21 Ekim 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • O meydana defalarca uçmuş bir pilot olarak mevzunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Boşuboşuna yargılamalar, haberler, sırf millet oyalansın diye
  • Toplum çalışma ensitüsünün bugün açıklanan "en güvenilmez kurumlar" anketi sonuçları: 1) Siyasi partiler 2) Diyanet işleri başkanlığı 3) Adalet Özellikle adalet sistemine olan güvenin düşük olması, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konularında ciddi endişeler olduğunu göstermiyor mu? Bugün bu adaletsizliklere ses çıkartmayanlar yarın kendileri adalet'e ihtiyaç duyduğunda ne yapacaklar?
  • Bravo Ali Kıdık, zor bir konuda çok güzel yazmışşın. Gerçekleri herkez görmeli. Nerede görülmüş kaza faturasının patrona kesildiği. O zaman her otobüs kazasında şirket sahibini hapse atalım. Yada havayollarında her olayda tüm ortaklar sahipler hapse girsin, ortalıkta iş yapacak adam kalmasın, herkez parasını faize altına yatırsın, yatırım yapmasın, iş kurmasın… Nasılsa yabancılar memlekette iş kurup bizi çalıştırmaktan memnun.
  • Konuyu birazcık bilenin şüphesi yok aslında . Günah keçisi ilan ettikleri Yavuz Çizmeci ekmek verdiği binlerce insanın hayır duası ile bunları da atlatacaktır Allahın izmiyle . Gerçekler ortaya er geç çıkar. Ama adaletin zamanında gelmesi önemlidir .
  • Hoca efendin de geberdi ahmet bol-at!!!orada onu yanliz birakma,hemen sende arkasindan git.ee sende az emegi yok fatih universitesinden baslayip thy ye kadar uzanan bir emek bu.atesi bol olsun,Allah yattigi yerde huzur vermesin!!
  • artık korkacak adam kalmadı, adalet geri gelmeli
  • Bizim yöneticilere gelin bakın . Ne maharet var ne de adalet . İstanbul seneledin çakma dincilerden çekiyor ve bir allahın kulu bu emek hırsızlarına dur demiyor . Hepsi bunda ortak olmuş oluyor . Adamcılıkla , yaranmayla şef müdür ol. İşimde olan kimseye yaranmayan adamlar ezilsin altınızda . Gücün adaleti var dediniz gibi . Beter olsunlar insanların emeklerine çökenler . Çoluk çocuğunuzdan çıkınca anlarsınız , insanların emeklerini sömğrmek ne demek . Millet ailesi çocuğu için çalışıyor siz çöküyorsunuz . Sizden de çıkar bagaj hizmetlerine çöken cemaatcılar
  • Sizce nezaman ve ne kadar kar payı verilir bilgisi olan varmi

Maharet mi Adalet mi?

Bu hafta yine can acıtıcı, adalet terazisinin kimin elinde olduğuna dair bir konuyu işleyeceğim. Yine “Gücün adaleti mi, adaletin gücü mü” sorusunu bir kez daha kendinize soracaksınız. Bana göre bir kumpas katliamı göreceksiniz yazıda!

Şöyle önce geçmişe bir dönelim ve hafızalarımızı yenileyelim. Takvim 30 Kasım 2007’yi gösterirken, gece yarısı telefonumuzun çalmasıyla irkilmiş ve Atlasjet Havayolları’nın World Focus Havayolları’ndan kiraladığı uçağın Isparta Havalimanı’na alçalışı sırasında Keçiborlu’da dağa çarparak kaza kırım geçirdiğini öğrenmiştik.

Bu kaza içinde bilim adamlarımızın da olduğu 57 cana mal olmuştu. Çok şey yazıldı, çok şey söylendi, televizyonlarda gösterildi ve herkes kendince yorum yaptı.

Davalar, ardı arkası kesilmeyen duruşmalar. FETÖ’nün en çok itibar gördüğü dönemler. Biz “cemaat” derken birilerinin “Hoca efendi, hizmet erleri” gibi üstün methiyeler düzdüğü dönemler. Hatta THY yöneticilerinin altında FG plakalı araçların cirit attığı süreçler.

FETÖ’cülerin “astığım astık, kestiğim kestik” dönemleri. Kurban bağışı yapanların, maddi destek olanların, onlar adına okul yaptıranların, Türkçe olimpiyatlarına destek olanların ticarette roket gibi fırlama sürecini kastediyorum.

İşte bu kaza tam o dönemin içinde gerçekleşti. Tıpkı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazası gibi.

Ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tam bir güç savaşına dönüşmüştü. Hatta birkaç davayı ben de yerinde izlemiştim.

Adaletin gücü mü, gücün adaleti mi? Aslında buna FETÖ’cülerin adaleti mi desek doğru olur ama sonuç olarak bu duruşmalar devletimizin erklerinden biri olan adaletin resmi dairesinde görülmüştü. İşte tam burada konuşulması gereken, “Yavuz Çizmeci neden hapiste” sorusu olmalı!

Bir havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı  dahi değil sadece yüzde 49 ortaklığı olan ve ticari olarak kurumunu karlı bir şirket olarak işletir ve hissedar olarak yöneticilerine hesap sorar. Bu şirket havayolu şirketi ise ki öyle burada devreye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkilendirdiği form 4 sahibi dediğimiz kişiler devreye girer.

Şirket ortağı olarak veya etkin bir isim olarak istediği kadar diretsin, sorumluluk sahibi form 4 sahiplerinindir. Uçağı uçurmak ise tamamen kaptanın sorumluluğundadır.

Burada mahkeme sürecine dönmek istiyorum.

Bilmem kaç kez duruşma olmuş. Üç kez bilirkişi atanmış. İki bilirkişi raporu Yavuz Çizmeci’yi kusursuz bulurken son bilirkişi raporunda Yavuz Çizmeci’ye kusur atfedilmiş. Mahkemelerde karar verilirken mahkeme başkanı cumhuriyet savıcısından mütalaa ister ve fakat karar hakimlerin uhdesindedir. Mahkeme başkanı beraat karar verse bile diğer iki hakimin ceza istemi olduğunda sağ ve sol tarafta oturan hakimlerin dediği olur.

O halde iki ayrı bilirkişi raporu neden dikkate alınmadı da üçüncü bilirkişi raporu dikkate alındı?

Evet, en kritik soru da bu!

Bir dolu iddia var. Hatta mahkeme tutanaklarına giren kısımları da var. Örneğin bilirkişilerin rüşvet istemeleri. Bu konu mahkeme tarafından nasıl dikkat alınmaz! Açıkçası hukuk faciası.

Peki hakimlerin FETÖ’cü olduğu iddiaları neden dikkate alınmaz. Bir kumpas olamaz mı? Bal gibi de olur.

Hadi diyelim ki birinci derece mahkeme hata yaptı. Peki, Yargıtay sürecine ne diyelim?

Yargıtay’da karar veren hakimlerin FETÖ’cü olmaktan dolayı tutuklanmaları, ihraç edilmeleri de mi hiç dikkatinizi çekmedi.

“Bu yargılama bir kumpastır “ diyecek olan hakim, savcı yok muydu? Yargıtay savcısı dopdolu gerekçe ile kararı Yargıtay ceza kuruluna götürürken, Yargıtay ceza kurulundaki hakimlerin ellerini, kollarını kim bağlamış olabilir ki?

Bu davanın sonucu ve giriş/gelişme bölümleri bana göre tamamen kumpastır. Kesinlikle yeninden yargılamanın yolu açılmalı ve Yavuz Çizmeci de tahliye edilmelidir.

Üstelik yaşlı olması, üstelik hiçbir kusuru olmamasına rağmen hürriyetinin kısıtlanması ne adalet dediğimiz eşitliğin ilkesine ne de ilahi adalet bunu kabul etmez.

Ha siz “Gücün adaleti” diyorsanız, batsın adaletiniz de adamlığınız da!

Maharet mi Adalet mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

eski havacı ~ 1 gün önce
O meydana defalarca uçmuş bir pilot olarak mevzunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Boşuboşuna yargılamalar, haberler, sırf millet oyalansın diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Themis ~ 1 gün önce
Toplum çalışma ensitüsünün bugün açıklanan "en güvenilmez kurumlar" anketi sonuçları: 1) Siyasi partiler 2) Diyanet işleri başkanlığı 3) Adalet Özellikle adalet sistemine olan güvenin düşük olması, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması konularında ciddi endişeler olduğunu göstermiyor mu? Bugün bu adaletsizliklere ses çıkartmayanlar yarın kendileri adalet'e ihtiyaç duyduğunda ne yapacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Yılmaz ~ 1 gün önce
Bravo Ali Kıdık, zor bir konuda çok güzel yazmışşın. Gerçekleri herkez görmeli. Nerede görülmüş kaza faturasının patrona kesildiği. O zaman her otobüs kazasında şirket sahibini hapse atalım. Yada havayollarında her olayda tüm ortaklar sahipler hapse girsin, ortalıkta iş yapacak adam kalmasın, herkez parasını faize altına yatırsın, yatırım yapmasın, iş kurmasın… Nasılsa yabancılar memlekette iş kurup bizi çalıştırmaktan memnun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet herkese lazım ~ 1 gün önce
Konuyu birazcık bilenin şüphesi yok aslında . Günah keçisi ilan ettikleri Yavuz Çizmeci ekmek verdiği binlerce insanın hayır duası ile bunları da atlatacaktır Allahın izmiyle . Gerçekler ortaya er geç çıkar. Ama adaletin zamanında gelmesi önemlidir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi hayirlisi ~ 1 gün önce
Hoca efendin de geberdi ahmet bol-at!!!orada onu yanliz birakma,hemen sende arkasindan git.ee sende az emegi yok fatih universitesinden baslayip thy ye kadar uzanan bir emek bu.atesi bol olsun,Allah yattigi yerde huzur vermesin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ateşi booool olsun ~ 1 gün önce
Bolat ve kadaifçiler başınız sağolsun
tam günü ~ 1 gün önce
artık korkacak adam kalmadı, adalet geri gelmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bagajçı tgs ~ 2 gün önce
Bizim yöneticilere gelin bakın . Ne maharet var ne de adalet . İstanbul seneledin çakma dincilerden çekiyor ve bir allahın kulu bu emek hırsızlarına dur demiyor . Hepsi bunda ortak olmuş oluyor . Adamcılıkla , yaranmayla şef müdür ol. İşimde olan kimseye yaranmayan adamlar ezilsin altınızda . Gücün adaleti var dediniz gibi . Beter olsunlar insanların emeklerine çökenler . Çoluk çocuğunuzdan çıkınca anlarsınız , insanların emeklerini sömğrmek ne demek . Millet ailesi çocuğu için çalışıyor siz çöküyorsunuz . Sizden de çıkar bagaj hizmetlerine çöken cemaatcılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 1 gün önce
Ülke feto sonrası ileriye mı gitti geriye mı gitti. Uzun lafa gerek yok.
Bukalemun ~ 1 gün önce
Bukalemun gibi renk değiştiriyorlar . Dönemin adamı oluyorlar . Üstlerinin seyahatlerinde onların çantasını taşıyarak müdür oluyor adamlar . Bellboy müdürler var . Dil bilmeyen ama işçiye memur olmak için dil şartı koyan koordinasyon şefler var . Kula kulluk yapanların olduğu yer olmuş ,Bagaj çiftlik gibi olmuş . Her birimden gelip bagaja yönetici olan ama kendi biriminde yükselemeyen memurların işçilerin olduğu birim .
Terminatör ~ 2 gün önce
Sizce nezaman ve ne kadar kar payı verilir bilgisi olan varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs irfan ~ 1 gün önce
Kardasim büyük ihtimalle 50 vericekler sırayla 30 40 verdiler versinlerde ocağı bulmasi kötü olur gönül isterki 100 bin versinler ama zor aralik sonuna doğru miktari açıklar Ahmet başkan ocağın 8 indede hesablara yatar
ne alaka ~ 1 gün önce
bu haberle ne alakası var bu yorumun, önce haberi okuyun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000