16 Eylül 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Hali Hazır, Sıhhati Kemalinde Nasıl Bilirdiniz?

Evet, yıkılmaz denen kalelerin nasıl bir günde yerle bir edildiğini bir kez daha gördük. Aşılmaz denen surların nasıl yıkıldığını da gördük. Hüseyin Keskin DHMİ Genel Müdürü olduğu sıralarda kendisine birkaç uyarıda bulunmuştum. Dinlemedi. Sonuç; uyarımın akıbetine uğradı.

Yazımın başlığına dönmek istiyorum hemen.

Ben bu sektörden ekmek yemeye başlayalı 34 yılı aşkın bir süre oldu. Çok bakanlar, genel müdürler velhasıl görmediğim tanımadığım insan kalmadı. Hepsi geldi geçti. Kimiyle davalık olduk, kimiyle birbirimizi anladık.

“Babam” gibi diyeceğimiz insanlar da oldu, “ne hali varsa görsün” dediğimiz insanlar da. Ama kimseye karşı ikircikli olmadık.

“Sıhhati kemalinde nasıl birdiniz” sorusunda hakkımızı asla helal etmeyeceğimiz kişiler tanıdı bu gözler, söylediklerini inkar eden kişiler duydu bu kulaklar, yüzünüze ayrı konuşup ardınızdan farklı konuşan insanlar tanıttı bu hayat bize.

Asla hakkımızı helal etmeyeceğimiz insanların başında;

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Teftiş Kurulu Başkanı Erdinç Kahraman birinci sırayı alıyor. Zira ofisime kadar DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Selay Mürey ile gelip yalvar yakar olduktan sonra yapmış olduğu hareketi ömrüm boyunca unutmayıp zamanı geldiğinde kendisi ile hesaplaşırken hakkımı helal etmeyeceğim.

DHMİ için doğru bir bürokrat olmayan ve gereğinden fazla yetki verilen Cemil Acar’ı asla affetmeyeceğim. Yeni Genel Müdür Enes Çakmak’tan rica ediyorum, denetleme kurulunu mu devreye sokar, Ulaştırma Bakanlığı Teftiş Kurulunu mu devreye sokar veya savcılığa suç duyurusunda mı bulunur mutlaka malı/mülkü araştırılmalıdır.

Hakkımızı helal etmeyeceğimiz birkaç insancık daha var. Onlar kendilerini biliyor. Yüce divanda görüşeceğiz.

Bazı bilgilere sahibim. Enes Çakmak arzu ederse onları da aktarabilirim kendisine.

Hüseyin Keskin’in arkasından fazla konuşmak istemiyorum. Adam gitti yazmaya başladı dedirtmek de istemiyorum.

Ama şunu diyorum; keşke eline geçen fırsatı iyi değerlendirseydi. Görevden alınma yerine taltif edilmeyi hak etseydi.

DHMİ’nin yeni genel müdürü Enes Çakmak’a başarı diliyorum. Umarım geçmiş dönemde yapılan özellikle atamaları gözden geçirir. Bundan sonra taklacısı çok olur, yalakası çok olur, yalan/yanlış bilgi veren çok olur.

Umarım değişik yerlerden check ederek devam eder yoluna. Her söylenene değil, her doğruyu bulana dek araştırır öyle kararlar verir.

Hüseyin Keskin’in durumu diğerlerine örnek olsun.

Bu görevden alma kendine beylik kuranlara bir işaret olsun. Bunu THY için de söylüyorum. Elime çok sayıda görüntülü belgeler geçti. Ama artık yayınlamıyorum. Zira adalet güvenimiz hiç yok. Adaletin olmadığı yerlerde maalesef güçlünün adaleti geçerli.

Ben arkadaşlarıma diyorum ki “Arkadaşlar biz THY’den güçlüyüz. 12 milyar dolarlık THY Airporthaber ile uğraşıyor. Bu bizim güçlü olduğumuzun kanıtıdır” Gerçeği de budur.

Ha bu arada bir bilgi aktarayım. Yetki belgesi ile işlem yapan avukat Sezgin Tunç’a vekalet verilmiş. Bu bile bizim ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor.

Hadi iyisin avukat bey. Sayemizde vekalet aldın!

Hali Hazır, Sıhhati Kemalinde Nasıl Bilirdiniz?

Yorumlar

Tgs yhm. ~ 8 saat önce
Ali bey telsizler patlıyor malum lübnanda olanlar, elimizde olan telsizler patlarmı acaba bilginiz varmı? Bombacı mülayim bu sefer elmaya değilde telsize yerlestirmis olabilirmi bombayı eyvah eyvah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Z kuşağı kemalist ~ 2 gün önce
Ali bey son aylarda web sitenize yapilan hukuki islemleri hatirliyoruz. Ancak bizler sustukca daha da pervasizlasan bir zihniyet mevcut. Destekcileri halk gibi gorunsede kok nedeninden kuresel sermaye cikiyor. Muahelefet olarak taninlarin ise bunlar ile adeta is birligine girmeleri durumu hepten cekilmez hale getirdi. Cekinmeyin her zaman bir yol vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhahaaa ~ 2 gün önce
Sen beni en son gördüğünde neydim, güvenlik müdürü şimdi neyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simdi Kayip eşya memuru ~ 10 saat önce
Herkese mavi boncuk , laf taşıma , dedikodu , yalan beyanlar seni cozduler kimse güvenmez, daha fazla ekmek yok saaana
Komik ~ 3 gün önce
Adamsın gerçekten :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başlangıç ~ 3 gün önce
havalimanı müdürleri yardımcıları farklı şehirlerde havalimanlarında değişiklik görevlendirme rotasyon yapılsın kendisini daire başkanı olarak doğduğunu sananlar değiştirilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni CEO su ~ 3 gün önce
Geçen de söz verilmisti. Birinin abisi engel oldu değişime. 2003 girişli başkanlar dikkat. Birinin sınıf arkadasi yada dedenizin şeyh olması artık sizi kurtaramaz.Huseyin başkan hoş geldin başlasın değişim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 3 gün önce
Torpilli keskin de torpille gitti bu işler böyledir ve yeni gelenler de parti devleti olduğumuzun kanıtıdır yeterli tecrübesi,bilgisi,liyakati olmayana iş,makam vermeye devam etsinler bakalım nereye kadar, sayelerinde ülkenin hali her bakımdan ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bellboy Oguz ~ 3 gün önce
Bagaj tgs ist te birilerine biat ederek yönetici koltuğuna çökenlere, hakkını helal etmeyecek o kadar personel var ki . Yönetici olmak için yüzüne başka , arkasından başka davranan adamlari minibüsçü yönetici yaptı. Adamlarda dil yok vasıf yok , kayıp eşyaya sağdan soldan gelmişler ve maaşları aldılar .Şimdi herkes yolunu değiştiriyor . Yabancı dil bölümünü okuyan personeli bile kaçırdılar . Okadar kalifiye eleman gittiki ve bir çok ta tk da güzel yerlere geldi . Ama senelerce birilerine bellboyluk yapanlarin yönetici olduk ları tgs ist kayip eşyada harcandılar . İnsanların bir duruşu olmalı . Rüzgâra göre yer değiştirtiyorlar . Ama kimlerin minibüsçü ile gelip yönetici koltuklerini gasp ettikleri belli . Devran döner elbet . Bukelemun gib renk değiştirseniz bile size rahat yok . Çalışanların hakları size helal değil . Aldığınız ahlarda bogulun . Çoluk çocuğunuzdan da çıkar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000