22 Ekim 2024, Salı 11:36:53

SAHA EXPO 2024 Kapılarını Açtı

Dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından biri olan SAHA EXPO 2024, İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından biri olan SAHA EXPO 2024, İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren SAHA EXPO Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türk savunma, havacılık ve uzay sanayisinin başarılarını ve küresel pazardaki gücünü vurguladı.

Bayraktar konuşmasında, Türkiye’nin milli üretim hamlesi ile savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti. “Türk savunma ve havacılık sanayiinin gelişimi, ülkemizin bağımsızlık hikâyesidir” diyen Bayraktar, sektörün 2023 itibariyle 15 milyar dolar gelir elde ettiğini ve 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Türk savunma sanayinin ihracat odaklı büyümeye devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, Baykar’ın insansız hava araçları ihracatındaki başarısına dikkat çekti.

SAHA İstanbul, Türk savunma sanayisinin itici gücü olarak 2015 yılında kuruldu ve bugün 1200’den fazla şirket, 29 üniversite ve 45 şehre yayılan bir ağla çalışmalarını sürdürüyor. Bayraktar, SAHA İstanbul’un misyonunun sektörde koordinasyonu sağlamak ve yenilikçi çözümler üretmek olduğunu belirtti. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek 6,2 milyar dolarlık anlaşmanın, savunma ve havacılık sektörünün geleceği için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Türk savunma sanayiinin hedefleri arasında yapay zeka, hipersonik uygulamalar ve uzay teknolojileri gibi yeni alanlarda öncü olmak yer alıyor. Fuar boyunca düzenlenecek uluslararası paneller, bu alanlardaki gelişmeleri masaya yatıracak.

Son olarak Bayraktar, Gazze’de yaşanan insani krize de dikkat çekerek, Türkiye’nin barışa ve insan haklarına verdiği önemi vurguladı. “Teknolojik gücümüzü barış ve adalet için kullanmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

SAHA EXPO 2024, 1400’den fazla şirketin katılımıyla 25.000’in üzerinde B2B görüşme gerçekleştirecek ve 53 yeni ürün lansmanı yapacak. Fuar, savunma sanayisinin küresel pazardaki gücünü bir kez daha ortaya koyacak.



SAHA EXPO 2024 Kapılarını Açtı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000