15 Temmuz 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bakan'ın açıklamasından çıkardığım anlama göre Atc'ler kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, kimsenin onları ciddiye aldığı yok..
  • Personel yakıt ücretlerini kaçak yakıt fiyatı üzerinden hesaplayanlardan ne bekleyebilirsin ki :)
  • Sabiha gökçende hizmet veren AIM ve ATSEP personeline havacılık tazminatı verilmiyor. Çalışan mağdur.
  • Sırf insanlık olsun diye yazıp çiziyorsun Hava camiasında başka sorun ve haksızlık yok sadece bu var yaz insanlik namına
  • Bütün yerin ve göğün hakimi ATClerin bir an önce maaşları arttırılmalı ve vatandaş mağduriyetine son verilmeli.
  • Bu iaç yapan arkadaşlar neden sadece sivil trafiğe yapıyor? Neden vip trafiklere yapamıyorlar :) neyse ya iaç benim de işime geliyor saat yazıyorum.
  • Yurt dışından gelen dostlarım bir kaç haftadır Avrupa da sıklıkla rötarların yaşandığını , personel eksikliğinin bu duruma neden olduğunu söylüyorlar... Yöneticilerin söylediklerini doğrular nitelikte.. Avrupa havalimanlarında ciddi personel sıkıntısı yaşanıyormuş...
  • Serdar bey bahsettiğiniz kişi kimin kalemi olduğu açık. Kontrolörler insiyatif almayınca en çok bunların bağlı olduğu yer etkilendiği için kontrolörlerin haklı davasını gündeme taşıyan herkese saldırıp, çamur atmaya çalışıyorlar. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir ama ispatlayamayacakları için ancak çamur atmaya çalışırlar. Biz biliyoruz ki güneş balçıkla sıvanmaz
  • Teşekkürler Serdar bey. Bahsettiğiniz düşük karakterli zat atc düşmanlığından ne yapacağını şaşırmış halde deli dana gibi dolaşmaktadır. İftira atmaktan çekinecek onuru yoktur.
  • Madem Avrupa ülkelerinde Atc uygulamalarında standart dışı insiyatif alarak çalışma diye bir çalışma modeli yok ( yani standart prosedür uygulaması var) , neden bizim ülkemizde standart dışı insiyatif alarak çalışma modeli uygulanıyor ki? Avrupa’daki gibi standart prosedürler uygulansın, böylece atc’lerde risk almadan rahat çalışsınlar, böyle bir çalışma modeline uygun bir ekosistem oluşsun , bütün havayolu şirketleri de buna uyum sağlasınlar olsun bitsin..

AMK

Herkese iyi haftalar. Geçtiğimiz hafta yorumlar kısmına Türkiye'deki gecikmeler Avrupa Hava Sahası sebebiyle yaşanıyor diye yazan talihsiz okurlarım arasında çekiliş yapacağımı belirtmiştim. Neyse ki kimse çıkmadı. Sevindim! 

Hava Trafik Kontrolörlerinin haklı faaliyeti İAÇ hız kesmeden devam ediyor. Konuyu ilk başlarda yalnızca ben ele alırken şimdi herkes konuşur oldu. Uluslararası medya kuruluşlarından ve ana akım medyadan telefonlar ve e-postalar alıyorum. Herkes durumu merak ediyor. Durumu, yaşananları ve tüm süreçleri kendilerine şeffaf olarak iletiyorum. Merak buyurmayın biz de neyse o… Ne bir eksik ne bir fazla. 

Bu konunun baş muhatabı aslında Hüseyin Keskin ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu.  Ne hikmetse kendileri seçim öncesi ATC’lerin durumunu anladıklarını ve gereğini yapacaklarını söyleseler de şimdilerde konuya değinmiyorlar. 

Yok saymakla, görmezden gelmekle bu işin sonlanacağını mı düşünüyorlar bilemiyorum. Ancak geçen hafta uyardığım üzere bu iş çözümsüz kalmaya devam ederse ATC’ler durumun rahatlığına alışabilirler. Aman bu konuya dikkat! Daha fazla zaman kaybetmenin kimseye faydası yok!

Aklım mantığım almıyor. Bu işin içinde sanırım başka bir şeyler var. ATC’lere yapılacak iyileştirme EUROCONTROL’den çıkacak. Öyleyse neden yapılmaz? Aklıma tek bir şey geliyor. Acaba bu para zaten alınıyor da başka yerlere mi aktarılıyor? Siz ne dersiniz?

Bir başka merak ettiğim konu; Hüseyin Keskin hem DHMİ Genel Müdürü hem de THY Yönetim Kurulu üyesi. Bu durumdan THY son derece olumsuz etkileniyordur. Neden yönetiminde olduğu şirkete zarar ettirir bir insan? NEDEN? 

RABİA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcısı Rabia DEMİR KARABAŞ, iki yıldır eş durumundan görev yaptığı yerden alındı. Bu yanlıştan ivedi olarak dönülmeli.

Rabia işaretini bilmeyeniniz yoktur. 4 rakamını işaret eder gibidir. Seçimlere de 4 yıl kaldı en kötü ihtimalle 4 yıl çocuklarından ayrı bırakırsınız ama ondan sonra….

Unutmayın, herkes yaptığının bedelini öyle ya da böyle, bugün ya da yarın öder. Haklı her zaman hak ettiğini suçlu da her zaman cezasını alır. Tarih boyunca böyle oldu bundan sonra da böyle olacaktır. 

Şimdi kısa bir es verelim yazımın sonunda İAÇ’ye devam …

Gelelim bayrak taşıyıcı havayolu şirketlerimizden THY’ye… %100 iştiraki olan AJET sosyal medyada ve basında yerden yere vuruluyor. Hatta yandaşlar bile vuruyor. Şaşırıyorum. 

Tecrübesizlik mi dersiniz, deneyimsizlik mi yoksa arka planda başka bir olay mı ? THY tarafında Ahmet Bolat’ı övenler, AJET ile yerden yere vuruyor. Belki farkında değiller belki de bilerek yapıyorlar! AJET’in İcra komitesi başkanı kim ? 

DHMİ’nin kontrolörlerdeki olayı gibi SHGM de AJET konusunda sessiz. Onca insan her gün mağdur oluyor. Neden sessizsiniz SHGM? 

Gerçi kimi kime şikâyet ediyoruz? Biz de hata.

Plastik Kullanımı 

Belki 10 yıl olmuştur. Bizzat kabin hizmetleri başkanı ve ikram başkanına giderek yurt dışından getirdiğim ahşap kaşık, çatal ve bıçağı kendilerine sunmuştum. Hatta poşet çayların yanında verilen karıştırıcı bile verilmesin diyerekten kendinden karıştırılabilen bir paket poşet çay vermiştim belki örnek alınır diye . Yapıldı mı yapılmadı. 

10 yıl olsada sonunda plastik bardağı kaldırmayı başardılar. TEBRİKLER, ALKIŞLAR SİZLER İÇİN! 

Peki fotoğraflara bakın lütfen yalnız bardak yeterli mi?

Bir işi yapacaksanız tam yapın. İkram dağıtıyorsanız iyi bir ikram dağıtın (Eskilerdeki yemek sepeti gibi) , her şeyi geçtim daha dağıtılan ikramın içeriğini bilmeyenler var . Her uçuşta soruyorum! İçini açıp bakıyorlar. Pes artık!

Binlerce kişi var binlerce personel, ama gel gelelim yeni bir fikir üretebilen yok. Yeni fikirler için elbette yine mil karşılığında yarışmalar… Ohh ne ala memleket! Sizin aklınız nerede? 

6 yaşındaki yeğenim bile fikir beyanında bulundu. Amca lounge da masaj yapılıyordu, neden uçakta yapılmıyor, her yerim ağrıyor ABD’den gelirken… Alın size fikir. Hem de 6 yaşındaki bir çocuktan! Uçan şef oluyor da masör neden olmasın? Business Class yolcularınızın hoşuna gitmez mi?

Tekrar dönelim İAÇ’ye… 

Havacılık veya gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan, yalaka, birilerinin kuklası, cahil cesaretli, iki ayaklı bir mahlukat, HTK-SEN’den para aldığım dedikodusunu yayıyormuş. HTK-SEN yönetimiyle kiminle yüz yüze görüşmüşüm? Git bak sendikanın hesaplarına kime nereye para gönderilmiş. Sonra bir şey bulursan o zaman biriyle konuş ya da yaz! Senin iddialarını ….

Bak oğlum, benim özgürlüğüm senin gibi satılık olmamamdan gelir. Ben senin gibi birilerini tehdit ederek kazanç sağlamaya çalışmam! Senin tehdit ettiğin kişiler de bizlere seni şikâyet ediyor ama gereğini yapacaklar, merak etme. Bir de gülerek diyormuşsun ya biz de iyi olmayan haberlerinizi yaparız diye! Dürüst ol, namuslu ol, şerefli ol! 

Aklını da başına al. Sen kısa pantolonla gezerken ben tüfeklere arpacık geliştirip, hangarlarda ayak tenisi oynardım. Aman dikkat bir gün yine oynarsak top olarak seni araya almayalım! Eminim seni kokpite soksam daha kemeri bağlayıp çözemesin!

Senin foyanı da ortaya şak diye çıkartırım ama değmezsin. Belanı benden bulma! Takipçi sayını, web tıklamanı suni olarak geliştirip sonra da bunla mutlu olan bir şizofrensin. 

Hakkımda tek bir mesnetsiz konuşma daha yaparsan, elimden geleni ardıma koymam bilesin. Gerçek gazetecilere ve havacılara da küfredip durma! Bu da sana ilk ve son ihtarım! 

Hayatında bir kez olsun haklıdan yana ol, yandaştan yana değil! 

Başlığa takılanlar olmuştur. AMK aslında bir gazeteydi. Açılımı; AÇIK, MERT. KORKUSUZ.

Bizim AirportHaber kapatılınca AMK’nin kapanması aklıma geldi. 

Bilmeyen ya da hatırlamayanlarınız varsa; 

Kalemini satmayan, namuslu, dürüst, tarafsız gazetecilere ve havacılara selam olsun.

Herkese iyi bir hafta dilerim. 

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

AMK

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

AÇIK NET ~ 2 ay önce
Bakan'ın açıklamasından çıkardığım anlama göre Atc'ler kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, kimsenin onları ciddiye aldığı yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 2 ay önce
bakan iaç çok etkili dese, bu zamana kadar ne yaptınız demezler mi? Tabii ki öyle diyecekler.
Yuh amk ~ 2 ay önce
Personel yakıt ücretlerini kaçak yakıt fiyatı üzerinden hesaplayanlardan ne bekleyebilirsin ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ~ 2 ay önce
Sabiha gökçende hizmet veren AIM ve ATSEP personeline havacılık tazminatı verilmiyor. Çalışan mağdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafikci ~ 2 ay önce
Atsep aim vs Zaten hak etmiyorsunuz. Tazminat tamamı atc nin
En route ~ 2 ay önce
Limanlarda çalışan aim'in en route'a katkısı neymiş?? Bizim sırtımızdan inin artık be kardeşim yeter sizin yüzünüzden taslaktan da çıkarıldık üç kuruş gelecek tazminatı bile sakatladınız
Limanda calışmayan aim ~ 2 ay önce
Limanda calısmayanında bir katkısı yok emin ol her sey otomatik planlarla ilgili. Ama kendilerini güzel pazarlıyor mikrofonsuz atclermiş ya :))
İnsanlık Namina ~ 2 ay önce
Sırf insanlık olsun diye yazıp çiziyorsun Hava camiasında başka sorun ve haksızlık yok sadece bu var yaz insanlik namına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMK ~ 2 ay önce
Bütün yerin ve göğün hakimi ATClerin bir an önce maaşları arttırılmalı ve vatandaş mağduriyetine son verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HIRSIZLIK NEDiR ~ 2 ay önce
Belki cahillikten, belki ahmakliktan, belki aptalliktan, ise girerken imzaladigin sozlesmenin sartlarini bilmeden gocu yolda duzmeye calismak. Is taniminda insiyatif diye bir sey var mi. Pilotunda ATC ninde gorevi A noktasindan B noktasina oncelikle guvenli, sonrasinda ekonomik optimize yolculugu saglamak. Birisi arada cikip ya ben aslinda ucuncu dunya ulkesi vatandasiyim ama batida boyle hege hogo diyip isin ekonomisine zarar veriyorsa is sabotaja kadar gider. Kendi olusturdugunuz hak talebinizi heseyan olarak gorsemde hak aramaniza saygi duyarim, bunu baskalarindan calarak yapmayin, baskalarinin vaktini, yani naktini calarak yaptiginiz anda hirsizlikla yaftalanirsiniz. Begenmiyorsaniz isi, gidin diger ulkelere yapin ayni isi. Aa bir sn. galiba sizin isin uluslararasi gecerliligi yok. Ingilizce ortalasi zaten yerlerde, anadolu meydaninda gram dil bilmeyenleriniz fanteziyle mesgul. Cenazesine sayenizde yetisemeyen amcanin size ve ceddinize kufru mustehak. Onbinlerce saat is gucu kaybi, olusturdugunuz kullanilan yabanci kaynakli isin masrafiyla cari acik. Tr gibi ulkelerde isinizin karsiligi max 4-6 araligi minimum wage. Hepiniz bir gun ishal raporu alsaniz daha fazla saygi duyariz. Saat kasayim diye kisisel cikari icin dolayli olarak vergi mukellefinin hakkina girdiginin farkinda olmayan bir takim TK pilotu tavirlarini birakin. Bu yorumda -10000 dislike alsin hakli oldugumu bileyim. Az Kahneman okuyun be kardesim!
Yapma ya ~ 2 ay önce
Uzun uzadıya yazmış..nerede yazıyor Atco 'nun ekonomik uçuş sağlamakla yükümlü olduğu.alistin değil mi erkenden seni evine gönderen Atcolara... iş barışı diyerek hakkını vermediğiniz Atcolar hakkını alacak .
tam bir kendini bilmezdin hırsızlık nedir rumuzlu yaratık ~ 2 ay önce
hakkını arayanlara karşı bitmedi kininiz. bana ne senin cenazenden bana ne senin hastandan. yetişmişsin yetişmemişsin bana ne arkadaşım. ben hakkımı arıyorum. eğer sen cenazene hastana yetişemiyorsan bunun sorumlusu benim hakkımı yiyenlerdir. sen ölüne yetiş diye ben karın tokluğuna çalışmaya mecbur muyum hacı? hostes grev yapar aynı terane. atc yapar aynı terane. cenazenlze hastanıza otobüsle gidin. biz hakkımızı arıyoruz. biz hakkımızı ararken birileri mağdur oluyorsa sebebi hak yiyen koca göbekli yere göğe koymadan kutsallaştırdığınız siyasilerinizdir. Allah gibi taptığınız, 3 maaş 10 maaş 41 maaş alan kutsal yöneticilerinizdir. şimdi haydi cenazenize tabanvay koçum haydi…..
Komik :) ~ 2 ay önce
Bu iaç yapan arkadaşlar neden sadece sivil trafiğe yapıyor? Neden vip trafiklere yapamıyorlar :) neyse ya iaç benim de işime geliyor saat yazıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrular.. ~ 2 ay önce
Yurt dışından gelen dostlarım bir kaç haftadır Avrupa da sıklıkla rötarların yaşandığını , personel eksikliğinin bu duruma neden olduğunu söylüyorlar... Yöneticilerin söylediklerini doğrular nitelikte.. Avrupa havalimanlarında ciddi personel sıkıntısı yaşanıyormuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yallah ~ 2 ay önce
Madem bu kadar şikayetçisiniz Türkiyeden, yallah başka ülkeye
kaleminize sağlık ~ 2 ay önce
Serdar bey bahsettiğiniz kişi kimin kalemi olduğu açık. Kontrolörler insiyatif almayınca en çok bunların bağlı olduğu yer etkilendiği için kontrolörlerin haklı davasını gündeme taşıyan herkese saldırıp, çamur atmaya çalışıyorlar. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir ama ispatlayamayacakları için ancak çamur atmaya çalışırlar. Biz biliyoruz ki güneş balçıkla sıvanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 ay önce
Teşekkürler Serdar bey. Bahsettiğiniz düşük karakterli zat atc düşmanlığından ne yapacağını şaşırmış halde deli dana gibi dolaşmaktadır. İftira atmaktan çekinecek onuru yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
STANDART MODEL ~ 2 ay önce
Madem Avrupa ülkelerinde Atc uygulamalarında standart dışı insiyatif alarak çalışma diye bir çalışma modeli yok ( yani standart prosedür uygulaması var) , neden bizim ülkemizde standart dışı insiyatif alarak çalışma modeli uygulanıyor ki? Avrupa’daki gibi standart prosedürler uygulansın, böylece atc’lerde risk almadan rahat çalışsınlar, böyle bir çalışma modeline uygun bir ekosistem oluşsun , bütün havayolu şirketleri de buna uyum sağlasınlar olsun bitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsiyatifsiz ~ 2 ay önce
Ya Allah size akıl fikir versin insiyatifin standarti mi olur adı üstünde insiyatif güldürmeyin kendinizi zihni sinir fikirlerinizle
Htk ~ 2 ay önce
Hava trafik kontrol hizmetinde ayırma konularını incelerseniz kontrolörün ayırmayı minimum ayırma limitlerininin altına düşüremeyeceğini ama ayırmayı arttırma yetkisinin olduğunu görürsünüz. Meslekte bir kişinin yaptığı bir uygulamayı bir diğeri riskli görerek uygulamayabilir. Bu bütün ülkelerde aynıdır. iaç dışı zamanlarda da bu farklılıklar hep vardır. Sadece ayırma konusunda değil direkt rota verme, motor çalıştırma taleplerinde plan saati ve slota uygunluk..bu inisiyatif olayı atc düşmanlarının zoruna gidiyor biliyoruz . istedikleri kadar atıp tutabililer. Anca orda burda haklı mücadelemiz aleyhinde yorumlar yazarak kendilerini küçültüyorlar...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000