29 Temmuz 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Yabancı ATC personeli alınmalı
  • Kamunun neredeyse tüm kurumlarından Dahmi ye neden tepki var? KGM sinden EGM sine herkes Dahmi de şoför olayım yeter diyor ? Neden Dahminin düz memurunun diğerinden ne farkı var? SGK da PTT çok daha fazla kamu hizmeti yapılıyor.
  • Sadece bir meslek grubunu savunan yazılar yazıyorsunuz. Eurocontrol tarafından maliyetinin tamamı karşılanan kadrolar ATC, AIM ve ATSEP. Daha detaylı bilgi isterseniz DHMİ den alabikirsiniz. Ama siz ısrarla sanki seyrğsefere hiznet eden sadece ATC imiş gibi yazıyorsunuz ve onların hakkını savunuyorsunuz.
  • Cumhurbaşkanı THY-sendika olayını çözdü'den sonrasını okumadım. TİS'in tüm maddeleri üzerinde anlaşıldı ve imzalandı da bizim haberimiz mi yok? Tam 8 aydır imzalanamayan bir TİS var ortada. Neredeyse yeni TİS'in imzalanma vakti geldi, daha ortada mutabık kalınan madde yok, eskisi üzerinden yürüyor işler.
  • Sayın editör. Hakaret içermeyen yazara karşı eleştirel yorumlar i neden yayinlamiyirsunuz. Sizin haksız bir şekilde susturulmaya calisilmaniz nasıl bir basın hakkı ihlali ise aynı şekilde secici bir şekilde yorumlara yer vermeniz de bir hak ihlalidir ve etik değildir.
  • Türkiye'deki hangi çalışan avrupadaki eşdeğer işi yapanla aynı ekonomik standartta yaşayacak ücreti alıyor ki sen alasın kardeşim ya!? Türkiye'de yaşadığını ve bu ülkenin şartlarının avrupadan çok farklı olduğu unutma.
  • Ne yazık ki bakan ersoy da benzer bir taktikle olayı erteleme yoluna gidiyor. Zaten ulaştırma bakanının verdiği sözle çözülemeyen olay turizm bakaniyla cozulecek değil ya. Uraloglu alınır. Meclis kapandı zaten. Ama... ama bir çözüm yolu görünüyor. Daha önce Birdalın yaptığı gibi yk kararıyla önce bir avans verilir sonra meclis açılınca pilotların yanına yazarsınız ve 4200ü verebilirsiniz. He diğerleri mi? Onu mehmet şimşek düşünsün.
  • Acaba yazıyı yazarken kendisi inanıyor mu kendi söylediğine? :)
  • Ülkeye bunca parayı sokma, ubakın altını oymaya çalış. Bir de yalan haber yaptır. DDK yumruğu indirdiğinde göreceğiz acar ve abisi
  • Geçen hafta yazdığınız yazıdan sonra Bolu belediyesi yere çöp atanlara ceza kesmeye başladı. Umarım tüm belediyeler örnek alır

SANIK

Hava trafik kontrolörleri olayında yeni bir gelişme yaşandı. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve düğmeye bastı. Hatırlayacağınız üzere arapsaçına dönen Türk Hava Yolları ile sendika olayını da yine kendisi çözmüştü. Acaba alt kadrolar neden bu işi çözemiyor?

Şöyle biraz geriye gidersek, başta Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, HTK-SEN yönetimiyle görüşmüşlerdi. Buradaki görüşmeler neticesinde de haklı faaliyet İAÇ’ye ara verilmişti. Ara verilmesinin sebebi elbette verilen sözlerdi.

Gelelim yakın geçmişe… Yerel seçimlerden sonra işin çözüleceğine dair vaat verenler bir baktık ki, İAÇ’nin etkisi yok, önemli bir durum yok dedi. Biz bu konuyu artık konuşmayacağız bile diyenler oldu.

Kışın ortasında düşük sezonda 3 gün de bile etkili olan İAÇ, yazın ortasında yüksek sezonda mı etkili olmuyor? Buna elbette kimse gülmedi bile… Düpedüz bir algı çalışması. Bu şekilde bir algı çalışması ile elde edilmek istenen elbette sendikanın ve tüm hava trafik kontrolörlerinin tek vücut olarak karşılarına çıkmalarından kurtulma isteği idi. Dağıldılar mı? Elbette hayır ama üstüne üstlük daha da sıkı sıkıya sarıldılar.

Şimdi gelelim bugüne… Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, hem havacılığı hem de turizmi çok iyi bilir. Ülkemiz için çok başarılı işlere imza atıyor. Ve kim ne derse desin hava trafik kontrolörleri ile ilgili durumun gayet farkında. Herkesin malumu… Bu durumu da Cumhurbaşkanına iletti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da durumun ivedi olarak çözülmesini, gerekenin yapılmasını ve sorumluları hesaba çekin talimatını verdi.

Bu işin çözümü belli. Bir tek kararla hava trafik kontrolörleri pilotların yanına yazılırsa bu iş biter. Zaten talepleri de hep bu yöndeydi. Daha sonra kurumsal değişiklik yapılabilir. Ne maliyeye ne de devlete bir zararı olmayacak bir uygulama olur. Kaldı ki artısı da olacak. Dolaylı olarak devletin kasasına vergilerle para akışı sağlanacak.

Kaba olarak bir hesap yaptığımda şirketlerimizin toplam da kârdan zararları 300 milyon Euro civarında olabilir. Buradan bile hava trafik kontrolörlerimizin değeri anlaşılabilir. Yıllardır var güçleri ile çalışıp şirketlerin ve devletimizin kasasına fazladan kaynak girmesini sağladılar. Ve elde ettikleri bugüne kadar hep boş vaatler.

Boş vaatlerle oyalandıkları yetmiyor gibi devlete şantaj yapıyorlar, vatan hainleri gibi ithamlarla ihanetle suçlanıyorlar. Bu sıfatların asıl sahipleri bana kalırsa bunları söyleyenlerdir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sorumluları hesaba çekin derken, sanıyorum bu işin bu raddeye gelmesine sebep olanlardan bahsediyordur. Aksi bir durum olmasının ihtimali yok. Eee bu durumda da DHMİ yetkilileri başta olmak üzere tüm yetkililer sanıyorum hesap verecektir. Hesap vermelerinin yanında belki de koltuklarından da olacaklardır. Bunu bekleyip göreceğiz.

Sizleri bilmem ama Mehmet Nuri Ersoy’un olaya müdahil olmasıyla benim içim rahatladı. Bu işi tereyağından kıl çeker gibi çözeceğinden adım gibi eminim.

Antalya’da yarım saatin altında taksi yapan kaç uçak var? Rötarların sebebi Avrupa hava sahası mıymış? Ronaldo gol atmış ondan mı taksi süreleri uzamış… Algı operasyonunuzu yesinler!

Aldığım haberlerde bazılarının olayı farklı şekilde çözme eğilimleri olduğunu öğrendim. Boşuna uğraşmayın. HTK-SEN adeta bir sendikacılık destanı yazıyor. Birliklerini bozmaya gücünüz yetmez.

Sanık sandalyesine oturması gereken zati muhteremler! Kendi koltuklarınıza hava trafik  kontrolörlerini oturtmaya çalışmayın! Bunca yıldır emekleri yok sayılanların elbet bir gün hesabını verecektiniz. O gün de geldi…

Şimdiden geçmiş olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SANIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Ali ~ 1 ay önce
Yabancı ATC personeli alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet Dahniden Bıktı ~ 2 ay önce
Kamunun neredeyse tüm kurumlarından Dahmi ye neden tepki var? KGM sinden EGM sine herkes Dahmi de şoför olayım yeter diyor ? Neden Dahminin düz memurunun diğerinden ne farkı var? SGK da PTT çok daha fazla kamu hizmeti yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 2 ay önce
Sadece bir meslek grubunu savunan yazılar yazıyorsunuz. Eurocontrol tarafından maliyetinin tamamı karşılanan kadrolar ATC, AIM ve ATSEP. Daha detaylı bilgi isterseniz DHMİ den alabikirsiniz. Ama siz ısrarla sanki seyrğsefere hiznet eden sadece ATC imiş gibi yazıyorsunuz ve onların hakkını savunuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diego ~ 2 ay önce
Cumhurbaşkanı THY-sendika olayını çözdü'den sonrasını okumadım. TİS'in tüm maddeleri üzerinde anlaşıldı ve imzalandı da bizim haberimiz mi yok? Tam 8 aydır imzalanamayan bir TİS var ortada. Neredeyse yeni TİS'in imzalanma vakti geldi, daha ortada mutabık kalınan madde yok, eskisi üzerinden yürüyor işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Editör ~ 2 ay önce
Sayın editör. Hakaret içermeyen yazara karşı eleştirel yorumlar i neden yayinlamiyirsunuz. Sizin haksız bir şekilde susturulmaya calisilmaniz nasıl bir basın hakkı ihlali ise aynı şekilde secici bir şekilde yorumlara yer vermeniz de bir hak ihlalidir ve etik değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİM ALIYOR Kİ ~ 2 ay önce
Türkiye'deki hangi çalışan avrupadaki eşdeğer işi yapanla aynı ekonomik standartta yaşayacak ücreti alıyor ki sen alasın kardeşim ya!? Türkiye'de yaşadığını ve bu ülkenin şartlarının avrupadan çok farklı olduğu unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tereyağ ~ 2 ay önce
Ne yazık ki bakan ersoy da benzer bir taktikle olayı erteleme yoluna gidiyor. Zaten ulaştırma bakanının verdiği sözle çözülemeyen olay turizm bakaniyla cozulecek değil ya. Uraloglu alınır. Meclis kapandı zaten. Ama... ama bir çözüm yolu görünüyor. Daha önce Birdalın yaptığı gibi yk kararıyla önce bir avans verilir sonra meclis açılınca pilotların yanına yazarsınız ve 4200ü verebilirsiniz. He diğerleri mi? Onu mehmet şimşek düşünsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 2 ay önce
Acaba yazıyı yazarken kendisi inanıyor mu kendi söylediğine? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DDK ~ 2 ay önce
Ülkeye bunca parayı sokma, ubakın altını oymaya çalış. Bir de yalan haber yaptır. DDK yumruğu indirdiğinde göreceğiz acar ve abisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöp cezası ~ 2 ay önce
Geçen hafta yazdığınız yazıdan sonra Bolu belediyesi yere çöp atanlara ceza kesmeye başladı. Umarım tüm belediyeler örnek alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000