14 Ekim 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Müdür ve üstü yöneticilerin maaşlarının vergisi şirket tarafından ödeniyor. Böylelikle üst yöneticilere net maaş verilmiş olup daha alt kademeler brüt maaş alarak vergileri maaşlarından kesiliyor.
  • Bakın sayın Ali bey, Gazeteciliğin altın kuralı arastirmadır. Araştirmadiniz ben söyleyeyim. Tk Fest maili herkese düşüyor ve tüm personel davet ediliyor. Mesela bende mail ile davet edildim. Ofuma denk geldiği için evimde çocuklarımla dinlemek istedim. Mesele bu. Tamam anladık yönetimin sıkıntıları var. Ama bu adam dürüst biri, ahlaki duruşu olan biri bunu görmek lazım. İlk defa kâr payını en alt personele dağıtan bu adam. Daha önce yönetici ve beyaz yaka yiyiyordu bu parayı... İlk defa bu adam bu geleneği başlattı. Bizede verdi kâr payından.
  • Ahmet Bolat Adamdır! vizyonu ve misyonu ile şirkete değer kattı. Katmayada devam edecektir. kendisine afiyet sağlık sıhhat dilerim.
  • Seni okuyanda Bolattan menfaati olan kodamanlardan sanacak ki o kodomanlar bal börek yemekten bu siteye girip yorum yazmazlar .sende bir ırgat işçisin belli ki .senin gibiler oldukça düzende düz edilen olursunuz .kula kul olma Hakka kul ol .
  • Bu dilenci maaşına ne zaman bir çözüm bulacak sayın korumalı başkanımız,sorsan havalimani personeliyiz ama maasimizi sorduklarinda utancimizdan soyleyemiyoruz,bu utanç sizin sayın başkan gurur duyun kendinizle
  • Bu ahmet bolat ve bilal eksinin o sirkette halen ne isleri var anlamiyorum bence emekli Olup evde hanimlarina yardimci olsunlar
  • Burada yorum yapıp şikayet edenler oylarınızı kime verdiniz,işe nasıl girdiniz? Madem sıkıntı yaşıyorsunuz birlik olup tepki verin görelim...
  • Ulkedeki multeciler, siginmacilar, kacaklar tekstilde sabah 9 aksam 6 calisarak bizden daha cok kazaniyor
  • Bütün şirketler birleşmeli TSS Olmalı
  • O kadar çok kul hakkı yedi ve kamuyu zarara uğrattı ki… Ne toprak kabul edecek ne de tabutunu taşıyacak 4. kişiyi bulacak.

Korumalı Ahmet…

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ı Atatürk Havalimanı'nda gördük. THY ve iştiraklerinde çalışanlarına yönelik bir nevi motivasyon sağlayıcı TK FEST adını verdikleri bir buluşma organizasyonu gerçekleşmiş. Biliyoruz ki bu bir gelenek haline geldi THY’de.

Genelde müjdeler verilirdi bu buluşmalarda. Ahmet Bolat veya ondan önce gelen yönetim kurulu başkanları bu her şeyin bedava olduğu bir araya gelme eğlencelerinde, hazır personel relax üstüne de biz bir şeyler koyalım bir yılı atlatalım hesapları yapılırdı.

Aslına bakarsanız yaz sezonunun yoğun geçen operasyonlarının bir dinlencesi, eğlencesi olarak görüyorum ben.

Gece gündüz yaz operasyonu yapan personelin; bir nevi kafa dağıtma ortamı olarak gerçekleştiğini gözlemliyoruz.

Bu olması gereken eğlencenin finansörü THY. Dolayısıyla, ye iç, gez/koş, eğlen/coş partisi gibi görmek daha mantıklı.

Ama size şunu söyleyeyim bu festival yerine “prim ya da kar payı dağıtacağız” deseydiniz personel çok daha mutlu ve mesut olacaktı.

Zira yerden göğe kadar tüm personelden gelen mesajlar, “prim verilecek mi” sorularıyla dolu.

Özellikle TGS personelinin yaz boyu apronda beton sıcaklığı, şut altında ortam sıcaklığını içlerine çeke çeke çalıştıklarını bilen birisi olarak yazıyorum ki, bu insanlar çok daha fazlasını hak ediyor.

Müsaade ederseniz bir merakımı daha sizlerle paylaşayım. Sayın çok muhterem, kendisine kral saygısı gösterilmesini bekleyen THY yöneticileri bu festivallere kimler katılabiliyor?

Sizin seçtikleriniz mi yoksa gitmek isteyenler mi? Mesela kaç uçak altı bagaj personeli katılabildi? Mesela kaç kargo personeli katılabildi? Mesela kaç harekât memuru katılabildi? Mesela kaç teknisyen katıldı? Mesela taşradan kaç personel gelebildi veya davet edildi?

TK FEST’e yönetici yakınları olanlar, Ankara’da babası olanlar, mecliste dayısı olanlar, bürokraside amcası olanlar harici kaç kişi katıldı? Bu katılımcılar kim tarafından organize ediliyor? Bunları açıklamanız gerekiyor.

Mesela her sene düzenlenen bu festivale üst üste katılan kaç kişi vardır? Hiç katılmayan kaç kişi var?

Ahmet bey, bu soru size! Festivale katılacak personelin ulaşım, konaklama ve yeme içme gibi ihtiyaçlarının tamamını mı bir miktarını mı karşıladınız? TK FEST, THY’ye kaç paraya mal oldu. Anladığım kadarıyla oldukça şaşalı ve paradan kaçınılmayan bir şov yapmışsınız. Sayıştay soramadığına göre biz soralım dedik!

Ve en önemlisi Ahmet Bey, şu arkanızda dolaşan gözlüklü siyah kıyafetli kardeşimiz de korumanız anlaşılan. Zira protokol fotoları hariç hemen hemen her fotoda yer almış kardeşimiz.

Soru şu; kendinizi kimden koruyorsunuz?

Mesela şu yüzüne boyama yapılan çocuktan mı?

Mesela şu THY personeli olarak düşündüğümüz iki kızı olan babadan mı?

Mesela şu sempati ile bakıp gülerek tokalaştığınız kırmızı şapkalı abiden mi?

Mesela şu poz verdiğiniz üç/beş çocuktan mı?

Aslında sorunun özü şu; siz kimden korunuyorsunuz?

Gölgenizden olmasın!







Korumalı Ahmet…

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Vergi Konusu Cvp ~ 5 gün önce
Müdür ve üstü yöneticilerin maaşlarının vergisi şirket tarafından ödeniyor. Böylelikle üst yöneticilere net maaş verilmiş olup daha alt kademeler brüt maaş alarak vergileri maaşlarından kesiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TSS personeli ~ 5 gün önce
Bakın sayın Ali bey, Gazeteciliğin altın kuralı arastirmadır. Araştirmadiniz ben söyleyeyim. Tk Fest maili herkese düşüyor ve tüm personel davet ediliyor. Mesela bende mail ile davet edildim. Ofuma denk geldiği için evimde çocuklarımla dinlemek istedim. Mesele bu. Tamam anladık yönetimin sıkıntıları var. Ama bu adam dürüst biri, ahlaki duruşu olan biri bunu görmek lazım. İlk defa kâr payını en alt personele dağıtan bu adam. Daha önce yönetici ve beyaz yaka yiyiyordu bu parayı... İlk defa bu adam bu geleneği başlattı. Bizede verdi kâr payından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Bolat ~ 6 gün önce
Ahmet Bolat Adamdır! vizyonu ve misyonu ile şirkete değer kattı. Katmayada devam edecektir. kendisine afiyet sağlık sıhhat dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kula kul ~ 7 gün önce
Seni okuyanda Bolattan menfaati olan kodamanlardan sanacak ki o kodomanlar bal börek yemekten bu siteye girip yorum yazmazlar .sende bir ırgat işçisin belli ki .senin gibiler oldukça düzende düz edilen olursunuz .kula kul olma Hakka kul ol .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ist ~ 7 gün önce
Bu dilenci maaşına ne zaman bir çözüm bulacak sayın korumalı başkanımız,sorsan havalimani personeliyiz ama maasimizi sorduklarinda utancimizdan soyleyemiyoruz,bu utanç sizin sayın başkan gurur duyun kendinizle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 7 gün önce
Bu ahmet bolat ve bilal eksinin o sirkette halen ne isleri var anlamiyorum bence emekli Olup evde hanimlarina yardimci olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cümle çalışanlara ~ 8 gün önce
Burada yorum yapıp şikayet edenler oylarınızı kime verdiniz,işe nasıl girdiniz? Madem sıkıntı yaşıyorsunuz birlik olup tepki verin görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 gün önce
Ulkedeki multeciler, siginmacilar, kacaklar tekstilde sabah 9 aksam 6 calisarak bizden daha cok kazaniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bagaj işçi ~ 7 gün önce
Adamlar bizim yöneticilerden daha fazla dil biliyor .torpille yönetici olanlar yüzünden umurumda değil artık Suriyeli falan . Bize en çok zararı veren hırsızlar içimizde . Hakkımızı gasp ediyorlar . Utanmadan yönetici koltuklarındalar . Kibir ego dan yanından geçilmiyor bunların . Ne harekatçı tayfaymış bunlar . Kargo onlarda , bagaj hizmetleri onlarda . Utanmaz beriffler
Walla haklısın ~ 7 gün önce
Ne diyim,ama bi dahaki seçimde gene aynı oylar verilir,geriye kuru şikayet kalır.bi de makarna,kömür,çay,vb
Hepsi bir olsun ~ 8 gün önce
Bütün şirketler birleşmeli TSS Olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kul Hakkı ~ 8 gün önce
O kadar çok kul hakkı yedi ve kamuyu zarara uğrattı ki… Ne toprak kabul edecek ne de tabutunu taşıyacak 4. kişiyi bulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
( ? ? ? ) ~ 6 gün önce
Kim kul hakkı yedi ? Kim kamuyu zarara uğrattı ??? Dostum bir çok eleştiri ve tepkili yorumlar gördüm ama böylesini görmedim. Resmi olarak THY'nin ülke ekonomisine katkısını bak ondan sonra yazını yaz. Ahmet Bolat'ı iyice anlamaya çalış ondan sonra yaz lütfennnn...
Soruşturma açılmalı ~ 6 gün önce
Kamuyu zarara uğratmaktan,kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken tkfesti düzenlediler, acil soruşturma açılmalı hakkında Bolatın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000