncelikle TGS ve İGA’daki Ask Me konusunu ele almak lazım. Çok kızmak mı gerek yoksa geniş düşünmek mi bunu tespit edelim.
İstanbul Havalimanı çok büyük bir yapı. Özellikle terminal içinde geniş bir AVM’ye girmiş bir his oluşuyor içinizde. Kontuar nerede, gate nerede ya da nerede bir şeyler atıştırabilirim gibi bir kafa karışıklığı oluşuyor.
İGA ne yaptı ki peki? Biz hem dijital ortamda hem de personel aracılığı ile yolcuları yönlendirelim, hem ilk başlarda oluşabilecek tepkileri en aza indiririz hem de zamanında kalkış ile havalimanının olumsuz anlamda gündeme gelmesinin önüne geçeriz dedi. Doğruydu.
Nitekim ask me projesi başlatıldı. Yüzlerce genç iş başı yaptı ve yolculara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Hem çok naziklerdi hem de büyük bir hevesle işlerini yaptılar.
Şimdi bu gençlerin işlerinden çıkarılma sürecinin başladığını duyduk. Peki bu durumu nasıl açıklayabiliriz? Kızmalı mıyız?
Şunu söyleyeyim; Bu proje zaten süreli olarak başlatıldı. Yanılmıyorsam 4 ay olarak belirlendi süresi. Ama şu sıralar 5. ayına girdi. Yani aslında gençlere kısa süreli olarak bu işi yapabilecekleri tebliğ edilmişti.
Burasından bakarsanız onları yanıltmış ya da kandırmış değiller.
Ancak eğer kadro sözü verildiyse ve kadro için gereken şartları karşılayanlar eğer kapının önüne koyulduysa burada da bir yanlış olduğunu söylemek hiç zor olmasa gerek.
TGS’de de durum aynı. Onların da tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir yol izlediği söyleniyor. Eğer konu tasarrufsa belediyeler aracılığı ile alınan personellere ne diyeceğiz? Bu soru hem İGA hem de TGS için geçerli.
Peki THY’de durum ne?
THY’deki tasarruf konusu çok daha ilginç. Biliyorsunuz bir süredir zarar açıklanıyor THY’de. Bununla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım 2 hafta öncesinde.
Şimdi THY’de tasarruf tedbirleri alınacağına dair bir bilgi edindim.
Buna göre THY şu yolu izleyecek;
THY’de kısa bir süre içerisinde müdürlüklerde azalmaya gidilecek. Sektörde de zaman zaman gündeme gelen ‘böyle müdürlük böyle birim mi olur’ gibi müdürlükler kaldırılacak.
Anadolu’daki bir çok istasyon müdürü ise yakın bir zaman içinde şef statüsüne düşürülecek. Yani aslında bu durum günlük sefer sayısına göre belirlenecek. Günde 3-5 seferin üzerinde olmayan yerlerde müdüre gerek olmadığı ve şef olarak görev yaptırılacağı konusunda görüş birliği oluştu THY’de. Bu şefler de bölge müdürlüklerine bağlanacak.
Bu eğer gerçekleşirse ve hususi amaçlar kuruma yük edilmekten çıkarılırsa büyük bir iyilik edilmiş olur şirkete.
Yani kısacası THY’de yeni bir dönem başlıyor.
Yorumlar Tüm Yorumlar (29)