22 Ekim 2024, Salı 17:32:00

Roketsan, SAHA EXPO 2024'te Son Teknoloji Ürünleriyle Yerini Aldı

Türkiye’nin savunma sanayisindeki öncü firmalarından Roketsan, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2024’e katıldı.

Türkiye’nin savunma sanayisindeki öncü firmalarından Roketsan, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO 2024’e katıldı. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un düzenlediği fuar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, birçok bakanlık ve kamu kurumu desteğiyle gerçekleşti.

Yenilikçi Teknolojilerle Sahada

“Oyun Değiştiren Teknolojilere Dokunun” sloganıyla kapılarını açan SAHA EXPO, savunma ve havacılık sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Roketsan, fuarda yerli ve yabancı katılımcılara SİHA mühimmatları, anti-tank sistemleri ve füze teknolojileri dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sundu.

Roketsan Genel Müdürü İkinci’den Açıklama

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, SAHA EXPO’nun Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlık hedeflerini dünyaya sergileme açısından önemli bir vitrin olduğunu belirtti. İkinci, "Türkiye, artık savunma sanayisinde ithal eden değil, ürünlerini ihraç eden bir ülke konumuna geldi. Roketsan olarak Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya ürünlerimizi başarıyla ihraç ediyoruz" dedi. Ayrıca fuarda yeni iş birliklerine imza atmayı hedeflediklerini de ekledi.

30’un Üzerinde Ürün Sergilendi

Roketsan, SAHA EXPO 2024’te 30’a yakın son teknoloji ürünü sergiledi. SİHA’ların vurucu gücü olan MAM-C, MAM-T ve MAM-T IIR mühimmatları, CİRİT Lazer Güdümlü Füze, KARAOK ve OMTAS tanksavar sistemleri, ATMACA gemisavar füzesi, SİPER Hava Savunma Sistemi ve İHA-230 Balistik Füze gibi birçok önemli ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Güçlü Katılım ve Yoğun İlgi

124’ten fazla ülkeden bin 200’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda, 150 binin üzerinde ziyaretçinin yer alması bekleniyor. Roketsan, geniş standında katılımcıları savunma sanayi ürünlerini yakından incelemeye davet ediyor ve yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyor.





Roketsan, SAHA EXPO 2024'te Son Teknoloji Ürünleriyle Yerini Aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000