18 Haziran 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • İnsanoğlu doğduktan sonra dünyanın içinde ne varsa onunla dolar. Oysa bir sıvının içerisinde çok mutluydu ve içine ilave bir şeyler almasına gerek yoktu. Ancak temel kanunlar OL emri ile hareket eder. İşte OL emrinin gerekleri insana ulaştırılmış olmasına rağmen insan direniyor. İşte bu direnme insandaki her türlü nosyonu sekteye uğratıyor. Şayet sekteye uğratmasaydı güven kontrole mani değilin içindeki mani sadece iyi düzeltici, yapıcı, faydalı kontrolü ifade ederdi. Günümüzde ise hırsızlıktan tutun insan katletmeye kadar tedbirlerin alınması mecburi hale gelmiştir. Aslında tüm kabahat Kabil'de! Siz sevgiyi katarak güven yumağını şu anki ortamda büyütemezsiniz. Bunda ısrarcı olursanız, hepsinin aynı kalıpta olduğu bir robot mu ürettiniz derim. Şu ülkemizin halini göz önüne getirin ve yanı başınızdaki THY den başlayın. Şirketin içindeki insanlar fikir ayrılığından dolayı birbirine düşman gibi bakıyor. Ama birtakım endişeleri bu duygularının ortaya çıkmasına mani oluyor. Birbirlerine gerçekte sıfır güven duyuyorlar, neden peki, tek sebebi aynı fikre sahip değiller de ondan. Bunun neresine sevgiyi koyacaksın, kalp mühürlenmiş, bunlara İlahi Kudret müdahale etmedikçe bir şey yapamazsın. Elimden gelse sıvı hale dönüştürüp gelinen yere tamir için göndermek isterdim ama mümkün değil! İnsan ruhunu manevi olarak zenginleştirmedikçe güven konusunda fukara kalır. Bahsettiğim güven günümüzün inançlı görünen siyasilerdeki sahte güven değil. Az sayıda olanları tenzih ederim, zaten onlar başımın tacı. İnsan olan eğer bir başkasının hürriyeti söz konusu olduğunda kendine dur diyebiliyorsa işte o zaman kıvılcım görülmüş demektir. Son söz olarak artık biz güveni bugünkü konumda oluşturup sağlamlaştırmak için kontrol unsurunu en üst seviyeye çıkarmalıyız yoksa olmayanı da kaybedeceğiz.
  • Sayın Çetin Özbey, sizi uzaktan yada yakından tanımam. Haftalık yazılarınızı takip ediyorum. Ben ve çevremdeki insanların ortak görüşü; uzun zamandan sonra Airporthaber platformu siz ve diğer değerli editörlerin kaliteli yazıları ile asıl amacına uygun bir yayınlarla kalitesini yükseltmiş durumda. İnanı bize daha önce Airporthaberi açarken acaba yine kimin arkasından dedikodu yapılıyor,acaba kime bel altı vuruluyor,kime iftira atılıyor,kimler hakkında nifak tohumu atılıyor... maalesef bu tür magazinsel haberleri okumaktan bıkmıştık. Amacım size afedersiniz yalakalık ya da şirin görünmek değil. Böyle bir haber platformunu amacına uygun kullanmak gerektiğine inanan birisiyim. Birilerinin kalemlörlüğünü yapana,birilerine mesajlar veren anlayıştan uzaklaşan Airporthaber sitenizi kalite düşmediği sürece ben ve arkadaşlarım takip etmeye devam edecektir. Lütfen sizden ricam bu tür şahıslara bir daha burada yazı yazma fırsatı vermemenizdir.
  • Yazilarinizin hedefi daha anlasilabilir olmali. Yine de bu sitenin diger yazarlari gibi patronculuk yapmadiginizi dusunebiliriz. Sayin eski editorunuz thy calisanlarinin en buyuk savunucusu olacakti. Sanirim bunu yapmak icin meclise girmeyi bekliyor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Anlayana sivrisinek SAZ, anlamayana davul-zurna bile AZ. Emeğinize sağlık Çetin bey.
  • Neden ali kıdık bey köşe yazisi yazmiyor
  • Güven,sadakat,vefa,saygı kelimeleri Burda geçmiyor,burda geçen dedikodu,ispiyonculuk,laf taşıma,saygısızlık Bunun işlede alakası yok bence bu karakter meselesi Kapıları dinleyen müdür gördüm,acaba ne konuşuyorlar ? Şunu unutmamak gerekir “menfaatçilik” seni bir yere kadar götürür,dürüst ve iyiler sonunda mutlaka kazanır ..

Dürüst Olmayan İnsanın Kantarı Ayar Tutmaz.



Hayatta kimseye güvenmeyeceksin demek saçmalıktır. Ama kime ‘iki defa güveneceğini’ hesaplamalı insan. Bu hesabı yapabiliyor muyuz dersiniz? Zannetmiyorum.

Bildiğim kadarı ile dünyada “ Babana bile güvenme “ diye bir atasözüne sahip olan tek milletiz. Bir aralar bayağı araştırmıştım. Yine de aynı veya benzeri bir söz Afrika’nın bir yerlerinde çıkarsa şaşırmam. Hepimiz çok şeyler yaşadık. Gerek işyerlerimizde ve gerekse ülke yaşamımızda. Çoğumuzun bildiği gibi Politikacılar dünyanın her yerinde aynı, nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler. Onlara güvenmekte zorluk çekmemizin tek sebebi, yalan söylemenin bizler için ne kadar kolay hale geldiğini bilmemizden öte değil. ( Charles Bukowski )

“ Birisine inanmanın ne anlama geldiğini herkes kalbinin derinliklerinde hisseder. Güvenilen birinin ihanetinin nasıl bir hayal kırıklığı yaratacağını hepimiz biliriz. Ancak “güven”in tanımını yapmak çok kolay değildir. Güven kavramını tanımlamak istersek kavramın karmaşıklığı ortaya çıkmaya başlar. Güven duygusu kelimelere dökülmesi zor, elle tutulmaz, gözle görülmez soyut bir kavramdır. Ancak bu duygunun yokluğu ve varlığı kendisini hayatın her anında hissettirir.

Neden birine güveniriz de, bir başkasına güvenmeyiz? Güvendiğimiz bir insana karşı davranışımızla, güvenmediğimiz bir insana olan davranışımız neden farklılık gösterir.

Güven duygusunun yokluğu çalışma ortamında ilişkileri, verimliliği ve herkesin sağlığını bir kanser tümörü gibi kemirir.

Stephen Covey’e göre: “Güven, insan motivasyonunun en yüksek biçimidir. İnsanların doğasında var olan “iyi” ve “güzel”i ortaya koymalarına imkân verir.” Güven duygusu, iş motivasyonu üzerinde bu kadar önemli olduğuna göre iş ortamında bu duygunun yaşanmasını sağlamak nasıl mümkün olabilir diyor “ Sn. Acar Baltaş. İş Yaşamınızda görmüşsünüzdür, bu gün çalışmaya başlayan bir insan kısa bir süre içerisinde iş yerinin ve patronların vazgeçilmezi olur. İlk akla gelen; yürüttüğü bir projenin başarılı uygulamasının bu vazgeçilmezliğin temelini oluşturduğudur. Yalnız bu mudur bu takdirin tek nedeni? Yansız ve yalnız bir proje uygulamasındaki başarı, kurumuma sağladığı kazanç kişiyi vazgeçilmez yapar mı? Yapabilir. Geçici bir süre için. Ya sonra?

Bu mutluluğun temelinde yalnız bu insanların birbirine zamanla duyduğu, aralarında zamanla oluşan sevginin bulunduğunu söyleyebilir miyiz?  Benim görüşüme göre bu insanlar önce birbirine güvenip, bu güven duygusunun tesisinden sonra sevgi tohumunu toprağa dikmiş olabilirler mi? Zannetmiyorum.

Bir çocukluk arkadaşımızla, devam eden dostluğumuzun karşılıklı fayda ilişkisine dayandığını nasıl düşünebiliriz ki ? Bu dostluğun, bu güne kadar süren devamlılığının ne denli büyük denemeler sonunda oluştuğunu bir düşünün. Geçmiş senelerin muhasebesini yapıp bunları bu gün sıralayabilir miyiz teker teke? Tabii ki hayır. Bu uzun denemeleri takiben aramızda oluşan güven duygusunun büyüklüğü, sarsılmazlığı değil midir bu güzel arkadaşı vazgeçilmez yapan?

Bir de kendisinden başka kimseye güvenmeyen, her olayda daha ilk adımda yapısına hâkim olan güvensizliği sergileyen insanları düşünelim. Ben bu yaradılışta olan ve de bunu her olayda sergileyen kimselerin aslında kendilerinin güvenilir olmadıklarını düşünürüm. Bu tür insanlardan hep uzak olmayı yeğlerim. Tabii ki bu her zaman insanın elinde olmuyor.

Özellikle şüphenin ve güvensizlik duygusunun genç beyinlere hâkim olabilmesini bir türlü anlayamıyorum. Genç kardeşlerimde bu tarzı görmekten, hissetmekten üzüntü duyuyor ve bir ömrün, güzel olmasını dilediğim pırıl pırıl bir yaşamın bu yıpratıcı unsur ile nasıl zor geçeceğini onlar adına düşünüyor ve üzülüyorum.

Bir önceki özel veya iş ilişkisinde üzülen, aldatılan insanın yaşamının geri kalan bölümünde tüm insanlardan kuşkulanması nasıl bir duygudur ki? Düşünün tüm iş yaşamınızda yanınızda çalışan hiç kimseye güvenmemek gibi bir durumdasınız? Herkese, birlikte çalıştığınız herkesin yaptıkları her işe kuşku ile yaklaşacaksınız. Belki de daha ileri gidip herkesin sizi aldatmak için seferber olduğunu düşüneceksiniz. Bu cenderenin içerisinde mutlu olmanız kolay değil. Zamanla bu çelik kafes nefes alamayacak kadar sıkıştıracaktır sizi. Uzun seneler sonra ise sizi çevreleyen cendereyi kırarak rahatsız edici bu ruh halinden kurtulmanız ise mümkün olmayacaktır. Yaşam bu değil. İnsanlara yeniden güvenmeye bir şekilde alışmak gerek. Kötülere rağmen.

Her şeyden kuşkulanmanın, her şeyden şüphelenmenin ve genelde insanlara güvenmemenin bir anlamda “ Ruhsal bir bozukluk ” olarak insan yaşamını çok menfi olarak etkileyeceğine kesinlikle inanıyorum artık. Bu rahatsızlıklara ilişkin arazların incelenmesi halinde varsayımın doğruluğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Evet; sevgili okurlar.

Bence güven duygusu insanları birbirine yaklaştırır ve onları birbirinden ayrılmaz hale getiriyor. Bu duygunun üzerine bina edilen sevgi ve karşılıklı saygının gerek iş hayatında ve gerekse özeldeki yaşam fırtınalarını atlatmada en önemli faktör olduğu açık değil mi? Yaşanmışlarımızı düşünürsek iş hayatındaki fırtınaların etkilerinin yıkıcı olmasının başka bir nedeni yok.

İşten atılanların arkalarından sevinenlerin, gülenlerin olduğunu ve karar verenlerin alkışlandığını gördük. İnsani duygulardan yoksun olanların yaptıklarını yaşadık.  Ve de bize güvenin dendiğini işittik. Evet; güvenmeye çalışalım.  Ama büyük bir engel var önümüzde. Size güven duymamız için her şeyden ” önce insan olmanız” gerekli. Sahi, siz İnsan mısınız? Güvensiz kalplerimizi karaktersiz insanlara borçluyuz sözü ne kadar doğru değil mi?

Her ne ise bir yolunu bulup, “Aynaya bakıp gördüğüne, yukarı baktığında göremediğine inan “ sözünün etkisinden kendimizi kurtarmamız gerek. Birbirimize de güvenmemizin şart olduğunu elbet bir gün bir şekilde anlayacağız.   Yeter ki bunu ömür boyu unutmayacağımız bir üzüntü sonunda anlamayalım.

Ve de hiç unutmamamız gerekir ki,  ayarını bozduğumuz kantarın bir gün bizi de yanlış tartacağıdır. Dilerim ki iş yerlerimizde tüm çalışanları hiçbir ayırım yapmadan doğru tartacak kantarlar ve tartının verisini doğru okuyacak Kantar Ağaları her zaman bulunsun.  Zira unutmamak gerekir ki, şayet kantar ağası dürüst değilse, alet doğru tartsa bile kimse hakiki darayı bilmeyecektir.”

Sıvı & Katı Maddeler ve İnsanoğlu.
Bu yazının ne kadarı benim, ne kadarını bir yerden aldım veya ne kadarı için başka bir yazıdan esinlendim. Öyledir diye düşünüyorum. 2002’ de sistemime kaydetmişsim.. Her ne ise siz yine de başka birinden aldığımı düşünerek okuyun. Bu konuda esinlenmek çok çok önemli..

Sıvı, maddenin iki ana halinden  biri. Malum belli bir şekilleri yok.  İçine konuldukları kabın şeklini alır ve akışkandırlar. Bir şekilden başka bir şekle hemen girebilirler. Sıvı molekülleri, sıvı hacmi içinde serbest hareket ederler. Sıvının hacmi, onun sıcaklık ve basıncına bağlıdır. Sıvılar iletkendir. Fakat iletkenlikleri içlerine konulan maddelere göre değişir.

Katı maddeleri oluşturan moleküller düzenli ve aralarında bir boşluk olmayacak şekilde yerleşmiştir. Belirli bir şekilleri vardır. Akışkan değillerdir. Bazıları esnektir, sıkıştırılabilir. Ayrıca küçük taneli katılarda bulundukları kabın şeklini alırlar. Ama bulundukları kabı bir sıvı yardımı olmasa asla dolduramazlar.

Düşünebilen varlık diye isimlendirebileceğimiz insanın maddenin katı ve sıvı halinin özelliklerini taşıdığını artık biliyor ve görüyoruz.  Taşımak bir tarafa insanoğlu o özellikleri karakter denilen mefhumu ile yoğrulmuş bir halde gizliyor içinde. Gizliyor veya gizlemek istiyor. Sarımsağı bir göze göze koyup kapatsan kokusu üç günde çıkarmış hesabı.

Yeryüzünde içinde girdiği kabın şeklini en süratle alan "düşünebilen varlık   İnsan.” Bunun en bariz örneğini iş yaşamında görmemiz mümkün. “ Genel Müdür gitti. Yaşasın yeni Genel Müdür.” Bunun bir takım örneklerinin daha alt seviyede de görülmesi mümkün. Bu günün çalışanları bunun çok değişik ve daha çarpıcı örneklerini bu satırlara ip gibi sıralayabilirler.

Ben uzaktan bakıyorum. Onlar yaşıyorlar.

Bir  şekilden başka bir şekle en süratle dönüşebilen, düşünme güdüsüne sahip canlı varlık yine " insandır''.  Başka bir deyişle, esasen iletken olup iletkenlikleri içine konulan maddelere göre ve de özellikle maddeyi koyan şahsa göre değişen ve de özellikle içine o maddeyi koyan etkin şahsa uygun hareket etmeyi ve iletkenliğini ayarlamayı meziyet addeden "düşünebilen bir varlıktır  insan."

Belirli bir şekilleri olup, sıkıştırılabilir ve  esnek olmalarına karşı akışkan olmayan ve de küçük tanelerinin arasına sıvı ilave edilmeden, bulundukları kabın şeklini alsa bile asla o kabı dolduramayan katı maddenin özelliklerine sahip olan düşünebilen varlık yine "insandır"

Bazı ince katı maddelerde, konuldukları kabın şeklini alırlar. Tuz, şeker vb..Bir kaptan diğer bir kaba aynen sıvı maddeler gibi aktarılabileler. Bu maddelerin belirtilen sıvı özelliğine sahip gibi görünmelerinin nedeni çok çok küçük taneciklerden oluşmalarıdır. Buna rağmen tabiatta  kendini en fazla küçültebilen düşünen varlıkta maalesef  yine insandır. Ancak ister katı ve ister sıvı madde halinde, her ne halde olursa olsun içine konuldukları kabın şeklini alma kabiliyetindedir insanoğlu. Küçük kaba sığmak için gerektiği kadar küçülürler. İnce ve uzun bir kaba sığmak için gerekirse yerle bir çizgi olurlar.

Sonuç olarak cansız bir maddenin iki halinin de özelliklerini, üzerinde toplayan ve de her kalıba girebilen  "düşünebilen varlık " insandır demek tüm konuyu özetler.

Bu saydığımız özelliklerle " düşünebilen " kelimesi ne kadar uyumsuz değil mi?
 

Bu satırlarda katı ve sıvı maddeler ilişkin belirtilen özelliklerin hepsi baştan sona doğru. Bir tek yanlış var. O da düşünebilen deyiminin bu benzetmelerde kullanılması Zira düşünebilen İnsan olan bu çirkin durumlara düşmez. Doğrusu bu. Ancak bir  tur atıp etrafımıza bakınca düşünme becerisi olanların adetsel azlığı da dikkat çekici.. Bu da içinde bulunduğumuz durumu ve de daha bir çok şeyi  izah ediyor değil mi.?

Dürüst Olmayan İnsanın Kantarı Ayar Tutmaz.

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

green life ~ 18 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
green life ~ 18 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırıldak Çtn ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRI ~ 6 yıl önce
İnsanoğlu doğduktan sonra dünyanın içinde ne varsa onunla dolar. Oysa bir sıvının içerisinde çok mutluydu ve içine ilave bir şeyler almasına gerek yoktu. Ancak temel kanunlar OL emri ile hareket eder. İşte OL emrinin gerekleri insana ulaştırılmış olmasına rağmen insan direniyor. İşte bu direnme insandaki her türlü nosyonu sekteye uğratıyor. Şayet sekteye uğratmasaydı güven kontrole mani değilin içindeki mani sadece iyi düzeltici, yapıcı, faydalı kontrolü ifade ederdi. Günümüzde ise hırsızlıktan tutun insan katletmeye kadar tedbirlerin alınması mecburi hale gelmiştir. Aslında tüm kabahat Kabil'de! Siz sevgiyi katarak güven yumağını şu anki ortamda büyütemezsiniz. Bunda ısrarcı olursanız, hepsinin aynı kalıpta olduğu bir robot mu ürettiniz derim. Şu ülkemizin halini göz önüne getirin ve yanı başınızdaki THY den başlayın. Şirketin içindeki insanlar fikir ayrılığından dolayı birbirine düşman gibi bakıyor. Ama birtakım endişeleri bu duygularının ortaya çıkmasına mani oluyor. Birbirlerine gerçekte sıfır güven duyuyorlar, neden peki, tek sebebi aynı fikre sahip değiller de ondan. Bunun neresine sevgiyi koyacaksın, kalp mühürlenmiş, bunlara İlahi Kudret müdahale etmedikçe bir şey yapamazsın. Elimden gelse sıvı hale dönüştürüp gelinen yere tamir için göndermek isterdim ama mümkün değil! İnsan ruhunu manevi olarak zenginleştirmedikçe güven konusunda fukara kalır. Bahsettiğim güven günümüzün inançlı görünen siyasilerdeki sahte güven değil. Az sayıda olanları tenzih ederim, zaten onlar başımın tacı. İnsan olan eğer bir başkasının hürriyeti söz konusu olduğunda kendine dur diyebiliyorsa işte o zaman kıvılcım görülmüş demektir. Son söz olarak artık biz güveni bugünkü konumda oluşturup sağlamlaştırmak için kontrol unsurunu en üst seviyeye çıkarmalıyız yoksa olmayanı da kaybedeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TRI ~ 6 yıl önce
MAALESEF Kİ SİZİNLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİM. İNSANLARIN BİRBİRİNE NE DENLİ GÜVEN DUYMADIĞINI YAŞIYOR VE GÖRÜYORUZ.BUNU ŞIP DİYE DÜZELTMEK MÜMKÜN DEĞİL. İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ AHLAKİ ÇÖKÜŞÜ ONARMAK ZOR İŞ. ANCAK BUNU ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ ,İÇİN YAPMAYA MECBURUZ. YOKSA ONLAR BİZDEN DAHA KÖTÜ GÜNLER YAŞAYACAKLAR. EĞER İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ OLMAYANI DA KAYBEDERSEK, GERİ DÖNÜŞ MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.
Tebrikler Çetin bey ~ 6 yıl önce
Sayın Çetin Özbey, sizi uzaktan yada yakından tanımam. Haftalık yazılarınızı takip ediyorum. Ben ve çevremdeki insanların ortak görüşü; uzun zamandan sonra Airporthaber platformu siz ve diğer değerli editörlerin kaliteli yazıları ile asıl amacına uygun bir yayınlarla kalitesini yükseltmiş durumda. İnanı bize daha önce Airporthaberi açarken acaba yine kimin arkasından dedikodu yapılıyor,acaba kime bel altı vuruluyor,kime iftira atılıyor,kimler hakkında nifak tohumu atılıyor... maalesef bu tür magazinsel haberleri okumaktan bıkmıştık. Amacım size afedersiniz yalakalık ya da şirin görünmek değil. Böyle bir haber platformunu amacına uygun kullanmak gerektiğine inanan birisiyim. Birilerinin kalemlörlüğünü yapana,birilerine mesajlar veren anlayıştan uzaklaşan Airporthaber sitenizi kalite düşmediği sürece ben ve arkadaşlarım takip etmeye devam edecektir. Lütfen sizden ricam bu tür şahıslara bir daha burada yazı yazma fırsatı vermemenizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEBRİKLER ÇE.. ~ 6 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SİTEMİZİ BEĞENİR OLMANIZDAN TABİİ Kİ MUTLU OLDUM. BEN BU SİTEDE YALNIZ BİR KÖŞE YAZARIYIM.İDARİ BİR FONKSİYONUM YOK.ANCAK SİTE SİZLERİ OKUR OLARAK KAYBETMEK İSTEMEYECEKTİR HALİ İLE. DOLAYISI İLE BU ÇİZGİYİ MUHAFAZA ETMEK İÇİN GAYRET SARF EDECEĞİ MUTLAK. TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYOR, SAYGILAR SUNUYORUM.
Merhaba ~ 6 yıl önce
Yazilarinizin hedefi daha anlasilabilir olmali. Yine de bu sitenin diger yazarlari gibi patronculuk yapmadiginizi dusunebiliriz. Sayin eski editorunuz thy calisanlarinin en buyuk savunucusu olacakti. Sanirim bunu yapmak icin meclise girmeyi bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA ~ 6 yıl önce
YAZILARIN HEDEFİNİN BELİRGİN OLMAMASI KONUSUNDAKİ İFADENİZE ŞAŞIRDIM. AMA KASTINIZ ŞU ANDA OKUDUĞUNUZ YAZI İSE DOĞRUDUR. ASLINDA BUNUN HEDEFİ GÜVENİLMEZ YAPIDA OLAN HERKESTİR. SİZ VE BEN DAHİL.EĞER O YAPIDA İSEK. PATRONCULUK YAPMADIĞINIZI DÜŞÜNEBİLİRİZ SÖZÜNÜZ İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM. SAKIN KANTARINIZ BOZUK OLMASIN?
Resul Bilyar ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey. ~ 6 yıl önce
bu kırmızıları gördükçe şirket bu acayip yaradılışları barındırdığı için üzülüyoruz.Bu yazınızın neresinden alınıyorlar ki acaba? O kadar değişik insanlar ki, aslında her kelimeniz den bir alınganlık çıkartmaları mümkün. Biz neden alınmıyoruz acaba? Kesin olan şu ki, bunlarda kantarı bozuk olanlardan. Allah ıslah etsin. Ve de güvendikleri dağlara kar yağarsa güvenmenin ne kadar önemli olduğunu anlayacaklardır.
CVP ÇETİN B.. ~ 6 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYOR, ALLAH ISLAH ETSİN TEMENNİNİZE KATILIYORUM.
211'den ~ 6 yıl önce
Anlayana sivrisinek SAZ, anlamayana davul-zurna bile AZ. Emeğinize sağlık Çetin bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Neden ali kıdık bey köşe yazisi yazmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP... ~ 6 yıl önce
TAHMİN EDERİM Kİ TEMMUZDA YAZMAYA BAŞLAYACAKTIR.
Tgs ata ~ 6 yıl önce
Güven,sadakat,vefa,saygı kelimeleri Burda geçmiyor,burda geçen dedikodu,ispiyonculuk,laf taşıma,saygısızlık Bunun işlede alakası yok bence bu karakter meselesi Kapıları dinleyen müdür gördüm,acaba ne konuşuyorlar ? Şunu unutmamak gerekir “menfaatçilik” seni bir yere kadar götürür,dürüst ve iyiler sonunda mutlaka kazanır ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS ATA ~ 6 yıl önce
EVET HEP YÖNETİMLERİ SUÇLUYORUZ AMA.. BİZDE HİZ HATA YOK MU?
Cevap hata ~ 6 yıl önce
Hata denen şey istemeden yapılır,çalışanlarında tabiki cüzide olsa hatası olabilir.yöneticinin yaptığının farkı makamını kullanarak,bilerek ve isteyerek yapması.
CVP HATA ~ 6 yıl önce
KASTETMEK İSTEDİĞİM ŞEY,DEDİKODU VE ,İSPİYONCULUĞU DA YAPAN BİZLER DEĞİLMİYİZ. BUNLAR İSTEMEDEN YAPILAN HATALAR DEĞİL.AHLAKİ ÇÖKÜŞ BU NOKTADA DA KENDİSİN İ GÖSTERİYOR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000