14 Ekim 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Merhaba Çetin Bey, Görüşümü bir önceki konuya bağlamışım. Özür diliyorum. Onu iptal edermisiniz. Ben sizin yazdıklarınızın doğru olduğuna samimiyetle inanan biriyim. Yorum yazmayı sevmiyorum. Şimdiye kadar bu size yazdığım 3. not. İlk ikisinde de notum çok kısaydı. (5 x 5). Haliyle cevap bile vermediniz. Bu haftaki yazınızı okuyunca duraksadım. Evet sizin kelimeleriniz, noktalamalarınız, az da olsa kullandığınız deyimler vardı ama yine de yazıyı sanki başka biri yazmış gibiydi. Bu ara bizlere tanıttığınız İsmail Bey’in size yardımcı olduğunu biliyorum. Siz yazmıştınız. Bu yardımcı olma neleri kapsıyor tabii ki bilmiyorum. Sizin araştırmacılığına, konu bulmaktaki ustalığına inandığınız bu arkadaşınızla birlikteliğinizi bir esasa bağlasanız, okur da bu yazıyı İsmail Bey mi yoksa senelerin Çetinimi yazdı acaba diye düşünmese daha iyi olacak galiba. Ne dersiniz?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Liyakatsiz ama bol... torpilli kadrolara da değinseydiniz. Çoğu yüzünden sivil havacılık sektörü ve yolcylar ciddi mağduriyetler yaşadı, yaşıyorlar ama dinleyen kim
  • yahu ben ssektorden degilim ama ajetin aylar once satildigini biliyorum, sizler hesapta havacilik yazari olacaksiniz. swap diye gelen paralar ajetin den bulundugu bazi assetlerin satis bedeli
  • ( Çetin Özbey) Anlayamamanızı doğal karşılıyorum. Hayret etmedim. Bir yazıda İsim vermeden birinden bahsetmek, aslında yazının tarzına ve amacına bağlı olarak zor bir şey değil. Kişinin ismi ve kişisel bilgileri ve ayrıntıları yerine davranışlarına, düşüncelerine odaklanarak genel ifadeler kullanmak sureti ile yapılan isimsiz bir anlatım kişinin kimliğini belirsizleştirirken yazıda işlenen konuyu daha etkili hale getiriyor. Eğer yazıda bahsedilen konu menfi ve tasvip edilemeyecek bir hususu dile getiriyorsa hiç kimse anlatılanı üstlenmek bu benim demek istemeyecektir. Pek ihtimal vermiyorum ama anlamış olmanızı diliyorum.
  • pagsus a karşı kurulan bir şirket diye de ekleme yapabilirdiniz!:)
  • Dün A. Bolat'a bir mail attım. Seni imana getirmenin yolunu bulmuş. Tebrik ettim. Bundan sonra 2 ayda bir senden sistemli bir şekilde şikayetçi olacak. Şöyle bir savcılığa gidip ifade vereceksin. Neden mi? Yalan, iftira vb. Bak ne güzel efendi gibi yazılar yazabiliyormuşsun? Seni kutluyorum. Tabii Ahmet beyi de. Senin bu kabiliyetini ortaya çıkartacak bu adımı attığı için. Dikkat et bundan sonra yazılarında değil Ahmet ismi, A ve B ile başlayan kelimelere fazla rağbet etme. Ne olur ne olmaz. Aferin sana. Bilal'e de selamlarımı ilet.

AJET’ İN STRATEJİK ÖNEMİNİN BOYUTLARI





Bildiğimiz üzere AJet (AnadoluJet) Türk Hava Yolları’ nın alt markası olarak 2008 yılında kurulmuş düşük maliyetli havayolu taşıyıcısı. Türkiye’nin iç hatlar uçuşlarına ve bazı dış hat destinasyonlarına hizmet veren AJet, Türkiye’nin hava ulaşım altyapısında stratejik bir role sahip olup bunun birkaç başlık altında incelenmesi mümkün.

Yerli Hava Ulaşımını Yaygınlaştırma AJet ‘in temel misyonlarından biri, Türkiye'nin dört bir yanına uygun fiyatlı hava ulaşımı sağlamak ve İç hat uçuşları ile özellikle Anadolu’nun çeşitli illerine yapılan seferlerle, büyük şehirlerle kırsal ve orta ölçekli şehirler arasındaki bağlantıyı daha da güçlendirecektir ki bunu sağlamakta olduğu açıktır.

Bölgesel Erişilebilirlik: AJet, Türkiye’nin büyük şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezlerden Anadolu’nun daha az gelişmiş bölgelerine seferler düzenleyerek bu şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Böylece, daha az gelişmiş bölgelerin metropollere entegrasyonu kolaylaşacak ve iç turizm hali ile desteklenmiş olacaktır.

Uygun Fiyatlı Ulaşım: AJet ’in düşük maliyetli modelle çalışması, hava yolculuğunu geniş kitleler için daha erişilebilir hale getiriyor. Özellikle demiryolu ve karayolu taşımacılığına oranla daha hızlı seyahat imkânı sunan havayolu ulaşımı, Maliyetlerin sıkı takibi ile AJet orta gelirli vatandaşlar için bile uygun bir seçenek haline gelecektir.

Bölgesel Kalkınma ve Ekonomik Büyüme: AJet ’in yaygın uçuş ağı, Türkiye’nin bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Uçuşların daha fazla şehre ulaşması, yerel ekonomileri canlandırırken bölgesel ticaret, turizm ve yatırım olanaklarını artırmaktadır.

Turizm Sektörünün Desteklenmesi: AJet, sadece büyük turizm merkezlerine değil, aynı zamanda potansiyel turistik bölgeler olan küçük şehirlere de seferler düzenleyerek iç turizmi canlandırmaktadır. Kapadokya, Antalya, Trabzon, Van gibi önemli turizm destinasyonlarına uygun fiyatlı uçuşlar sunarak bu şehirlerin yerli turist çekmesine katkı sağlayacağı mutlaktır.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Destek: AJet, büyük şehirlere ulaşım kolaylığı sağlayarak KOBİ’lerin dış pazarlarla olan bağlantılarını güçlendireceği düşünülmektedir. Özellikle Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezlerine olan uçuşlar, iş dünyasının bu merkezlere daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmasına ve de işlemesine olanak tanımış olacaktır.

İstanbul ve Ankara’yı Bir Ulaşım Merkezi Olarak Olduğundan güçlü kılmak: AJet, özellikle İstanbul ve Ankara’yı Türk Sivil Havacılığının önemli birer merkezi olma konumunu muhafaza etmelerini sağlayacak, bunun devamlılığını sürdürecek stratejik bir role sahiptir. THY’nin bu iki büyük merkezden yaptığı uluslararası uçuşlara ek olarak, AJet, bu merkezlerimizden ülkemizin dört bir yanına ulaşımı temin ederek iç ve dış hatlar arasında entegrasyon sağlanmak gibi önemli bir görevi zaten sürdürmekte olup, sıkı iş birliği içinde olduğu Türk Hava Yolları ile yarattığı sinerjinin bu havalimanlarının uluslararası alanda daha da güçlenmelerine katkı sağlayacağı mutlaktır. Özellikle Ankara’ya Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden düzenlenmekte olan AJet uçuşları ile daha sık ve ekonomik ulaşım sağlanması devlet işlerinin takip ve ifası açısından da Türk Halkına büyük kolaylık sağlamayı sürdürecektir.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rolü: AJet, İstanbul’un iki havalimanından da uçuşlar düzenleyerek şehrin hem iç hem de dış hat uçuşları için bir merkez konumunu sürdürmesine katkı sağlayacağı mutlaktır. Esasen söz konusu havalimanlarımızın zaten mevcut olan bu konumunu pekiştirecektir demek daha doğru bir ifade olacaktır. AJet, Sabiha Gökçen Havalimanından yürüteceği operasyonları ile bu havalimanının potansiyelini daha da artıracağı kabulü zorunlu olan bir gerçektir.

Pandemi ve Kriz Dönemlerinde Dayanıklılık: COVİD 19 sırasında bazı havayolu şirketleri operasyonlarını durdururken Ajet düşük maliyetli uçuş modelini sürdürerek Türk Hava Taşımacılığının devamlılığının sağlanmasına katkıda bulunmuş ve yaşanan bu olağanüstü durumun ekonomik etkilerini azaltmıştır.

Dış Hatlarda Büyüme Potansiyeli: AJet, başlangıçta iç hatlar odaklı olsa da son yıllarda dış hatlara da açılarak özellikle Türkiye’ye komşu olan ve turizm potansiyeli taşıyan ülkelere seferler düzenlemeye başlamıştır. Bu durum, Türkiye’nin uluslararası havacılık ve turizm sektörü için stratejik önemini artırır.

Orta Doğu, Kafkasya ve Avrupa Bağlantıları: Özellikle Orta Doğu, Kafkasya ve Balkanlar gibi Türkiye’ye yakın bölgelere yapılan uçuşlarla dış ticaret, kültürel bağlar ve turizm desteklenir. AJet’ in bu alanlarda büyüme stratejisi, Türkiye’nin bölgesel havacılıkta rekabetçi konumunu güçlendirecektir.

Türk Hava Yolları'nın Stratejik Uzantısı: AJet Türk Hava Yolları’ nın düşük maliyetli segmentteki stratejik bir uzantısı olarak hizmet vermektedir. Türk Hava Yolları’nın globalde premium hizmet sunan ve uzun mesafeli uçuşlarda öne çıkan bir marka olmasının yanı sıra, AJet iç hatlarda ve kısa mesafeli uçuşlarda Milli Havayolumuzun operasyonel maliyetlerini optimize ederek şirketin karlılığını hali ile artırmaktadır. Önümüzdeki süreçte Ajet’ in bu konuya daha büyük önem vermesi beklenmektedir.

Maliyet Verimliliği: AJet, Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağı ve operasyonel altyapısını düşük maliyetli uçuş modeli ile optimize etmekte ve şirketin genel operasyonlarını daha verimli hale getirerek fiyat hassasiyeti yüksek olan yolcular için bir çözüm sunmaktadır.

Yerli ve Milli Havacılık Altyapısının Gelişimi: AJet ’in sağladığı ve sağlayacağı başarısını Türkiye’nin yerli ve milli havacılık stratejisinin bir parçası olarak değerlendirmek gerekir. Ülkenin sivil havacılık altyapısının güçlenmesine katkı sağlayan Ajet’ in çalışmaları bu açıdan da gözlem altında bulundurulmalı ve desteklenmelidir.

Milli Teknoloji ve Uçak Kullanımı: AJet, Türk Hava Yolları’nın geniş uçak filosunun daha etkin kullanımına imkân sağlarken uçakların yerli bakım ve onarım altyapısını desteklemektedir. Türkiye’nin havacılık sanayisinde büyümesine katkı sağlayan bu süreç mutlak ülkemizin stratejik hedefleri ile örtüşür.     

AŞAĞIDAKİ LİNKTE VİRAL PAZARLAMA KAPSAMINDA HAVAYOLU İŞLETMELERİ MÜŞTERİLERİNİN ŞİKÂYETLERİNİN İNCELENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA BULDUM ARAŞTIRMA TARİHİ 2016 NE YAZIK Kİ DAHA YENİ YAPILMIŞ BİR ÇALIŞMA BULAMADIM. AMA ŞİKÂYET FORUMLARINI ARAŞTIRDIĞIM ZAMAN MAALESEF AYNI SORUNLARIN DEVAM ETTİĞİNİ BÜTÜN HAVA YOLU ŞİRKETLERİ İÇİN SÖYLEYEBİLİRİZ.   

( https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/532013)

Yukarıda linki sunulan araştırma Türkiye’deki bütün sivil havayolu şirketlerini kapsıyor. Dileyenler linke tıklayarak çalışmanın tamamını inceleyebilir.

A JET İLE İLGİLİ KULLANICILARIN EN YAYGIN ŞİKÂYET KONULARI:

Sürekli Rötarlar: Yolcuların en sık dile getirdiği sorunlardan biri, uçuşların sık sık ve uzun süreli rötarlar yapması. Bu rötarlarla ilgili olarak yeterli bilgilendirme yapılmadığı, yolcuların bekletildiği ve planlarının aksadığı belirtiliyor​

Bilet ve İade Sorunları: Bilet iptali ve para iadesi konularında kullanıcılar büyük sıkıntılar yaşıyor. İptal edilen uçuşlar sonrası ya da değişiklik yapıldığında ödemelerin gecikmesi veya hiç yapılmaması şikayetlerin bir diğer önemli kısmını oluşturuyor​.

Müşteri Hizmetleri: Müşteri hizmetlerine ulaşmada yaşanan zorluklar ve çözüm odaklı olmayan yaklaşımlar da şikayetler arasında sıkça yer alıyor. Özellikle, bilet iptali veya rötar durumlarında yeterli bilgilendirme yapılmadığı ve yolcuların mağdur bırakıldığı ifade ediliyor.​

MEVCUT ŞİKAYETLERİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ATILABİLECEK BAZI ADIMLAR:

Daha iyi iletişim ve bilgilendirme: Rötar ve iptal durumlarında yolculara daha hızlı ve etkili bilgilendirme yapmak, beklemelerini minimize etmek için alternatif çözümler sunmak önemlidir. Yolcuları havalimanında uzun süre bekletmek yerine, durumu önceden haber vermek müşteri memnuniyetini artıracaktır.

Müşteri hizmetlerinin iyileştirmesi: Daha erişilebilir ve çözüm odaklı bir müşteri hizmetleri ekibi oluşturmak, özellikle iptal ve iade süreçlerinde hızlı geri dönüşler sağlamanın müşterilerin güvenini kazanacağı mutlaktır.

Bilet yönetim sistemi: Bilet iptalleri ve iade süreçlerinde yaşanan teknik sorunların çözülmesi, sistemdeki aksaklıkların giderilmesi ve kullanıcı dostu bir platform oluşturulması önemli bir adımdır.

Bu adımlar, A Jet’in müşteri memnuniyetini artırarak şikayetlerin azalmasını sağlayacak olup hedefine ulaşmasında mutlak katkı sağlayacaktır.

SONUÇ

AJet, Türkiye'nin hava ulaşımında hem ekonomik hem de stratejik açıdan kritik bir rol oynamaktadır. Anadolu’nun her yerine erişim sağlama kapasitesi, düşük maliyetli uçuşlarıyla geniş kitlelere hava yolculuğunu erişilebilir kılması, turizm ve ticareti desteklemesi, Türkiye’nin iç ve dış hatlardaki havacılık altyapısını geliştirmesiyle AJet, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine önemli katkılarda bulunabileceği açık olup Türk Hava Yolları’nın globalde büyümeye devam etmesi için Ajet’ in yurtiçinde sağlıklı büyümeyi sürdürebilmesinin ve maliyeti düşük havayolu konseptini  özenle takip ederek uygulamasının şart olduğu düşünülmektedir.

 

AJET’ İN STRATEJİK ÖNEMİNİN BOYUTLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Merhaba Çetin B. ~ 4 gün önce
Merhaba Çetin Bey, Görüşümü bir önceki konuya bağlamışım. Özür diliyorum. Onu iptal edermisiniz. Ben sizin yazdıklarınızın doğru olduğuna samimiyetle inanan biriyim. Yorum yazmayı sevmiyorum. Şimdiye kadar bu size yazdığım 3. not. İlk ikisinde de notum çok kısaydı. (5 x 5). Haliyle cevap bile vermediniz. Bu haftaki yazınızı okuyunca duraksadım. Evet sizin kelimeleriniz, noktalamalarınız, az da olsa kullandığınız deyimler vardı ama yine de yazıyı sanki başka biri yazmış gibiydi. Bu ara bizlere tanıttığınız İsmail Bey’in size yardımcı olduğunu biliyorum. Siz yazmıştınız. Bu yardımcı olma neleri kapsıyor tabii ki bilmiyorum. Sizin araştırmacılığına, konu bulmaktaki ustalığına inandığınız bu arkadaşınızla birlikteliğinizi bir esasa bağlasanız, okur da bu yazıyı İsmail Bey mi yoksa senelerin Çetinimi yazdı acaba diye düşünmese daha iyi olacak galiba. Ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA Ç.... ~ 4 gün önce
Yazdıklarımın doğruluğuna inanmanızdan ötürü size teşekkür ediyorum. (5x5)’ leri cevaplamadığım için kusuruma bakmayınız. Anlayamamışım Evet A jet yazısı İsmail beyin. Bu haftaki yazıda isminin geçmemesinin özel bir nedeni var. Bunu sizlere zamanı gelince duyurabilirim. 09 Eylül 2024 tarihli ve “Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan: Mahkeme Kararları Herkes İçin Bağlayıcıdır “başlıklı yazımın “Haftaya Köşeme Bir Misafir Geliyor: İsmail Yüksektepe” başlıklı bölümüne ltf göz atın. İsmail beyle ilgili görüşümü o bölümde bulacaksınız. Sorduğunuz bazı şeylerin cevabını da. O dönemde bayağı rahatsızdım. Değil yazacak düşünecek halim bile yoktu. İsmail beyden yardım talep ettim. Ve oda desteğini esirgemedi. İsmail kardeşimle oturup birlikte çalışmanın esaslarını tabii ki gözden geçirebiliriz. Farz edelim ki birlikte konu bulma ve kaleme alma konusunda bir şekilde anlaştık. Onu sizlere tanıtırken ne demiştim.” benim ana konum olan THY ile ilgili olarak benden farklı düşündüğünü hafiften anladım. Bir köşede iki farklı görüş. Bilmem ki nasıl olur?” Evet, söylediğim buydu. Hafiften kelimesini kibarlıktan kullandığımı söylemeliyim. Benden farklı düşündüğünü bildiğim biri ile birlikte bu işi yürütebildiğimden ötürü kendimi takdir ediyorum. Tabii İsmail ’ide. Yaşım malum, onun benim yanımda benimle birlikte körelmesini istemem. Yakında onu başka bir medyada takip etmeniz mümkün olabilir. Olacaktır da. Gönlümden geçen ise Bilal Bey gibi benim kalben bağlı olduğum çalıştığım siteden, AIRPORTHABER’ den sizlere kendi köşesinden seslenmesi. Konu geneli ilgilendirmediği için şayet yazışmayı sürdürecekseniz veya tatmin olmadığınız bir husus varsa Ltf “[email protected]” dan bana seslenebilirsiniz.
Pilot ~ 4 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen misin cüce ~ 3 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Tespitler yerinde ama eksik ~ 6 gün önce
Liyakatsiz ama bol... torpilli kadrolara da değinseydiniz. Çoğu yüzünden sivil havacılık sektörü ve yolcylar ciddi mağduriyetler yaşadı, yaşıyorlar ama dinleyen kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ajet ~ 7 gün önce
yahu ben ssektorden degilim ama ajetin aylar once satildigini biliyorum, sizler hesapta havacilik yazari olacaksiniz. swap diye gelen paralar ajetin den bulundugu bazi assetlerin satis bedeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizofreni ~ 7 gün önce
Sizofreni ciddi bir hastalık tedavisi mümkün değilse bile ilaçla kontrol altına alınabiliyor kısmen; Ajet halka açık THYAO bünyesinde bir şirket gizlice satıldığını iddia etmek için ileri derecede şizofren olmak lazım
evet ~ 6 gün önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
EVET'E ~ 6 gün önce
eskiden sektörüm mensupları kibar insanlardı. Sivil havacılık mensubu olmak bunu gerektirirdi. Aslında bu tür notları yayımlamamakla hata ediyorum. İnsanlar bu türü daha iyi tanımalı ve ne kadar insanlıktan yoksun kişilerle aynı çatı altında bulunduklarını anlamalı.
evete evet ~ 5 gün önce
ben bir idda da bulkundum ama dogru ama yanlis, kimse bana hakaret edemez. sen bile farkindamisin ilave hakaret ediyorsun yok havacilik sektoru filan. kimse bana hakarety edemez adamin anlini karislarim. terbiyesizligin luzumu yok. buraya hakaret duymaya gelmiyyoruz. her kusun eti yenmez
CVP aferin uslu ... ~ 7 gün önce
( Çetin Özbey) Anlayamamanızı doğal karşılıyorum. Hayret etmedim. Bir yazıda İsim vermeden birinden bahsetmek, aslında yazının tarzına ve amacına bağlı olarak zor bir şey değil. Kişinin ismi ve kişisel bilgileri ve ayrıntıları yerine davranışlarına, düşüncelerine odaklanarak genel ifadeler kullanmak sureti ile yapılan isimsiz bir anlatım kişinin kimliğini belirsizleştirirken yazıda işlenen konuyu daha etkili hale getiriyor. Eğer yazıda bahsedilen konu menfi ve tasvip edilemeyecek bir hususu dile getiriyorsa hiç kimse anlatılanı üstlenmek bu benim demek istemeyecektir. Pek ihtimal vermiyorum ama anlamış olmanızı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 8 gün önce
pagsus a karşı kurulan bir şirket diye de ekleme yapabilirdiniz!:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegassus'a ~ 7 gün önce
Her rakip onun gibi olsa
Aferin Uslu Çocuk ~ 8 gün önce
Dün A. Bolat'a bir mail attım. Seni imana getirmenin yolunu bulmuş. Tebrik ettim. Bundan sonra 2 ayda bir senden sistemli bir şekilde şikayetçi olacak. Şöyle bir savcılığa gidip ifade vereceksin. Neden mi? Yalan, iftira vb. Bak ne güzel efendi gibi yazılar yazabiliyormuşsun? Seni kutluyorum. Tabii Ahmet beyi de. Senin bu kabiliyetini ortaya çıkartacak bu adımı attığı için. Dikkat et bundan sonra yazılarında değil Ahmet ismi, A ve B ile başlayan kelimelere fazla rağbet etme. Ne olur ne olmaz. Aferin sana. Bilal'e de selamlarımı ilet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000