19 Ağustos 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Zincirin halkası

Türk havacılık sektörü 2003'ten sonra adeta destan yazdı desek yeridir. Havalimanları, filo sayıları ve beraberindeki uçuş ekipleri başta olmak üzere personel istihdamı, uçuş okulları ve personel yetiştirme programları bunların delili...

Bunlar sadece buz dağının görünen yüzü. Arkasında ciddi planlamalar, atılan adımlar ve uzun uzun mesailer var. Ancak 2018-2019'dan sonra sektördeki o hız yerini başka bir serüvene bırakmış görünüyor. 

Türk Hava Yolları büyümeye devam ettikçe krize sürüklenen şirketler de oldu. Onur Air gibi Atlasglobal gibi batak veren havayolu şirketleri de oldu.Pegasus ise Anadolu yakasının THY'si.

THY bu ülkenin en güzide şirketlerinden biri. Çalışmak için en ideal şirketlerden de biri aynı zamanda. Çalışanların maaş skalası, sosyal imkanlar ve huzurlu çalışma ortamı gibi konular THY'yi ayrı bir yere çıkarıyor. Peki iştiraklerde de durum aynı mı? Pek değil.

DO&CO'da çalışanlar yıllardır isyanda zaten. Onların durumu epey garip. TGS desen kötünün iyisi. Maaş durumu özellikle yöneticiye doğru çıkarken epey yerlerde. Mobbing iddiaları cabası. THY Teknik desen bir türlü THY olamadık diye isyanda. AJET başlı başına sıkıntının merkezi. THY gibi bir şirketin iştiraklerinde huzurun bu kadar olumsuz bir pozisyonda olması kabul edilemez.

Çatı ne kadar sağlam olursa olsun asıl mesele kolonlardır. THY zincirin en büyük halkası olsa bile bütünü oluşturanlar zincirin kendisidir.

*****************************************************************************************************************************************************

Geçtiğimiz haftanın en çok gündem olan etkileşim alan konularından biri kabin memuru ile taksici arasındaki kavgaydı. Küfür kıyamet tekme tokat birbirlerine girdiler. Mesele de ücret meselesiydi.

Gelen binlerce yoruma baktığımda mesleğe yönelik eleştiriler gördüm. Kabin memuruna alerjisi olanlar kabin memurunu yerin dibine sokmuş, taksici sevmeyenler taksiciyi gömmüş.

Burada meslekten ziyade olayın aslında bakmakta fayda var. Bir kabin memuru üzerinde çalıştığı şirketin ünifroması varken bu kadar kontrolü kaybetmez. Öncesini bilmediğimiz için yorum yapmak kolay değil. Ancak taksi içinde neler yaşandı, ücret meselesi nasıl bu kadar kavga konusu oldu, İstanbul'un klasik taksisi gibi bir süreç mi yaşatıldı bunları bilmek lazım.

Kabin memuru arkadaş neden bu kadar öfkelendi bilemeyiz ama durup dururken bu hale gelmiş olması bana mantıklı gelmiyor. Mesleğe değil de insana bakmakta fayda var. 

Herkese hayırlı haftalar...

Zincirin halkası

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000