05 Ağustos 2024, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Devir değiştiğinde biz yapmadık, biz yapmadık! Apo yaptı diyecekler. Bunu biliyorsun.
  • THY’na avukat alımı nasıl oluyor, sınav yapılıyor mu? Belli bir kıdem, tecrübe ya da uzmanlık isteniyor mu? Yoksa klasik yöntem mülakat mı?
  • Bir yerde okumuştum. Bu erişim yasaklarını Anadolu Adliyesinde aldırıyorlarmış. Ne alaka? THY Bakırköyde değil mi?
  • Bu bolat doneminde ucucuc personelin o kadar cok yan hakki gitti ki! Adam resmen tk personeline dusman...ama linked in de ona yazan cahil cuhala takiminin kolesi...bolat...hakkimo helal etmiyorum sana...donerci ciragi bile bedava doner yerken tk personeli parasini vermesine ragmen ucamiyor...nedeni de kiskanc terbiyesiz tgs ve diger kurumlar...
  • "Mahkemenin verdiği kararları ısrarla uygulamamak, yalan yanlış haberler yerine doğru, objektif, halkı bilgilendirmeğe yönelik haberler yapsaydı" cümlesindeki ifadesindeki ifade bozukluğu, yalan ve iftira cibiliyet göstergesidir.
  • Önce, Konuşmaya, "site hakkında mahkemenin neden erişim kararı verdiğini tahmin ediyorum" diye başlayıp, şöyle şöyle olmasaydı "ne bizim bir başvurumuz olacak ne de mahkeme engelleme kararı verecekti." itirafıyla bitirmektir.
  • Sistemi yenilemiş. Artık işten attıklarına dava açmasın diye para da teklif ediyorlar ama paralar şirketteeenn
  • tk reklam vermiyor tkya sallıyorsunuz. iga hakkında tek olumsuz haberiniz yok. tk personeli zaten şirkete çökmüş..Ahhet Bolata laf etmeyin. Mail yazmaktan bile erinen tk personelleri var,yolcuyla konuşmalarını zaten beklemiyoruz. Yazacak çok şey var ama yazmamak en iyisi...mail yazmaktan erinen adamlar burada aslan-kaplan valla..
  • Airporthaber...(tüm yazdıklarınız doğru, bazıları bundan rahatsız oluyorsa haberler gerçek demektir.)
  • Bu engellemelerin, link değişikliklerinin doğal olarak ortaya çıkarttığı okur sayısındaki azalmaya rağmen bu yazıdaki okur artışı, yorumları okuyunca beni sevindirmedi. Bugün / bu saat itibarı ile (06.08-15.29) yazı konusu ile ilgili bize ve karşı tarafa yol gösterici yorum çok çok az. Yoka yakın.

BAY BOLAT: HAYDİ GELİN SULH OLALIM.



Hepimizin yakından tanıdığı bir büyüğümüz 75.000 (?) takipçisinin ve 500 karşılıklı takipçisinin bulunduğu bir sosyal medya sitesinde Airporthaber ’in yaşadıklarının nedenlerini bir tanıdığına paylaştığı not ile anlatırken “Site hakkında mahkemenin niçin erişim yasağı getirdiğini bildiğini tahmin ediyorum. Mahkemenin verdiği kararları ısrarla uygulamamak, yalan yanlış haberler yerine doğru, objektif, halkı bilgilendirmeğe yönelik haberler yapsaydı ne bizim bir başvurumuz olacak ne de mahkeme engelleme kararı verecekti” diyor.

TCK 217 Yalan haber yaparak halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunun cezası malum. Kendileri alicenaplık yapmış ve bizlerin (Airporthaber yazarlarının) bu kanun paralelinde cezalandırılmamız yerine sitenin engellenmesini uygun görmüşler. Tercihlerini böyle kullanmışlar. İyi kalpli bir insan olmalarının net ve açık bir tezahürü? Müteşekkir olmalıyız?

Bay Bolat önerim size. Gelin sulh olalım. Siz ve Airporthaber yazarları herkes eteğindeki taşları döksün. Zat-ı aliniz benim ve bazı arkadaşlarımın yalan yanlış kaleme aldıkları haberleri teker teker sıralayın. Mahcup edin bizleri. Utandırın.  Sizin sitemizi kapattırmanıza ve yazılarımızı bir şekilde yasaklatmanıza gerek kalmadan biz bunları kaleme alanlar okurlardan utanalım ve bırakalım bu işi. Tabii haberlerimizin doğruluğunu belgeleyemezsek veya siz haberlerimizin “yalan yanlış” olduğunu ortaya koyarsanız. Yalan yanlış haber yapan kişilere ve bunları kaleme alan köşe yazarlarına başka hiçbir sivil havacılık sitesinin itibar etmeyeceği ve onlara ekran sayfalarında yer vermeyeceği de açık. Dolayısı ile sistemi ve okurları bizim gibi iftiracılardan ve yalancılardan da kurtarmış olursunuz.

Bu arada bizlerde yazılarımıza konu olan hususların doğruluğunu bir şekilde anlatalım. Elimizde belge varsa ortaya koyalım. Bizler bunu yapamazsak TCK 217’ nin uygulanması için harekete geçmeniz zor değil. Verin bizleri mahkemeye. Bu durumda kimse sizi ayıplamayacaktır. Böylelikle şayet gazeteciler mahkemeyi izler ve gelişmeleri takip ederlerse konuyu tüm basınımıza ve kamuoyuna da duyurmuş olursunuz. Bu durumda yaşanmışlar yalnız bir sivil havacılık sitelerinin konusu olmaktan ve 75.000 takipçinize özgü bir paylaşım olmaktan çıkar.

Airporthaber mensupları akar suda yüzen saman çöpünün üzerinde oturup binip kendisini kaptan-ı derya gören insanlardan değiller. Buna inanmanızı isteriz. Yaptığımızın da yazdıklarımızın da bilincindeyiz. Sorumluluklarımıza da müdrikiz.

Evet, bu çalışmayı hangi mecrada isterseniz orada yapabiliriz. Sizin çok takdir ettiğiniz, doğruluğuna büyük güven duyduğunuz ve paylaşımınızda bunu açıklıkla ifade ettiğiniz sivil havacılık sitesi de dahil. Bu konuyu görüşmeye hazırız (m)

Saygılarımla.

BAZI YAŞANANLARI UNUTMAMAK GEREK: ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARTMAKTA PROFESYONELLİK İSTER.

Evet, bazı yaşanmışları unutmamak gerek. Bunların hiçbiri tekrar yaşanmaz, nasıl olsa ilgililer bundan ders almışlardır diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir. Evet bunlar bir gün gelir tekrar yaşanır. Ve de bu kez muhatap siz olabilirsiniz. O zaman feveran etmek bir işe yaramayacaktır.

Bu şirketin hukukçuları ne iş yapar diye düşünmeyin.

Aşağıdaki görsel üzerinde yer alan anlatımı okuyunca THY’ nin hukukçuları ne işe yararlar diye düşünmeyin. THY yönetimi böyle bir karar alırken, almadan önce hukuk ünitesinin görüşüne müracaat etmiyor galiba. Bir ara THY Hukuk ünitesi için “dava kaybetmek üzere teşkilatlanmış bir ünite diyorlardı. Aynı fikir de değilim. Yönetim istihdamla ilgili o kadar hatalı uygulamalar yapıyor ki, bu konularda açılacak olan davaları kazanacak bir avukat değil Türk Hava Yollarında tüm ülkede bulabilmek mümkün değil.

Başka bir deyişle sürekli dava kaybediyor olmak görevli hukukçuların mesleki performansları ile ilgili değil. Sorun onlara baskı yaparak, onlara bizim bu kararımızı savun diyenlerde.

Bu beyefendilere mesleki hukuki bilgilerini ortaya koyup bu iş böyle olmaz, sonuçta kaybederiz diyen biri çıkar mı ortaya? Yahu bu iş yokluğunda kim başka bir iş aramaya gönüllü olur ki? Sizce çıkar mı böyle biri. Dava sonuçlarına bakın. Hepsi, hepten kayıp. Böyle birinin çıkmadığının ve çıkmayacağının bir göstergesi bu sonuçlar. Bilmek başka. Söylemek / söyleyebilmek çok başka. Önce başka bir iş bulun, sonra ne gerekiyorsa söylersiniz.

Evet, örneğin son on yıldan den bu yana işten çıkartılan kaç kişi Türk Hava Yollarını mahkemeye verdi? Ve de havayolumuz bu davalardan kaçını kazandı? Kaybettiklerine THY ne kadar ödeme yaptı? Bu istatistiki bilgi hepimize birçok şey anlatacaktır.

BAY BOLAT: HAYDİ GELİN SULH OLALIM.

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

APOYA ~ 1 ay önce
Devir değiştiğinde biz yapmadık, biz yapmadık! Apo yaptı diyecekler. Bunu biliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday avukat ~ 1 ay önce
THY’na avukat alımı nasıl oluyor, sınav yapılıyor mu? Belli bir kıdem, tecrübe ya da uzmanlık isteniyor mu? Yoksa klasik yöntem mülakat mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday Avukat'a ~ 1 ay önce
Özür dilerim. Bu konuda bilgi sahibi değilim.
sezgin ~ 1 ay önce
Bir yerde okumuştum. Bu erişim yasaklarını Anadolu Adliyesinde aldırıyorlarmış. Ne alaka? THY Bakırköyde değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el-cevap ~ 1 ay önce
Tanıdık hakimi orada bulabilmişlerdir.
Bu bolat ~ 1 ay önce
Bu bolat doneminde ucucuc personelin o kadar cok yan hakki gitti ki! Adam resmen tk personeline dusman...ama linked in de ona yazan cahil cuhala takiminin kolesi...bolat...hakkimo helal etmiyorum sana...donerci ciragi bile bedava doner yerken tk personeli parasini vermesine ragmen ucamiyor...nedeni de kiskanc terbiyesiz tgs ve diger kurumlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CİBİLİYET ~ 1 ay önce
"Mahkemenin verdiği kararları ısrarla uygulamamak, yalan yanlış haberler yerine doğru, objektif, halkı bilgilendirmeğe yönelik haberler yapsaydı" cümlesindeki ifadesindeki ifade bozukluğu, yalan ve iftira cibiliyet göstergesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
riya nedir? ~ 1 ay önce
Önce, Konuşmaya, "site hakkında mahkemenin neden erişim kararı verdiğini tahmin ediyorum" diye başlayıp, şöyle şöyle olmasaydı "ne bizim bir başvurumuz olacak ne de mahkeme engelleme kararı verecekti." itirafıyla bitirmektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BolRiya ~ 1 ay önce
Adam hem biz yaptık diye itiraf ediyor. Hem de tahmin ediyorum diyor!? Allah bunlardan utanma duygusunu almış.
Hünkar beğendi ~ 1 ay önce
Sistemi yenilemiş. Artık işten attıklarına dava açmasın diye para da teklif ediyorlar ama paralar şirketteeenn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 1 ay önce
İşten atılmalar artık istifa etme şekline dönüştü ve parasını verip uğurluyorlar çalışanı, kendisi istifa etti diyorlar , vicdan,merhamet ,adalet tartışılır! Tiyatro oyununa yeni sahneler eklediler, mağdur etmeye devam ediyorlar.
tgsss ~ 1 ay önce
tk reklam vermiyor tkya sallıyorsunuz. iga hakkında tek olumsuz haberiniz yok. tk personeli zaten şirkete çökmüş..Ahhet Bolata laf etmeyin. Mail yazmaktan bile erinen tk personelleri var,yolcuyla konuşmalarını zaten beklemiyoruz. Yazacak çok şey var ama yazmamak en iyisi...mail yazmaktan erinen adamlar burada aslan-kaplan valla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah tgs ~ 1 ay önce
Ya tk ya laf edeceğine gitte çanta taşıyarak bile müdürlük yapan tgs yöneticilerine bak . Ne yabancı dil ne iş bilgisi var ama adamcılıkla . Kula itaat ederek bir yerlere geliyorlar . Kimse ses etmiyor . Kargodan şef müdür geliyor . Harekattan suttan şef müdür çıkıyor ama senelerdir iş götüren ofisten yönetici çıkmaması normal mi ? Bagaj hizmetlerinde cemaatci ve partici adamlar yönetici romanın yazıyorlar . Koordinasyon şefi bile ne iş bilir ne dil . Sadece biat ve itaat. Kul hakkı yitiren haram seviciler
son kaledir ~ 1 ay önce
Airporthaber...(tüm yazdıklarınız doğru, bazıları bundan rahatsız oluyorsa haberler gerçek demektir.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN OKURLAR ~ 1 ay önce
Bu engellemelerin, link değişikliklerinin doğal olarak ortaya çıkarttığı okur sayısındaki azalmaya rağmen bu yazıdaki okur artışı, yorumları okuyunca beni sevindirmedi. Bugün / bu saat itibarı ile (06.08-15.29) yazı konusu ile ilgili bize ve karşı tarafa yol gösterici yorum çok çok az. Yoka yakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış tespit ~ 1 ay önce
APH e saldıranların niyeti ve amacı belli. Yaptıkları yanlışların, şirkete verdikleri zararların yazılmasına tahammül edemiyorlar. Bu durumda, karşı taraf dediğiniz kişilere yol gösterici yorum olarak ne söylenebilir?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000