16 Eylül 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Her güzel şey bitermiş bir gün öğretilir

Malumunuz DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin görevden alındı. Haftalarca yazılar yazdık, çizdik. Hava trafik kontrolörlerinin sorunları çözülmedi, meydanlardaki problemler büyüdü gitti, ihaleler vs. derken 2019 yılında geldiği görevden alındı. Demek ki hem müşteri hem patron olunmuyormuş.  

Ne söyleyelim ki, her güzel şey bitermiş bir gün öğretilir.

DHMİ Eski Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medyayı da iyi kullanırdı. Hatta X sosyal medya hesabının ismi de “dhmikeskin” idi. Arka plan resmi de DHMİ içerikliydi. Görevden alınır alınmaz tak diye uçak resmi yüklendi. Acaba bir havayoluna mı geçecek diye şüphe uyandırdı. Hoş bu tür dedikodular da fazlaydı. Ancak bu kadar olaydan ve iddialardan sonra zor gibi gözüküyor. Yine de belli olmaz. Günümüzde olmazlar oldurtulabiliyor. Benim merak ettiğim ise Türk Hava Yolları’ndaki yönetim kurulu üyeliği ne olacak?

Bu iddialar elbette bir gün aydınlatılacaktır. Kimler neler yapmış, kimler hangi ihalelerde bulunmuş hepsi çıkar. Bunca yıldır çıkmıyorsa vardır bir sebebi ama elbet çıkar!

Haa bu arada X sosyal medya hesabını Sayın Keskin kullanmaya devam eder mi bilemiyorum ama bu durum Türk Hava Yolları’na da örnek olmalı. Geçen hafta yazdığım üzere açıklamalar şahsi hesaplardan yapılmamalı. Neden kurumsal bir hesap açılmıyor? THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİ olabilir. THY BASIN olabilir. Neden bu inat?

TEBRİKLER

DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Enes Çakmak oldu. DHMİ Genel Müdür Yardımcılığına da Mustafa Akkaya atandı. Kendilerini yeni görevlerinden dolayı tebrik ediyorum. Umudum DHMİ’deki kanayan yaralara merhem olmalarıdır.

Hep söylediğim gibi, gördüğüm yanlışlıkları ilk olarak muhataplarıyla paylaşır, daha sonra çözülüp çözülmediğini izlerim. Daha sonra da çözülmez ise yazarım. Amacımız bir kuruma ya da kişiye zarar vermek değil, yanlış olanın düzeltilmesine ön ayak olmak. Bu sebeple kim olursa olsun her zaman destek vermeye hazırım.

Örneğin bugün katıldığım bir etkinlikte sosyal medya fenomenlerinin anında yayınlayacağı bir konuyu ilgililere ilettim. Derhal aksiyon aldılar. Mutlu oldum. Sorunun üst yönetim tarafından bilinmesi halinde çözüm öyle ya da böyle geliyor.

EMIRATES ISTANBUL GOLF CUP 2024

Emirates İstanbul Golf Cup 2024 Pazar günü görkemli bir şekilde ve hoş bir atmosferde gerçekleştirildi. Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Mehmet Gürkaynak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvada İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen de yer aldı.

Mehmet Gürkaynak’ın ve Emirates Türkiye ekibinin misafirperverliği olağanüstüydü. Selahattin Bilgen ve İGA ekibinin de mütevazi tavırları ve hoş sohbetleri ile ortam daha da güzelleşti. Sektörümüze örnek olacak bir etkinlikti. Umarım bir gün sektör paydaşlarının tamamını bu şekilde görürüz.

Haftaya görüşmek üzere…

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

Her güzel şey bitermiş bir gün öğretilir

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000