24 Haziran 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Uk’e gidip ingilicce ogrenecektiniz ne oldu sahi o is?
  • Serdar bey anlasilir gibi degil olayi cozmesi gereken anlatmasi gereken DHMI genelmuduru ve yardimcisi yok Avrupa hava sahasindaki yok su yok bu .Yonettikleri havasahasinda ,yonettikleri Meydanlarda olup bitenden haberleri yok . Boylemi cozum bulacaklar?
  • sayenizde igada iac yapılamaz oldu. Ciddi bir baskı var bu yüzden. İki Fransa’ya gideceğiz kariyer yapacağız diye arkadaşlarınızı sattınız mutlu musunuz. Aklınızda olsun otoritenin getirdiği her yenilik hava trafikçinin rolünü azaltmakta sizler de masası olmaktasınız çağdaş sen özellikle
  • Akape kendi yarattığı rezalet ortamdan bir kez daha vatandaşa ağır vergiler,harçlar koyarak çıkmayı düşünüyor ama boş. Uçak biletlerini ele alırsak içinde check in,güvenlik havaalanı kullanım,hizmet bedeli, yakıt harcı vs gibi ücretler olduğunu görürüz peki vatandaş bunlar için niye ekstra para ödesin? Uçağa binmek için havaalanına gelmek check in yapmak zorunda olan vatandaş bilete ne diye para veriyor? Havaalanı yapılırken para ödüyoruz kullanırken de. Yurtdışına çıkış haracı da ayrı bir kepazelik. Yurtdışına çıkıyorsa parası vardır versin diye vatandaşı yolunacak kaz görüyorlar tepkisiz,umursamaz vatandaş da hak ediyor.Akape bilerek akaryakıttaki aşırı vergiyi indirmiyor halbuki indirse ekonomiye katkısı çok olacak az da olsa bir canlanma olacak ama o da yok. Ya akape ülkeyi hakikaten çok kötü bir duruma getirdi o yüzden ekonomi batıyor,enflasyon fırlıyor ya da vatandaşa eziyet etmekten hoşlanıyor ya da her ikisi ve vatandaş da eziyetten hoşlanıyor başka izahı var mı?
  • Diyerek kendinizi devamlı pilotlarla kıyas yaparak hak aranmaz, bütün açıklamalarınızda “bana ne bizde pilotlar kadar maaş istiyoruz” diyerek şımarık çocuklar gibi sızlanıyorsunuz. Şunu anlayın yaptığınız iş çok çok farklı, aldığınız riskler farklı(sizin ki risksiz denmiyor, riskli olduğu için 100k üzerinde maaş alıyorsunuz,devlet memuruna göre oldukça yüksek rakam). Adam/saat maaşınız herkesten yüksek emin olun. 12 saat çalış 24 saat istirahat ardından 12 saat çalış 72 saat istirahat. Başka hiçbir meslek grubu böyle haklara sahip değil.. Güzel iş..
  • Haklının yanında olduğunuz için teşekkürler Serdar Bey.
  • Hakkımmm varsa haraaam olsun
  • Serdar bey iyi dedin güzel dedin de eksik dedin. Size iletilmedi belki ama bakan beye EurocontroL'ün giderlerini karşıladığı iki birimin daha oldugu (AIM,ATSEP) iletildi ben digerleri ayrıştırmayayım ve söyle diyeyim Maliyetlerinin bütceye yük olmadıgı üç birim (ATC,AIM,ATSEP). Tşkler.
  • Tu as en partie raison : " Güzellik göecelidir kişiden kişiye değişir " Açlık Evrenseldir : Ruhsal ve Bedensel AÇLIKLAR, Fiziksel Açlıktan Daha Tehlikelidir / Yok Saymakla Yok Edemezsiniz. ' Beni Kahranın Gerçektir ; senin ki Değil ' .
  • Srrdar benim anlamadigim havatrafik kontrolorlerinin ne fetöculugu kaldi ne vatan hainligi . yasadan iyilestirmeyi cikaran yoneticilerin . sendikanin memur sen ve diger derneklerin mesnetsiz kaynaksiz hukuksuz itirazina kulak verip daha once verdikleri sozleri bile unutup isi buraya tirmandiran dhmi yonetiminin hic mi sucu yok ?

HAR(A)Ç

Son zamanlarda artan hayat pahalılığı sebebiyle çalışan ve tek maaşla geçinmek durumunda olan herkes zorda. Tabi ki bunu birkaç yerden maaş alanların anlaması güç.

Sektörümüzde tek başına çalışarak ve aile geçindirmeye uğraşan birçok kişinin farklı yerlerde de çalıştığını öğrendim. Taksicilik, garsonluk, kuryecilik … Hakikaten hoş değil. Bu insanların alın terleri neden verilmez? Bu kul hakkına girmek değil de nedir?

Sektör genelinde başarıdan başarılara koşuluyor. Eee bu başarıda sadece üst yönetimin mi hakkı var? Biraz vicdan!

Yurt Dışı Çıkış Harcı

1 Nisan 2007’de 15 TL, 1 Ağustos 2019’da 50 TL ve 18 Mart 2022’de 150 TL olan yurt dışı çıkış harcına yine zam yapılması gündemde.

20 Mayıs 2024 tarihinde yazdığım “Doğum Günü” başlıklı köşe yazımda aynen şu ifadeleri kullanmıştım.

“Zamlardan herkes şikayetçi. Gelen turistte giden turistte… Yerli turist için zaten olay apayrı bir noktada. Bilet fiyatları ve otel fiyatları uçtu. Yahu bu insanların hiç mi tatil yapmaya hakkı yok? Yurt dışı çıkış harcı bari alınmasın artık. (Eşeğin aklına karpuz kabuğu da düşürmek istemem, sakın zam yapmayı düşünmeyin!)”

Sanıyorum karpuz kabuğu yerine ulaşmış! Yapmayın etmeyin. Zaten her türlü vergi uçak biletlerinin içinden alınıyor. Bir de Türk vatandaşına Türk pasaportuna bu yükü getirmeyin! Pasaport ücretleri deseniz dünyada en önlerde, eee zaten sürekli bir vize alma derdindeyiz, vize ücretleri de almış başını gitmiş. Ne yani yurt dışına çıkana bir darbe de biz mi vuralım deniliyor?

Bilet fiyatlarından haberi olan siyasiler var mıdır acaba? 1,5 saatlik vizesiz gidilebilen şehirler bile 15-20 bin TL. 1500 TL veya 3000 TL hiç fark etmez. Bu harç olayı artık kabak tadı verdi. Kasa boş diyerek farklı yerlere göz dikileceğine asıl bakılması gereken yerlere bakılsın!

Bazı şirketlerin vergi borçları neden siliniyor? Millet iş bulamazken, 40 yerden maaş almak neyin nesi? Bulunmaz Hint kumaşı mı bunlar? İki lafı bir araya getiremeyen, zır cahillere iş yaptırıyorsunuz ya… Ne diyeyim size!

Şu hayata hepimiz bir kere geliyoruz. Herkesin yaşamaya, gezmeye ve tatil yapmaya hakkı var. Ve emin olun bu hak eninde sonunda hak sahiplerine teslim edilecek.

Şimdilik belki trol ordularıyla gündemi sağlayabilirsiniz ancak onun da sonu gelmiş. Sosyal medya devlerinden birinde çalışan tanıdığımdan yakında trollerin ve çakma hesapların kaldırılacağını öğrendim. O zaman göreceğiz akla karayı. Suni büyümelerle zaten nereye kadar giderdi, değil mi?

Gelelim Algıcılara…

Hava trafik kontrolörlerinin başlattığı inisiyatif almadan çalışma faaliyetlerinde yeni bir basamak daha oluşturuldu. Ne emniyet kaldı ne eylem ne de grev. Öte yandan bazı şirketler de kalktı Avrupa kaynaklı ATC problemleri sebebiyle gecikmeler yaşanıyor dedi. Uçak Türkiye sınırları içinde, doğuda şurada burada, zamanında yerinde. Ama İAÇ’yi görmezden gel. Sonra da Avrupa kaynaklı gecikmeler yaşıyoruz de. İyi denemeydi ama kimse yemiyor.

Sendikanın haklı faaliyetlerinden elbette ben ve ailem de etkilendi. Minimum 4 saatlik gecikmeler yaşadık. Ama inanın hoşuma gitti. Çünkü bu insanlar canla başla sarıldılar bu işin peşine. Tek vücut oldular tam tabiriyle.  Böyle bir örneğe tanıklık etmekten mutlu oldum.

İşi farklı yönlere çekmeye çalışanlar da vay efendim grev yapıyorlar vay efendim şirketleri zarar uğratmaya çalışıyorlar gibi algı operasyonları çekiyorlar.

Yılmadan, usanmadan bir kez daha yazıyorum. Bu faaliyet, iş yavaşlatma, grev ya da bir eylem değil. İAÇ dediğimiz olay kurallarla uygun hareket etme şeklidir.

Hep verdiğim örneği bir kez daha veriyorum. ATC’lere kurallar diyor ki; kardeşim sen 20 şişe su taşıyabilirsin. Ama 5 şişe daha fazla da taşıyabilirsin. Ancak fazladan taşıdığın şişelerin mesuliyeti de sana aittir. Yani diyor ki; o fazladan beş şişeyi kırarsan vay haline…

Hava trafik kontrolörleri arkadaşlarımız da diyor ki; biz yıllardan beri fazladan olan bu 5 şişeyi ülkemiz ve şirketlerimiz menfaati doğrultusunda taşıdık. Türkiye’nin hava sayasında inanılmazı başardık. Ancak tüm bunlara rağmen EUROCONTROL üyesi 41 ülke içinde özlük hakları en kötü olan biziz. Bu durumu düzeltin diyorlar.

Kaldı ki bu durum düzeltilirken de devletin kasasından bir şey de çıkmayacak. Üstüne bir de vergilerle girecek.

Birilerinin çıkıp zarar ediyoruz demesine de anlam veremiyorum. Ben ekonomist değilim ama sizinki kârdan zarar olmasın? Bir düşünün isterseniz!

Güzel bir sözle bu haftayı bitirelim;

Pazarcı bağırır kuyumcu bağırmaz,

Eskici bağırır antikacı bağırmaz,

Sadece malı ucuz olanlar bağırır!

Bir insan kendini övüyorsa bilin ki pahalı gözüken ucuz birisidir!

Son olarak varlığı ile onur duyduğum, her daim kendisini örnek aldığım, Kuvayi Milliye sülalesinden gelen, özgür kalem, duayen ve dürüst gazeteci Yılmaz Özdil’i türlü yıpratmalarla al aşağı edebileceğine inanan zır cahillere bir söz de ben söyleyeyim. Avucunuzu yalarsınız!

Yolundan Yılmaz’lara selam olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

HAR(A)Ç

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Icao level 4 ~ 3 ay önce
Uk’e gidip ingilicce ogrenecektiniz ne oldu sahi o is?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
124.350 ~ 3 ay önce
Bulgarın, romenin her yıl gittiği tazeleme eğitimlerine boş beleş adamların engelleri yüzünden 20 yılda bir gidebiliyoruz. Bilmiyorsun galiba dil yeterlilik şartlarını sağlamadan kuruma hava trafikçi giremez. Tüm atc ler kurumun belirlediği seviye üstünde dil bilme mecburiyetindedir. Ah boş kafa ah. Sanıyorsun ki üniversite hazırlık gibi bilmeyen adama beginner dan başlayıp dil öğretecekler.
aydın ~ 3 ay önce
en son dhmi 15 yıl önce 1 aylığına eğitime yolladi, Avrupa'da kontrolörler sürekli gidiyorlar. Demek ki ihtiyaç yok.
Atco00 ~ 3 ay önce
Serdar bey anlasilir gibi degil olayi cozmesi gereken anlatmasi gereken DHMI genelmuduru ve yardimcisi yok Avrupa hava sahasindaki yok su yok bu .Yonettikleri havasahasinda ,yonettikleri Meydanlarda olup bitenden haberleri yok . Boylemi cozum bulacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A cdm ve spvci kontrolörler ~ 3 ay önce
sayenizde igada iac yapılamaz oldu. Ciddi bir baskı var bu yüzden. İki Fransa’ya gideceğiz kariyer yapacağız diye arkadaşlarınızı sattınız mutlu musunuz. Aklınızda olsun otoritenin getirdiği her yenilik hava trafikçinin rolünü azaltmakta sizler de masası olmaktasınız çağdaş sen özellikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence de ~ 3 ay önce
Çağdaş!
Vatandaş ~ 3 ay önce
Akape kendi yarattığı rezalet ortamdan bir kez daha vatandaşa ağır vergiler,harçlar koyarak çıkmayı düşünüyor ama boş. Uçak biletlerini ele alırsak içinde check in,güvenlik havaalanı kullanım,hizmet bedeli, yakıt harcı vs gibi ücretler olduğunu görürüz peki vatandaş bunlar için niye ekstra para ödesin? Uçağa binmek için havaalanına gelmek check in yapmak zorunda olan vatandaş bilete ne diye para veriyor? Havaalanı yapılırken para ödüyoruz kullanırken de. Yurtdışına çıkış haracı da ayrı bir kepazelik. Yurtdışına çıkıyorsa parası vardır versin diye vatandaşı yolunacak kaz görüyorlar tepkisiz,umursamaz vatandaş da hak ediyor.Akape bilerek akaryakıttaki aşırı vergiyi indirmiyor halbuki indirse ekonomiye katkısı çok olacak az da olsa bir canlanma olacak ama o da yok. Ya akape ülkeyi hakikaten çok kötü bir duruma getirdi o yüzden ekonomi batıyor,enflasyon fırlıyor ya da vatandaşa eziyet etmekten hoşlanıyor ya da her ikisi ve vatandaş da eziyetten hoşlanıyor başka izahı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot da pilot ~ 3 ay önce
Diyerek kendinizi devamlı pilotlarla kıyas yaparak hak aranmaz, bütün açıklamalarınızda “bana ne bizde pilotlar kadar maaş istiyoruz” diyerek şımarık çocuklar gibi sızlanıyorsunuz. Şunu anlayın yaptığınız iş çok çok farklı, aldığınız riskler farklı(sizin ki risksiz denmiyor, riskli olduğu için 100k üzerinde maaş alıyorsunuz,devlet memuruna göre oldukça yüksek rakam). Adam/saat maaşınız herkesten yüksek emin olun. 12 saat çalış 24 saat istirahat ardından 12 saat çalış 72 saat istirahat. Başka hiçbir meslek grubu böyle haklara sahip değil.. Güzel iş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı kurumdaki pilotlarla ~ 3 ay önce
eşitlennek isteniyor. Senlik bir durum yok yani. Boş yapna, işini yap.
Pilot da pilot yazana ~ 3 ay önce
Taktınız kafayı pilotlara,sen de eğitim al,pilot ol o maaşları sen de al. Senin gibiler 40 yerden maaş alan torpilli tosuncuklara laf söylesin önce...
Atc ~ 3 ay önce
Haklının yanında olduğunuz için teşekkürler Serdar Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ve memurun aldığı maaş ortada ~ 3 ay önce
Hakkımmm varsa haraaam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkın yok ~ 3 ay önce
O yüzden boşa sallama
Yuri Gagarin ~ 3 ay önce
Serdar bey iyi dedin güzel dedin de eksik dedin. Size iletilmedi belki ama bakan beye EurocontroL'ün giderlerini karşıladığı iki birimin daha oldugu (AIM,ATSEP) iletildi ben digerleri ayrıştırmayayım ve söyle diyeyim Maliyetlerinin bütceye yük olmadıgı üç birim (ATC,AIM,ATSEP). Tşkler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De Temps en Temps ~ 3 ay önce
Tu as en partie raison : " Güzellik göecelidir kişiden kişiye değişir " Açlık Evrenseldir : Ruhsal ve Bedensel AÇLIKLAR, Fiziksel Açlıktan Daha Tehlikelidir / Yok Saymakla Yok Edemezsiniz. ' Beni Kahranın Gerçektir ; senin ki Değil ' .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco00 ~ 3 ay önce
Srrdar benim anlamadigim havatrafik kontrolorlerinin ne fetöculugu kaldi ne vatan hainligi . yasadan iyilestirmeyi cikaran yoneticilerin . sendikanin memur sen ve diger derneklerin mesnetsiz kaynaksiz hukuksuz itirazina kulak verip daha once verdikleri sozleri bile unutup isi buraya tirmandiran dhmi yonetiminin hic mi sucu yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000