21 Ekim 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

AYIP

Bu haftayı ayıplarla dolu geçirdim. Turizmde, havacılıkta, yolda, otoparkta, hastanede, etkinliklerde ve birçok yerde… Gelin bunlara hep beraber bir bakalım. Ama önce Hava Trafik Kontrolörlerimizin günü kutlu olsun… Bu hafta onlardan da bahsedeceğiz çünkü onlara da yapılan büyük bir ayıp var.

Öncelikle Türkiye gündemine oturan hastanelerden başlayalım. Benim de hizmet almaya çalıştığım bir hastane kapatıldı. Hizmeti almaya çalıştım dedim çünkü hizmet dışında kobay gibi kullanmaya kalktılar. Sömürü… Para sömürüsü… Kimileri dinle kandırmaya kalkar kimileri de böyle tıbben.

Aslına bakacak olursanız bu olaylar yıllar öncesine dayanır. Özel bir hastanede doktor olmak isterseniz iyi ücret verirlerdi. Ama karşılığında saçma sapan testler yaptırtırlardı Hipokrat yemini etmiş doktorlara… Sağlığımızla oynadılar zaten bunu biliyorum da bebeklere dokunmak nedir? Buna aslında “Ayıp” kelimesi çok hafif kalıyor ama malumunuz site sürekli kontrol altında…

Gelelim turizme… Turizm de iyi bir sezon geçti sayılır. Ancak gözlemlediğim kadarıyla turizm ve otelcilik mezunları çok yakında iş bulamayacak duruma düşecek. Hatta okullardan istenen zorunlu stajlarını yapacak yer bile bulamayabilirler. Neden mi? Mülteciler yüzünden… Arkadaş her yerde onlar çalışıyor. Bir de almışlar ellerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını… Ayıp değil mi bu ülke vatandaşına?

Yine turizmde Türk Vatandaşlarımız kıt kanaat biriktirdikleri parayla tatile çıkmaya çalışıyor. Ama sistem öyle bir bozuk ki, bizim Ahmet’in yanındaki Hans, Ahmet’in ödediğinin üçte birine tatil yapıyor. Ekstra uçak bileti de bedavaya geliyor. Bu ayıp değil mi Türk Vatandaşına?

Havacılıkta da bu iş böyle. Birçok defa yazdık biz de. Avrupa’nın bir noktasından gelip Amerika’ya gidecek yolcu, İstanbul’dan aynı uçağa binerek Amerika’ya gidecek yolcudan daha az para ödüyor. Vaktim olsa Yunanistan’a gider oradan binerim. Yakıt parasıyla bile daha ucuza gelir. Bir de üstüne mil kazanırız. AYIP!

Yine havacılıktaki bir başka ayıbımız da Milli Bayrak Taşıyıcımız Türk Hava Yolları ve İştiraki SunExpress ile ilgili. SunExpress geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenledi. Bu etkinliğe bazı basın mensuplarını ve sosyal medyada içerik üretenleri çağırmışlar. Bazılarını da çağırmamışlar. Bu ayrımı yapacak cüreti nereden buluyorsunuz? Biraz feyz almak isterseniz İstanbul’un Anadolu yakasına bir göz atın! Ayıp ettiniz!

Milli gururumuz Türk Hava Yolları’na gelince… Hoş onlar da ayrımcılığı dibine kadar yapıyorlar ama bu konuya değinmeyeceğim. Alıştık artık! Ancak uçaklarımız şöyle iyi, servislerimiz böyle lezzetli, koltuklarımız şöyle rahat deyip, ekonomiden bozma business koltuklarla uçurup tavuk ikramı yapmak nedir? Alkolü iç hatlarda çeşitli bahanelerle kaldırdınız. Bu bahaneler ortadan kalktığına göre neden halen servis edilmiyor?

Arkadaş, menüyü de kime hazırlattırıyorsunuz bilemiyorum. Google translate ile mi çevriliyor? Çeviriler düzensiz, büyük küçük harf uyumsuz… Bu da ayrı bir ayıp!



Şimdi yine algı yaptığımı söyleyenler olabilir. O sebeple izninizle tarih, kuyruk  ve uçuş numarası paylaşayım: 20 Ekim TK2529 – TC-JRB . Bu ayıp da size yeter sanırım.

Bir başka ayıp da Gelir İdaresine… Skeçlere bile konu oldunuz. Yurt dışı çıkış harcı… Yurda giriş harcını da mı düşündünüz yoksa? Varsa yoksa vatandaşa yüklenin tabi. Hadi yükleniyorsunuz bari otomatlarınız çalışsın. İstanbul Havalimanı’nda otomat otomat gezdim. Çalışmıyor. Ayıp değil mi? Gerçi aynı ayıbı da eski çıkış harç pulunu değiştirtmemek için de yapmıştınız. Bir sürü çalışanınız İGA’deki ofislerindeyken, terminal dışına çıkıp, metroya binip kargo tarafına gidecekmişiz yeni harç pulunu değişim için! AYIP!

Hem sırtımıza biniyorlar hem de daha çok tur attırıyorlar… Bıktık!

Bir başka ayıp da ne yazık ki vatandaşlarımıza. Bazı kendini bilmezler hastane yollarını kapatarak düğün konvoyu yapıyor. Bazıları, havalimanı otoparkını babasının evinin otoparkı sanıyor. Buyurun bir fotoğraf. Ayıp değil mi yola park ediyorsunuz?Millet nasıl çıkacak hiç düşünüyor musunuz? Haa İGA ne yapabilir bilmiyorum. İllaki bir yaptırımı olmalı. Bir ceza sistemi oluşturulmalı. Otopark demişken, İGA’ya da bir öneri. Otopark kartları bazı sebeplerden ötürü çalışmıyor. Bunlar yerine İSPARK’takiler gibi sert bir kart kullanılsa daha iyi olur gibi…

GELELİM BİZİM DHMİ’ye…

DHMİ Eski Genel Müdürü Hüseyin Keskin’in X sosyal medya hesabını hatırlayacağınız üzere çokça eleştirmiştim. Bir baktık, çiçeği burnunda DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Enes Çakmak da X hesabı açmış. İşin ilginç yanı O da kullanıcı adında DHMİ’yi kullanmış. Ne diyeyim bilemedim…

Gerçi sosyal medyada yaşayan tipler düşünsün onu da. Gerçek hayat devam ediyor.

Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nde bu yazıyı yazıyorum. Birçok şirket kendilerini kutladı. DHMİ Genel Müdürü de kutlama mesajını X platformu üzerinden paylaştı. Ancak bana kalırsa çok soğuktu.

Kulağıma gelen bazı şeyler var. Memurluktan, işçi sınıfına, hak ettiklerinden tayin durumlarına kadar bir şeyler kurcalanıyormuş. Hatta bana iki hafta verin bu işi çözerim diyenler bile varmış ortalıkta…

Bu işin çözümü net. 2x2 kadar net. Bu insanların hak ettikleri verilecek! Başka bir çözümü yok! Ellerinde İAÇ silahı da bırakmam da diyorsanız, bu adımın da çoktan karşılığı var.

Herkesi kendi gibi görmek insanın yapacağı en büyük hatadır. El elden, beyin de beyinden üstündür.

Artık zamanı geldi. Hava trafik kontrolörlerimize yaptığınız ayıplar kâfi. Gelin artık şu işi çözün!

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

AYIP

Yorumlar

Gerçekler ~ 15 saat önce
Türkiye gibi herşeyi ciddi sorunlu bir ülkede bazı şeyler insanların vicdanına bırakılamaz,bırakılırsa her yandan pislik,rezillik,adilik de akar durur. Eğer biri ihbar etmese ve nasıl olmuşsa devlet de üstüne gitmese bu olay ortaya çıkar mıydı? Kimi olayın ortaya çıkma sebebinin devlet içindeki tarikat,cemaatlerin birbirleriyle çatışması olduğunu o yüzden işin üstüne gidildiğini iddia ediyor ki doğru olma ihtimali çok yüksek.Polisin teknik takip yaparken onca bebeğin ölümüne seyirci kalması da ayrı bir kepazelik. Görevlerinden biri de insanların hayatını kurtarma ama haberleri yok galiba. Bunlar ortaya çıkanı kimbilir Anadolu'da neler oluyor,başka hangi sektörlerde ne dümenler dönüyor Allah bilir. Sadece turizm değil her sektörde bizden daha ucuza çalışan çakma Türk vatandaşları var gelecekte bu işin ne gibi ciddi sorunlar doğuracağını göreceğiz o zaman da kandırıldım falan der kurtulur birileri. Otel ücretlerinin bize fazla yabancıya az olması da bize özgü bir adilik. Kendi insanını kazıklamaya bu kadar çok meraklı başka hangi ülke vardır? Kendi insanımız kendi ülkesinin nimetlerinden faydalanamıyor,elin adamına ucuza tatil cenneti olduk. Thy'nin fırsatçılığı dillere destan dışarda ucuza bilet sat,kargo taşı iş Türkiye'ye geldi mi bindir. Kendi insanına kazık atmasa nasıl hormonlu büyüyecek? Çıkış haracı da dünyada pek eşi olmayan şeylerimizden,uçağa binip yurtdışına gidecek parası varsa versin diyen bakan,vekiller başka hangi ülkede vardır? 22 yılda yaklaşık 3 trilyon dolar vergi toplanmış,devletten bedava hiçbir şey alamıyoruz hala ona ver buna ver Şimdi de 1.6 milyon insana geçmişte ıssız kaldıkları dönem için gss prim borcu kesmişler ne güzel,suriyeli, afgana bedava Türk işsize parayla, hizmeti al,alma! İga otopark için onca para alıyor o zaman kontrolü de yapacak,elemandan tasarruf diye yapmıyorlar,devlete ödenmesi gereken kira ve vergi borcunu da ödemiyorlar malum. Siyasi güçle makam sahibi olup şaşıranlara artık şaşırmayın bu ülkenin kaderi maalesef. Ülkemizde menfi ne varsa sorumluları belli, ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki her bakımdan iyice kötüye gidiyoruz, devlet birilerinin zengin olma yeri,siyaset de meslek olmuş,iktidar hala utanmadan koltuk peşinde, saraydakinin tecrübesinden ! 5 yıl daha yararlanmalıymışız bunca sene yetmemiş galiba,muhalefet de erken seçime erken diyor,yazık bu ülkeye ama şark kurnazı,çıkarcı,neme lazımcı,tepkisiz,umarsamaz,bencil, sahte vatansever,milliyetçi,dindar, şahsi çıkarını ülke çıkarının önüne koyan,para ve çıkar için her kılığa girebilecek,oyunu,geleceğini satacak zihniyetteki bu millete ne yapsan müstehak maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironman ~ 1 gün önce
Habercilerin de sesi oldun abi. Kalemin keskin olsun. Belki ayırt ederler instagramcılarla gazetecileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ların sesi ~ 1 gün önce
Atco ların sesi olduğunuz icin atece camiasi olarak size çok teşekkür ediyoruz.haberleriniz içinde atece haberlerinizin devamı olsun lutfen gözümüz yolda kalmasin.
Serdar bey ~ 2 gün önce
Bahsettiğiniz sorunların hepsinin nedeni iktidar ve onlara para ve çıkar için oy verenlerdir. İktidar güç zehirlenmesi yaşadığı için ülkede herşey çığrından çıktı. Savcı alenen tehdit edilecek kadar iş fütursuzlaştı. Adalet,hukuk,güvenlik ayaklar altına alınırsa,adam gibi denetleme yapılmazsa,suç,suçlu övülürse,mafya ve şiddet içeren diziler gün boyu ekranlarda olursa, yolsuzluk,rüşvet,taciz,tecavüz gibi rezilliklerin üstü örtülmeye çalışılırsa,tarikat ve cemaatler devletin her kademesine sokulursa, para herşeyden önemli hale gelirse, devlet vatandaşını soyarsa,hakkını yerse,kendi insanına değer ve önem vermezse,sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye ne idüğü belirsizleri doldururlarsa,hesap soran veren olmazsa halimiz de bu olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000