Türkiye’nin 2023’te ortaya çıkması planlanan yerli uçak projesinde en önemli unsurlardan biri olarak görülen kabin içi eğlence sistemleri için tarihi bir adım atılıyor. THY Teknik ve Havelsan ortaklığında geliştirilen SKYFE dünya devlerine kafa tutacak.
Falcon 900 ve Falcon 900EX Easy iş jetlerinin EASA Part-145 ve SHY-145 bakım yetkisini 2014 başı itibarı ile kabiliyetleri arasına katan Amac Aerospace Turkey, Falcon 2000 bakım yetkisini de aldı.
Boeing 787-9 Dreamliner modelinin ticari uçuşlardaki güvenliği, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından tescil edildi.
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde SHGM'nin EASA Part-147'si olan okullara uyguladığı sistemi ele alarak Başbakan'ın uçağı ve 3. havalimanı konusuna da değindi.
Otomobil fiyatına yerli uçak yapıp satma vaadinde bulunan Türk Hava Kurumu, henüz sözünü ettiği uçağa ilişkin somut bir açıklama yapmadı ancak akıllarda şimdiden onlarca soru oluştu. İşte THK’nın üreteceği uçağa ilişkin akıllardaki soru işaretleri...
AMAC Aerospace Turkey’in, havacılık hizmetleri alanına yaptığı hızlı ve başarılı girişten sonra, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki tesisine, Dassault Falcon tarafından ‘Yetkili Servis Merkezi’ statüsü verildi.
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde Soma kazasını ve havacılıktaki benzer durumları ele aldı. İnan, Soma kazasındaki ihmalleri sıralarken, havacılıktaki denetim mekanizmasına da vurgu yaptı.
Arel Üniversitesi ile ATAC-İST (Aviation Training Academy & Consulting) arasında uçak bakım eğitimleri konusunda işbirliği yapılmasını ön gören niyet mektubu, AREL Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çivi ile ATAC-İST Genel Müdürü Ahmet Çakıroğlu tarafından imzalandı.
İstanbul Atatürk Havalimanı yeni kargo bölgesinde yer alan tesisini tamamlayan ilk firma olan ATS Team, tesisleri ile EASA denetçilerinin takdirini kazandı.
Türk Hava Yolları’nın da pilotaj eğitimi için öğrenci gönderdiği ABD’nin saygın uçuş okullarından Florida Institute of Technology (FIT) Aviation, EASA ATO yetkilendirilmiş eğitim merkezi sertifikası aldı. Uçuş okulu aynı zamanda filosunu da genişletti.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Yunan Sivil Havacılığı tarafından yetkilendirilen Part 147 organizasyonu HATA'nın yetkilerinin askıya alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayınlanan SHT-6A 50 Revizyon 6’da günlük iniş sayısının 5’den 6’ya çıkarılmasını öngören değişiklikle ilgili TALPA’nın girişimleri sonuç verdi.
VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey, Falcon 900 ve Falcon 900EX Easy serisi uçaklara dair mevcut SHY-145 yetkisine, EASA Part-145 bakım yetkisini de ekledi.
Pilot Oben Oğultarhan, tek motorlu uçakların gece uçuş yasağı olduğu şeklindeki algının yanlış olduğunu belirterek, “ Ticari olmadığı sürece tek motorlu uçaklarla gece uçuşunun önünde hiçbir engel yok” dedi.
Yerli üretim ilk uçak koltukları ocaktan itibaren mevcut uçaklara monte edilecek. Temmuz 2015’ten itibaren fabrika çıkışlı uçaklarda da bu koltuklar kullanılacak.
İsviçre’deki Basel merkezli dünyanın en büyük VIP dönüşüm, bakım ve modifikasyon merkezi AMAC Aerospace’nin Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan iştiraki AMAC Aerospace Turkey, Türkiye’deki faaliyetleri ve hedeflerini AirportHaber’e anlattı.
Yolculardan gelen yoğun talep göz önünde bulundurularak alınan karar sayesinde, uçuş esnasında internet hizmetlerinden faydalanmak, elektronik posta göndermek, sosyal ağlarda dolaşmak ve mesaj göndermek daha kolay hale gelecek.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, HÜRKUŞ'un seri üretimi konusunda alınan kararın Türk havacılık sanayi açısından çok önemli olduğunu belirterek, İlk HÜRKUŞ'un, sözleşmeyi takiben dördüncü yılda verileceğini bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü (HUTGM), yerli uçak üretimiyle ilgili yol haritasında tip ve model konusunu netleştirdi.
Görülen odur ki devlet ve üniversitelerimiz, sorunların birazının farkında. İleriye doğru adım atabilmek için ise, yasa gerekiyor. Sivil Havacılıkta yasa, hep lisans sahipleri uygulayıcılar tarafından yapılmakta olduğundan (ICAO, EASA, FAA, CAA, TCCA, CASA, NZ CAA ve dahası hep NPA usulü çalışırlar), biz de yasalarımızı lisanslı profesyonellerin yasa oluşturabilmesi için ana katılımcı olmalarını sağlama yönünde düzenlemeliyiz...
Hava İş Sendikası HABOM ve MNG personeline bir çağrıda bulundu. Sendika, çalışanların Çelik-İş'e üye olmaya zorlandıklarını belirterek, 'size bu sendikadan ne fayda gelir' dedi...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yerli uçak yapımı için çıkarılan yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından geliştirilen turboprop motorlu eğitim uçağı ‘Hürkuş’, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) geçici tescili alarak yerde hızlanma testlerine başladı. İlk uçuşun bu ay sonunda yapılması planlanıyor...
Hava İş Sendikası, HABOM ve MNG Teknik'te işçilerin zorla Çelik İş Sendikası'na üye yapılmak istendiğini öne sürerek, " Çalışanlar bu oyuna gelmesin" çağrısında bulundu.
Türk Hava Yolları Teknik AŞ, ek tip sertifikasını alarak kabin içi ve aviyonik alanlarda değişiklik ve tamir yetkisi kazandı. Yetkinin ne anlama geldiği bu ayki Teknik A.Ş dergisinde detaylarıyla açıklandı.
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan bu hafta köşesinde THY'de devam eden grev sürecinin yanısıra SHGM'nin yanlış yaptığını düşündüğü bazı hassas noktalara değindi. Pilotlara verilen ingilizce lisanslarında yapılan hataları öne çıkaran İnan, 'EASA'ya kul köle olmayı bırakın' dedi...
Airbus’ın 43 yıllık tarihinde yeni bir sayfa açıldı, dünyanın en verimli çift motorlu uçağı A350 XWB bugün Toulouse Blagnac’ta yerel saat ile 10:00’da ilk kez gökyüzüne çıktı.
Türk Hava Yolları’nda 15 Mayıs günü başlayan grevde şu ana kadar birçok uçuşta usulsüzlük olduğunu ifade eden şikayetler EASA’yı harekete geçirdi. EASA, Türk sivil havacılığına, “ Araştırın” dedi...